Közép- és Dél-Amerika

<<< vissza

Közép – és Dél-Amerikát érdemes nem a teleregények és sorozatok alapján megítélni – bár Mexikó például tényleg lenyűgöző ország! 🙂 Nemcsak a tequila, a sombrero és a finom falatok hazája, hanem a maják ősi civilizációja is itt hagyott felejthetetlen nyomokat. Érdemes felfedezni mindazt a csodát – a piramisokat és a kulturát – amit ránk hagytak. És aztán persze itt van Brazília is: az ország, amely a fantasztikus emberekről, gyönyörű strandokról és persze a karneválokról is méltán híres. Ez az a része a világnak, ahol minden napra jut egy mosoly és persze egy újabb kaland is… Belevágsz?

<<< vissza

Tudtad?

  1. Mexikóvárosban működik a világ legolcsóbb és legtisztább metrója.
  2. Édesszájúbb nemzet a mexikóinál valószínűleg nem létezik. A városok bármely tetszőleges pontján öt méteren belül találunk egy cukorkaárust. A buszpályaudvaron hosszabb a sor a nyalókáknál, mint a jegypénztárban.
  3. Jézus mindenhol figyel, például a buszon vagy a piacokon a szentképárus-standon, de a szállodák éjjeliszekrénye a Biblia helyett egy minimum ezerlapos Arany Oldalakat rejt.
  4. Dél-Amerikában élnek a világ legmagasabb pálmafái: az óriás viaszpálma (Ceroxylon quindiuense). Kolumbia északnyugati részén, a Cocora völgyben honos és akár 50-60 méter magasra is nőhet.
  5. Az ecuadori főváros közelében található a világ közepe, azaz a Mitad del Mundo, az egyenlítőn, a 0º0’0″ szélességi fokon található település, ahol egy emlékmű és egy múzeum is található ennek szentelve.