Minden Ami Külföld | Cél a párizsi világdöntő, hogy először Magyarország is ott legyen!
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Menyhárt Attila cukrászséf

Cél a párizsi világdöntő, hogy először Magyarország is ott legyen!

A világ legjobb csokoládémesterei, a The World Chocolate Masters csokoládéversenyen mérik össze tudásukat. Drukkoljunk, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest cukrászséfje is ott legyen a döntőben, ami 2022 októberében kerül megrendezésre. Három szédítő nap Párizsban, élőben közvetített világdöntőn.

Minden ami külföld

Kik vehetnek részt a The World Chocolate Masters versenyen?

A nemzetek legjobbjai már 2021 márciusa óta csapnak össze. A 12 hónap alatt 21 ország szervezte meg a helyi nemzeti válogatóit. A közép-európai fordulóra 2022. február 9-én kerül sor. Három erős versenyző csap össze, Magyarországról, Németországból és Ausztriából érkeznek, megmérkőznek a Közép-Európa Csokoládémestere címért folyó versenyben. De vajon ki viszi haza a címet és ki lehet ott Párizsban a világdöntőn?
2022 márciusában az összes döntős Kanadában a montreali Csokoládé Akadémián megrendezésre kerülő WCM Bootcamp-en találkozik, hogy elkezdjék tervezni a 2022 októberében Párizsban megrendezésre kerülő világdöntőn való részvételüket.

Menyhárt Attila Magyarországot képviseli a The World Chocolate Masters versenyen

„Az igazán jó desszert nem csak szemet gyönyörködtető, de a lelkünket is megérinti és a kreativitásnak csupán mi magunk szabhatunk határt” – Menyhárt Attila.

Attila dédnagyapja József főherceg főszakácsa és főcukrásza is volt egy személyben, aki nagy hatással volt Attilára és választott hivatására.
Már nagyon fiatalon belekóstolt a cukrász mesterségbe. Miután elvégezte a cukrász iskolát világkörüli útra indult, rengeteg országban járt és fejlesztette magát. Számos új technológiát próbált ki és tanult meg. Sok különböző kultúra cukrász sajátosságait is elsajátította az évek alatt. Ezután kezdte el kialakítani egyedi stílusát amik mára már munkáit teljesen egyedivé teszik. Folyamatosan kísérletezik az új ízekkel, formákkal, anyagok kombinálhatóságával. Nemrégiben a híres Rákóczi túróst alkotta újra. Meinhart Patissier alapítója és 2017 óta Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest főcukrászi pozícióját tölti be. Debic magyarországi márkanagykövete 2021 óta.


Az út mely idáig vezetett:
6 évet töltött cukrászmesterként a Seabourn és a Regent Seven Seas Cruise Lines hajótársaságoknál, későbbiekben Hotel Gresham Palace vezető cukrászmestere lett. 2019-ben bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. Majd két évvel később a Dulcypas magazinban Attila  10 oldalas publikációja jelent meg melynek fő témája a Terfézia, azaz a homoki szarvasgomba volt. 2020- ban Best of Hungary díjat kapott. 

The World Chocolate Masters verseny

A versenyt először 2005-ben szervezték meg nagy sikerrel. Szakmai zsűri áll össze – a zsűri minden tagja a kulináris és/vagy gasztronómiai ipar vezető szakértője. Minden régióban egy zsűrielnök van kijelölve, aki koordinálja, irányítja és ellenőrzi a zsűri minden tagját, hogy 100%-ig tisztességes legyen a verseny. A legmagasabb pontszámot elért versenyző kapja meg a Nemzeti Csokoládémester címet, és képviseli országát a világdöntőn.

“A WORLD CHOCOLATE MASTERS TÖBB MINT EGY KULINÁRIS VERSENY. EZ EGY HIHETETLEN UTAZÁS, AMELYNEK SORÁN A SÉFEK A HATÁRAIKAT FESZEGETIK.”

RAMON MORATO – KREATÍV IGAZGATÓ CACAO BARRY

Linkek a cikkel kapcsolatban:

Menyhárt Attila honlapja ahol csodás műveit is megnézheted:  http://meinhartpatissier.com/hu/

The World Chocolate Masters verseny nemzetközi csapata bemutatkozik: https://www.worldchocolatemasters.com/national-selections

(A cikk képe: illusztráció)

Szólj hozzá