• Image Caption

Fokváros, Dél-Afrika privát túravezetés | magyar, angol, spanyol, német

Nóra
Lépj kapcsolatba

Irány Dél-Afrika! Irány Fokváros!

Szeretnéd felfedezni Dél-Afrikát? Szeretnéd megismerni Fokváros szépségeit, titkait? Nem szereted a társas utakat, inkább szűk kőrben élveznéd a “Jóreménység fokát”? Akkor jó helyen jársz! Nóra személyre szabott, privát túrák keretében mutatja be neked ezt az egzotikus világot!

Vedd fel a kapcsolatot Nórával!

⬇⬇⬇

 


Nóra a túravezető

Nóra több, mint öt éve él Fokvárosban, a város szimbólumának számító Tábla-hegy lábánál, amit szívesen mutat meg az arra járóknak, imádja a hegyet! Független útitervezőként egyéni, személyre szabott utakat állít össze pároknak és kis létszámú csoportoknak, igény szerint kalauzolja is őket.

Kifejezetten érdeklik más kultúrák és történelmük, maga is nagyon szeret utazni, túrázni, s élvezi a jó borokat. Ubuntu – I am, because you are. Vagyok, mert Te vagy. Egy ember más emberek által ember.

Dél-Afrika

Az élet bölcsőjének legdélibb része, tele feszültséggel, kalanddal, csodálatos tájakkal! A Dél-Afrikai köztársaság az Afrikai kontinens legfejlettebb, leggazdagabb országa. Több, mint 11 hivatalos nyelvet ismernek el Dél-Afrikában, így nem egyszerű, csak úgy egyedül eligazodni ebben az érdekes országban. Az Angolok és a Hollandok gyarmatosították, aminek következménye az angol-búr háború lett. Az első világháborút megelőző első modern háború, ahol az első koncentrációs táborok jelentek meg az angolok jóvoltából.

Jóreménység foka

Hát nem! Nem ez Afrika legdélibb része bár legtöbben ezt gondoljuk. Afrika legdélibb része az innen jó 100 km-el délebbre lévő “Tű fok”. Az első telepeket a felfedezők ezen a területen kezdték el felépíteni. Ezekből a kis telepekből alakult ki az idő haladtával Fokváros, Dél-Afrika jelenlegi fővárosa.

Fokváros

Dél-Afrika fővárosa, az ország második legnagyobb városa Johannesburg után. Fokvárosban a modern és klasszikus épületek elegye vár minket. Fokváros csodálatos kikötője mind kereskedelmi és privát szempontból is legforgalmasabbak közé tartozik a világon.

 


Még nincsenek értékelések, légy Te az első!