• Image Caption

Ildikó

Családkonzulens, gyermekjóléti szakértő
Lépj kapcsolatba

“A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak.” –  J.W.Goethe

Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)

Ha az egész családdal vágsz neki a külföldre költözésnek vagy már ott vagytok és nehezen mennek a kezdetek, netán országot váltotok, vagy a család bővül? Nagyon fontos, hogy a gyerekek könnyen beilleszkedjenek és a szülők felismerjenek adott helyzeteket. Új életet kezdeni egy másik országban nem könnyű, lelkileg is megpróbáltatás, de mi magunk tehetünk a legtöbbet azért, hogy odafigyeléssel és felkészüléssel a lehető leggördülékenyebben menjen a folyamat és az átállás!

Ildi óvodás- és iskoláskorú gyermekeknek és szüleiknek segít különböző élethelyzetekben előforduló nehézségekben, legyen az nevelési tanácsadás, elakadás vagy költözés, országváltás. A problémák és nehézségek közepette is sokkal több erő rejlik a családokban, mint azt sokszor gondolnánk! Ildi bizalommal, odafigyeléssel és szakértelemmel segít a gondok megoldásában, akár gyermeknek, akár szülőnek, ha probléma vagy kétely merül fel.
Hogy ne legyen maradandó trauma, ha bármi, a legkisebb jelét is észrevesszük, hogy a gyermek aggódik, feszült, hogy valami nincs rendben, mindenképp forduljunk szakemberhez! 
Több mint 20 év külföldi tapasztalata során több angliai iskolában dolgozott, saját óvodát üzemeltetett. Külföldre költözés esetén jó, ha a szülők alaposan átlátják az idegen ország oktatási rendszerét is. Amennyiben Anglia esetén elakadsz a rendszerben, akár az anyagi támogatások terén, vagy ha csak úgy érzed különös figyelmet vagy szakember segítségét igényelné gyermeked, esetleg nem vagy biztos abban, hogy melyik oktatási intézmény a megfelelő számára, keresd Ildit bizalommal.

Vedd fel a kapcsolatot Ildikóval ⬇⬇⬇


 

Útmutatás, ügyintézés

Hogyan sorolják be a gyerekeket az iskolákba? Milyen kérdéseket kell feltenni az intézményeknek?  Ki segít az iskolában ha nem beszéltek még angolul? Gyermeket vársz és nem tudod, lehet-e szülésfelkészítésre jelentkezni?  Hogyan kell regisztrálni az orvosnál?
Ildi ehhez hasonló vagy bárminemű más ügyintézésben is segítségedre lehet: akár az önkormányzatokkal, munkaügyivel vagy bármely hivatalos szervvel kell felvenni a kapcsolatot.
Rohanó világunkban jó, ha akad egy ilyen kapcsolat, akire számíthatunk!

 

 


Még nincsenek értékelések, légy Te az első!