A tökéletességre törő japán konyha
Egy barátom nemrég tért vissza Japánból. Mikor elindult megkértem, hogy nézze már meg mikor a barátnőjével felfedezi a japán városok nevezetességeit, hogy igaz e amit hallottam?! Mégpedig az, hogy a tradicionális rántott hús olyan közkedvelt a távol keleti országban, hogy tökélyre fejlesztették annak elkészítését és külön csak “rántott húsos” éttermek vannak szinte minden sarkon. Péter barátom szerencsére maga is szeret jókat enni, úgyhogy nem zárkózott el a kérésem elöl. Elmondása szerint bár nem olyan sok rántott húsozó van, mint azt terjesztik, de azért akad és valóban! Véleménye szerint olyan volt mintha a saját nagymamája sütötte volna. Tökéletes puha, omlós, zamatos a hús. A bundája épp annyira van megsütve, hogy ropogjon az ember fogai között, de nem kellemetlenül bántva az ember ínyét. Ti jártatok már japánban és kóstoltátok az ottani rántott húst?
Szólj hozzá