A Zöld-foki szigeteket Afrika nyugati partjaitól mintegy 500 kilométerre találod. A szigeteket 10 nagyobb és 5 kisebb sziget alkotja, amelyek közül a legnagyobb São Vicente, Santo Antão, São Nicolau, Sal és Boa Vista. Miért népszerú célpont? Fehér homokos strandok, a türkizkék tenger és a kellemes éghajlat miatt imádják a turisták. Mit érdemes felfedezned, ha megérkeztél? Praia-t, a fővárost, a sok-sok vidám éttermével, bárjávall és üzleteivel. Mindelo-t, São Vicente szigetén, hogy te is részese lehess a színes karneváli forgatagnak, Tarrafal-t, Santo Antão szigetén gyarmati építészetéről ismert festői falut, vagy akár Chaves-t, Boa Vista szigetén, hogy megpihenhess a homokdűnék és a lagúnák között.

  • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
    KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
    Erre van szükségem! Tovább
  • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
    MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
    Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

A Zöld-foki szigetek időjárása enyhe és trópusi, és az ország két fő évszakot különböztet meg: az esős évszakot és a száraz évszakot. Az esős évszak szeptembertől májusig tart, és ebben az időszakban gyakoriak az esőzések és záporok. Az esős évszak alatt a növényzet ragyogó zöld színekbe öltözik, és a természet lenyűgöző látványt nyújt. A száraz évszak júniustól augusztusig tart, ilyenkor az időjárás szárazabb, kevesebb esővel, és a hőmérséklet is kellemesen meleg.

Költségek

A Zöld-foki szigeteken a megélhetés költségei viszonylag alacsonyak lehetnek a turisták számára, különösen, ha helyi termékeket és szolgáltatásokat választanak. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások árai általában megfizethetőek az országban. Azonban a turisztikai területeken és a fővárosban, Praiában, a megélhetési költségek magasabbak lehetnek. Az ingatlanárak is változhatnak a különböző régiókban, a fővárosban vagy a partvidéki üdülőhelyeken jellemzően magasabbak lehetnek.

Sport

A Zöld-foki szigeteken a futball a legnépszerűbb és legkedveltebb sportág. A helyiek szenvedélyesen követik a futballmérkőzéseket, és az ország különböző csapatai közötti meccsek nagy lelkesedés mellett zajlanak. Emellett más sportágak, mint például a kosárlabda és a kézilabda, is népszerűek az országban.

Közlekedés

Az országban légiközlekedés köti össze a főbb szigeteket és a nemzetközi célállomásokat. A buszok széles körben elérhetők a városok közötti és a vidéki utazáshoz. A taxik és a mikrobuszok is népszerúek a városokban. Az autókölcsönzés jó lehetőség számodra, ha a saját tempódban fedeznéd fel a szigeteket.

Gazdaság

Az ország főként az agrár- és halászati termékek exportjára támaszkodik. Az ország gazdaságát az utóbbi években a turizmus és a szolgáltatási szektor fejlődése is erősíti. A turizmus jelentős bevételt hoz az országnak, mivel a Zöld-foki szigetek gyönyörű strandokkal, tengeri élővilággal és kulturális látványosságokkal vonzzák a látogatókat. Az ország további gazdasági potenciállal rendelkezik a megújuló energiaforrások kiaknázásában és a nemzetközi kereskedelem terén is.