• Image Caption

Alexandra

Fejlesztő- és gyógypedagógiai szolgáltatások
Lépj kapcsolatba

Gyógypedagógia online

Gyerekednek tanulási problémai vannak? Nehezen tud beilleszkedni? Ha külföldön kezdünk új életet gyerekekkel akkor ezek a nehézségek még jobban előjöhetnek. Érdemes nagyon odafigyelni, mert ha nem időben és nem szakszerűen érkezik a segítség, akkor az egy egész életre szóló visszamaradásokat okozhat! Alexandra nagy segítségedre lesz, akinek célja, hogy minden gyerek és szülő szakszerű segítséget kapjon, és sikeresen megküzdjön, majd végül legyőzhesse ezeket a nehézségeket!

Tanulási problémák külföldön

Amikor külföldre költözünk, nem elég, hogy mind a szülőknek, mind a gyerekeknek meg kell szokniuk a sok újdonságot, és az idegen környezetet, még egy új, ismeretlen nyelvvel is meg kell birkózniuk. Ha nem fordítunk különös figyelmet erre a kihívásos helyzetre, akkor azt a gyerekek nagyon megszenvedhetik. Szülőként ilyenkor ne féljünk segítséget kérni, hiszen a megfelelő szakember támogatásával könnyedén áthidalhatjuk ezeket a kezdeti nehézségeket.

Beilleszkedési nehézségek

Ha más országba költözünk, akkor nemcsak a nyelv de az új kultúrába, új környezetbe való beilleszkedés is komoly nehézségeket okozhat a gyerekek számára. A beilleszkedési nehézségek, új barátok szerzése, ismeretlen nyelv megtanulása olyan mérföldkövek a gyerekek életében egy országváltás során, amit ha segítség, támogatás nélkül kell végigcsinálniuk, az hosszútávú problémákat is generálhat, életre szóló sebeket is okozhat a személyiségfejlődésükben. Érdemes ebben az érzékeny periódusban hatványozottan odafigyelni rájuk, és a baj elsőre jelére, vagy akár prevenciós jelleggel is szakemberhez fordulni ilyen esetekben.

Vedd fel a kapcsolatot Alexandrával ⬇⬇⬇


 

 


Még nincsenek értékelések, légy Te az első!