Botswana Dél-Afrikában, a Kalahári-sivatag szívében található. Az országot a Kalahári-sivatag, a Chobe Nemzeti Park, a Okavango Delta és a Makgadikgadi Pans öleli körbe. Ha szeretnéd az afrikai vadon élő állatokat saját környezetükben megfigyelni, itt a lehetőség! Miért különlegesek ezek a helyek? A Chobe Nemzeti Park Afrika egyik legnagyobb víziló rezervátuma. Itt több ezer víziló, krokodil, elefánt, oroszlán és leopárd él. Az Okavango Delta a világ legnagyobb belső deltája, egyedülállóan gazdag vízi élővilágát nem érdemes kihagyni. A Makgadikgadi Pans egy hatalmas sós mocsárvidék. A panok a száraz évszakban kiszáradnak, és egy hatalmas sós síksággá válnak. A nedves évszakban megtelnek vízzel, és az ökoszisztéma újra életre kel.

  • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
    KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
    Erre van szükségem! Tovább
  • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
    MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
    Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Botswana időjárása általában száraz és forró, mivel az ország nagy része a sivatagi és félsivatagi területekre esik. A téli hónapok, júniustól augusztusig, enyhébbek lehetnek, különösen éjszaka, de a nappali hőmérsékletek is kellemesen melegek maradnak. Az országban két fő évszakot különböztetünk meg: a száraz évszakot és az esős évszakot. A száraz évszak áprilistól szeptemberig tart, amikor az eső ritka, és a hőmérséklet magas. Az esős évszak októbertől márciusig tart, amikor gyakoriak az esőzések, és a természet virágba borul.

Költségek

A megélhetés költségei változóak lehetnek az ország különböző részein. Általában az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások árai megfizethetőek. A főváros, Gaborone, magasabb költségekkel járhat, különösen az ingatlanok és a szórakozási lehetőségek terén. Azonban a vidéki területeken és a kisebb városokban a költségek általában alacsonyabbak lehetnek.

Sport

Az országban népszerű sportágak közé tartozik az atlétika, a futball és a kosárlabda. A futball különösen népszerű, és a botswanai labdarúgócsapatok és játékosok rendszeresen képviselik az országot a nemzetközi versenyeken.

Közlekedés

Az országot légi közlekedéssel érheted el. A buszok és minibuszok elterjedtek és viszonylag olcsók a városok közötti és a vidéki utazáshoz. A taxik és a tuk-tukok is könnyen elérhetők a városokban és az üdülőhelyeken. A közlekedési infrastruktúra általában fejlett, és az utak állapota is jó.

Gazdaság

Botswana gazdasága kiemelkedően erős Afrikában, különösen a gyémántbányászat és az export terén. Az ország kiemelkedő gyémántlelőhelyeinek köszönhetően Botswana az egyik legnagyobb gyémánttermelő ország a világon. Emellett a turizmus is fontos gazdasági ágazat, a vadrezervátumok és nemzeti parkok vonzzák azokat a turistákat, akik imádják az afrikai vadon sokszínűségét.