Kambodzsa, az a hely, ahol az ősi építészet és a dzsungel kalandos táncra kelnek. Ha ellátogatsz ide, ne hagyd ki Angkor Wat-ot, a világ legnagyobb vallási épületét, sem Battambangot Kambodzsa második legnagyobb városát, ahol megnézheted a Phnom Sampeuet vízesést. Ha tengerpartra, búvárkodásra vágysz akkor Sihanoukville a te helyed, ahol gyönyörű korallzátonyokat fedezhetsz fel. A helyiek mosolygósak, barátságosak, nemzeti állatuk a strucc – igen, tényleg!

  • Utazás Ázsia legszebb országaiba
    ÁZSIA a legnagyobb, legnépesebb kontinens. Vonzanak Ázsia csodái? László segítségre lesz az utazásszervezésben, ha Ázsia a cél >>>
    Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Kambodzsa időjárása egész évben trópusi és meleg. A legjobb időszak az utazásra a november és április közötti száraz szezon, amikor az idő meleg és napos. A nyári hónapokban az esős szezon vár, ilyenkor gyakoriak az intenzív záporok, de jó hír, hogy ezek általában rövid ideig tartanak. Ne felejts el a napvédelemről és a megfelelő hidratálásról gondoskodni, különösen a meleg hónapokban.

Költségek

Kambodzsa viszonylag olcsó ország, az általános költségek, mint az élelmiszer, az ingatlan és a szolgáltatások ára általában alacsonyabb, mint a fejlett országokban. Azonban a nagyobb városokban, mint Phnom Penh vagy Siem Reap, jellemzően ott, ahol a turizmus koncentrálódik, a költségek magasabbak lehetnek.

Sport

Kambodzsa sportkultúrája jellemzően az ősi harcművészetekre és a nemzetközi futballra összpontosít. Az országban a Khmer boksz, ismertebb nevén Pradal Serey, népszerű küzdősport. Emellett a futball is népszerű és több kambodzsai futballcsapat játszik a nemzetközi színtéren. Kambodzsa is ismert a vízi sportokról, mint a szörfözés és a búvárkodás, amelyeket a tengerparti városokban élvezhettek ideérkezéskor.

Közlekedés

Az országban a belföldi repülőjáratok kötik össze a főbb városokat. A buszok és minibuszok kedveltek és viszonylag olcsó a városok közötti és a vidéki utazás egyaránt. A tuk-tukok, népszerűek a városokban és a turisztikai helyeken, és ha kevésbé vagy kalandvágyó, természetesen autót is bérelhetsz.

Gazdaság

Kambodzsa gazdasága az utóbbi években dinamikusan fejlődött. Az ország gazdaságát főként az agrárium, az ipar és a turizmus hajtja. Az agrárium a fő ágazat, ahol a rizs az egyik legfontosabb termék. Az iparágak közül kiemelkedik a ruhaipar, az elektronika és az élelmiszerfeldolgozás. A turizmus jelentős bevételi forrás a gazdaságban, és a lenyűgöző templomok, a történelmi helyszínek és a természeti szépségek vonzzák a látogatókat.