• Image Caption

Panel Orvos

Akkreditált panel orvosi vizsgálat
Lépj kapcsolatba

Akkreditált panel orvosok Magyarországon

Az akkreditált panel orvosok szigorú szerződésben állnak azon országokkal, melyek hivatalosan is fogadnak bevándorlókat, mint például az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália és Új-Zéland. Ezen országok csak és kizárólag az általuk akkreditált orvosoktól és vizsgálati helyekről fogadják el az adott vízumhoz szükséges kötelező orvosi vizsgálatokat! A befogadó országok más vizsgálati helyekről eredményeket nem fogadnak el, így a vízumigénylő felelőssége, hogy körültekintően járjon el ez ügyben.

Az Egyesült Államok esetén több orvos is elérhető, azonban Ausztrália, Új-Zéland és Kanada tekintetében Magyarországon kizárólag Dr. Böröcz Zoltán a vezető felelős főorvos. Kanada és Új-Zéland esetén pedig Dr. Angi Andrea is!

Szolgáltatási terület: akkreditált panel orvosi vizsgálat
Hely: Magyarország, Budapest II. kerület
Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)       Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)       Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)      Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)       Google (Noto Color Emoji - Unicode 15.1)

Időpont egyeztetés szükséges az alábbi űrlap kitöltésével vagy telefonon: +36 30/954-5267 ⬇⬇⬇


Jelentkezéskor kérlek foglald össze a lényeget:

  • célország
  • vízum típusa
  • hány főnek szükséges a vizsgálat
  • a vizsgálandó személyek életkora és egészségi állapota
  • időhatár, hogy mennyi időn belül szükséges megjelennetek a vizsgálaton (pl.: 30 nap határidő esetén, NEM ennyi időn belül kell lezárnunk a vizsgálati aktátokat, hanem, ennyi időn belül szükséges megjelenni a vizsgálaton!) Amint aktuálissá válik az adott vizsgálat elvégzése, kérlek azonnal jelentkezzetek, mert általában hosszú várólistával dolgozunk.

Amit vigyél magaddal a vizsgálatra:

(Általános felsorolás, az időpont egyeztetésnél személyre szabottan, pontosítjátok a feltételeket!)

  • eredeti, érvényes útlevél
  • orvosi vizsgálatra való felkérés és az ahhoz kapcsolódó azonosító számok, mint pl.: Au – Referral Letter HAP ID; Canada – IME nr., NZ – NZHR nr., USA – CEAC nr. (amennyiben előzetesen kaptatok ilyet)
  • a vizsgálat költsége – ez függ az adott országtól, a vízum típusától, az életkortól…stb.
  • korábbi vagy fennálló betegségről dokumentáció (ambuláns lap, zárójelentés, szakorvosi igazolás..stb), továbbá, amennyiben gyógyszert szedsz, ezek a bemutatása.
  • reggeli, első vizeletből minta (bármilyen tiszta üveg, vagy gyógyszertárban kapható vizeletkonténer)

Kérlek minden esetben elsősorban hivatalos forrásból informálódj!

Minden esetben kérjük, hogy SENKI NE CSINÁLTASSON ELŐRE meg semmilyen részvizsgálatot. Nagyon fontos első lépés, hogy a panel orvossal vedd fel a kapcsolatot először és egyeztess a továbbiakról. (pl. egy szükséges HIV teszet ma már ők helyben megcsinálnak)


Panel orvosok

kérdezz-felelek:

Hivatalosan  az AIDS vizsgálatot hol lehet elvégezni Magyarországon? A kanadai orvosi vizsgálathoz a panel orvosnál veszik le a vért, azonban az ausztrál és új-zélandi orvosi vizsgálathoz a következő címre szükséges menni: 8.ker. Budapest, Mária u.41. Bőr-, Nemi kórtani és Bőr onkológiai Klinika Semmelweis Egyetem – STD ambulancia

Mennyibe kerül a szükséges AIDS vizsgálat és milyen formában szükséges az eredmény bemutatása? Az STD ambulancián angol-magyar nyelvű HIV tesztet kell kérni (nagyon fontos, hogy ne a TB által finanszírozott tesztet – ez olcsóbb, de nem kétnyelvű) ennek költsége 8.000 forint.

Az AIDS vizsálati eredményt kinek és hogyan küldik meg? Az eredményt az STD ambulancián szigorúan saját kézbe adják át, vagy két tanúval ellátott meghatalmazásra adják ki.

Mi történik az AIDS teszten?  Egyszerű vérvétel.

Lehet-e az AIDS teszt előtt enni, inni? Igen lehet.

Mennyi idő alatt van meg az eredmény?  Néhány munkanap, de a leletátvétel időpont egyeztetéssel történik.

Ha a vízumkérelmedhez a szükséges orvosi vizsgálatnál kérik az AIDS tesztet akkor erre kell mennem előbb és utána panel orvoshoz? Igen, előbb a HIV tesztet kell elvégeztetni, ugyanis a kész leletet hozni kell a vizsgálatra.

Ha rendszeresen gyógyszereket szedek erről milyen igazolásokat kell vinnem? Nem kell igazolás, hanem a gyógyszereket szükséges elvinni dobozostól, leírásostól és az adagolás legyen feljegyezve.

Van-e kizáró betegség ami miatt nem kaphatok vízumot? Erről semmilyen jogosultságuk nincs nyilatkozni. A betegségről hozni kell a szükséges dokumentumokat és a doktor úr objektíven beírja a rendszerbe a tényeket. A befogadó ország dönt.

Mi van akkor ha évekkel ezelőtt rákom volt, de tünetmentes vagyok. Van-e emiatt plusz teendőm? Lásd előző válasz a betegség kapcsán. A befogadó ország, komoly betegség, esetén a végleges döntés előtt szakorvosi javaslatot szokott kérni hiánypótlás gyanánt. Ezt előre nem szükséges megcsináltatni, csak a befogadó ország felszólítására kell megíratni. Például, ha valakinek daganatos betegsége van, akkor evidens, hogy onkológustól kell szakvélemény. Szakvélemény: szigorúan angolul kell, hogy írja az orvos vagy fordító irodával kell lefordíttatni. Eredeti orvosi aláírást, pecsétet tartalmaznia kell. Továbbá a betegség kezdete, kezelések, jelen és a várható prognózis.

Kb mennyi idő a vizsgálat időben a panel orvosnál? Kb. 3/4 óra / fő.

Szükséges-e igazolni hogy a COVID elleni védőoltásokkal rendelkezem? Az e-Medicalban ki kell töltenünk, hogy valakinek milyen és mennyi covid oltása van, valamint mikor kapta azokat.

Panel orvosi vizsgálat díjának fizetése? Kizárólag készpénzben lehetséges.

 

<<< vissza