Ciprus a Földközi-tengeren, Görögországtól keletre, Törökországtól nyugatra található. A sziget területe 9251 km², lakossága pedig körülbelül 1,2 millió fő. A sziget fővárosa és legnagyobb városa Nicosia. A gyönyörű tengerpartok, a buja mediterrán növényzet mellett, gazdag történelme is sok emléket hagyott maga után. Paphos a világörökség része, sok-sok ókori rommal, műemlékkel, Küklopsz barlangokkal, a Kato Paphos Régészeti Parkkal és a Petra tou Romiou sziklával. De itt van Limassol is a sziget második legnagyobb városa, ahol a Kolossi-kastély mellett a Limassol Régészeti Parkot sem érdemes kihagynod! Ha strandra, éttermekre, bárokra, színes éjszakai életre vágysz Avia Napa vagy Protaras lesz a kedvenc helyed.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Költözési tanácsadás külföldre költözőknek és hazaköltözőknek
  Egy hatalmas kaland, de megmérettetés is! Amennyi szépsége van a külföldre költözésnek, annyi kihívással és áldozattal is jár!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fordító-tolmács,-szinkrontolmács-lektor | olasz, magyar, angol, spanyol
  HIVATALOS fordítani valód van? Külföldi üzleti partnereddel tárgyalnál? Nem szeretnél félreértéseket? EMANUELE a Te embered!
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Ciprus mediterrán éghajlattal rendelkezik, amelyet enyhe és esős tél, illetve forró és száraz nyár jellemzi. A téli hónapokban, november és február között, az időjárás enyhébb, a hőmérséklet általában 10-15 Celsius fok közötti, és esőzések is gyakoriak lehetnek. A tavaszi és őszi hónapok kellemesek, a hőmérséklet 20-25 Celsius fok körül alakul, és a természet ragyogó színekbe öltözik. Nyáron, júniustól szeptemberig, Ciprus nagyon meleg és száraz, a hőmérséklet 30 Celsius fok felett is lehet, ezért az ideális időszak a tengerparti pihenésre és a fürdőzésre.

Költségek

Nicosiaban, és a népszerű üdülőhelyeken általában magasabbak a megélhetés költségei. Az ingatlanárak és a bérleti díjak is általában magasabbak ezeken területeken. Azonban a vidéki területeken és a kevésbé ismert településeken a megélhetési költségek jellemzően alacsonyabbak. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek az országban.

Sport

Cipruson a labdarúgás a legnépszerűbb sportág, és az emberek szenvedélyesen szurkolnak a futballcsapatok mérkőzésein. Az országban található labdarúgóklubok sikeresen szerepelnek a nemzetközi versenyeken is. Emellett a röplabda, a kosárlabda és az atlétika is népszerű sportágak, amelyeket számos helyi klub és szövetség támogat. Cipruson az aktív életmód lehetőségei is sokszínűek, a hegyek túrázási lehetőségeitől a tengeri sportokon át sok opció közül választhatsz.

Közlekedés

Cipruson a közlekedés jól kiépített és hatékonynak mondható. Az ország reptere Nicosiat, más nemzetközi célállomásokkal köti össze. A buszok és a vonatok kényelmes lehetőséget nyújtanak az utazáshoz az ország különböző részein. Az autókölcsönzés is jó lehetőség számodra, ha saját tempódban fedeznéd fel a szigetet.

Gazdaság

Ciprus gazdasága több ágazatból áll, melyben a szolgáltatási szektor jelentős részt képvisel. Az ország pénzügyi szolgáltatásai, különösen a banki és pénzügyi szektor, kiemelkedően fontosak az ország gazdaságában. Ciprus egy népszerű offshore pénzügyi központ, mely a nemzetközi vállalatokat, befektetőket, kisvállalkozásokat is vonzza. A turizmus is jelentős bevételt hoz az országnak, mivel a gyönyörű strandok, történelmi látnivalók és az éghajlat vonzza a látogatókat. Emellett a mezőgazdaság is fontos ágazat, a borászat és az olajbogyó termesztés kiemelkedő jelentőséggel bírnak.