Közép-kelet és Ázsia

<<< vissza

Ázsia, ahol tanúja lehetsz a kultúra és az élmények igazi találkozásának. Ha ellátogatsz ide, akkor garantáltan minden napra jut egy újabb “az úgy történt, hogy…” történet. Kínában a csodás épített emlékek, a Nagy Fal, mind felejthetetlen élményt kínálnak – ha elég bátor és edzett vagy, még az ott megrendezett maratonon is elindulhatsz. 😉 Thaiföld az a hely, ahol a fűszeres ételek, az ízek, a chili és a kikapcsolódás kéz a kézben jár. Ha ott vagy nem hagyhatod ki a thai piacokat sem, ahol a trópusi gyümölcsök egészen bizarr formában kacsintanak rád. A ropogós ízeltlábúakról nem is beszélve… 😊

<<< vissza

Tudtad?

  1. Vannak napok, amikor egy kicsit mindannyian antiszociálisabbnak érezzük magunkat az átlagosnál, és szeretnénk elkerülni az emberekkel történő kapcsolatteremtést. A Szingapúrban létrehozott tüskés mellény elegáns megoldást jelenthet a problémánkra.
  2. Japánban és Kínában Coca-Cola Clear néven kínált átlátszó kóla kapható.
  3. Indiában sok állatot szentként kezelnek, például a patkányokat, amiket a Karni Mata templomban egyenesen imádnak az emberek.
  4. A világ legbüdösebb gyümölcsének tartott durián Ázsia egyik jellegzetessége. Egyesek szerint a szaga olyan mint a rothadó zoknié, és az íze sem különb.
  5. A közhiedelemmel ellentétben a legtöbb tigris Ázsiában él, nem Afrikában.