• Image Caption

Nóra

Fokváros, Dél-Afrika privát túravezetés | magyar, angol, spanyol, német
Lépj kapcsolatba

Irány Dél-Afrika! Irány Fokváros!

Szeretnéd felfedezni Dél-Afrikát? Szeretnéd megismerni Fokváros szépségeit, titkait? Nem szereted a társas utakat, inkább szűk körben fedeznéd fel a Jóreménység-fokát? Akkor jó helyen jársz! Nóra személyre szabott, privát túrák keretében mutatja be Neked ezt az egzotikus világot!

Nóra a túravezető

Nóra több, mint öt éve él Fokvárosban, a város szimbólumának számító Tábla-hegy lábánál, amit szívesen mutat meg az arra járóknak. Független útitervezőként személyre szabott utakat állít össze egyéni utazóknak, valamint kis létszámú csoportoknak, igény szerint kalauzolja is őket.

Mára otthonosan mozog nemcsak Dél-Afrikában, de a régióban is, maga is nagyon szeret utazni, túrázni, s élvezi a környékbeli jó borokat.

 

Vedd fel a kapcsolatot Nórával ⬇⬇⬇


Dél-Afrika

Az élet bölcsőjének legdélibb része, tele kalanddal, csodálatos tájakkal, különleges ízekkel és élményekkel, amik csak Rád várnak! A Dél-Afrikai Köztársaság az afrikai kontinens legfejlettebb, s egyik leggazdagabb országa. A hatalmas területű, 55 millió lakosú országban több, mint 11 hivatalos nyelvet ismernek el, így olykor nem egyszerű egyedül eligazodni ezen sokszínű, kulturális közegben.

Az európai felfedezőket már a 15. századtól vonzotta Afrika megkerülése, az első telepesek azonban csak a holland kereskedőkkel érkeztek meg Fokföldre 1652-ben. Onnantól került be a történelemkönyvekbe ezen vidék felfedezése, majd később meghódítása, gyarmatosítása előbb a hollandok, később az angol gyarmatbirodalom által. Hosszú, küzdelmes harc évszázadai következtek.

Politikai és társadalmi függetlenségét 1994-ben nyerte vissza, azóta is Afrika egyik legmeghatározóbb gazdasága és társadalma, a Nelson Mandela által megálmodott „Szivárvány” nemzet.

A Jóreménység-fok

Meglepő módon nem ez Afrika legdélibb része, bár nagyon sokan így ismerik. Afrika legdélibb része az innen jó 200 km-rel délkeletre fekvő Tű-fok, avagy Cape Agulhas, ahol az Atlanti- és a a Csendes- óceáni áramlatok találkoznak.

A Jóreménység-fok, amely a legdélnyugatibb pontja Afrikának, nevét II. Juan portugál királynak köszönheti, először ugyanis az azt megkerülő Bartolomeo Dias tengerész Viharok-fokának keresztelte, a téli időszakban itt tomboló viharok és a nehezen hajózhatósága miatt. Azonban a király szeretett volna reménytelibb lenni a további expedíciók érdekében, így adta neki végül a Jóreménység-fok nevet.

Fokváros

A város fekvésének, és a tengerből kimagasodó Tábla-hegynek köszönheti különleges természeti adottságait.

Fokváros az európai turista kapuja Afrikába, az ország legrégebbi települése. Első európaiként a holland Kelet-Indiai Hajózási Társaság alkalmazottai telepedtek itt le, s építették ki az utántöltő állomásukat a kereskedelmi flotta részére, amiből később kifejlődött a város.

Ma Fokváros Dél-Afrika jogalkotási fővárosa, itt ülésezik a Parlament. A kormány Pretoriában található, míg Bloemfontein az igazságszolgáltatás fővárosa. Az ország második legnagyobb városaként igazi metropolisz, ahol modern és klasszikus épületek elegye vár Bennünket. Fokváros csodálatos kikötője mind kereskedelmi, mind privát szempontból is a legforgalmasabbak közé tartozik a világon.

 


Még nincsenek értékelések, légy Te az első!