Panama a világ egyik legkisebb országa, de egyben az egyik legkülönlegesebb is. Sokszínű ország, amely számos különböző kultúrának ad otthont. Itt található a Panama-csatorna, egy mesterséges csatorna, amely összeköti a Csendes- és az Atlanti-óceánt és amely a világ egyik legfontosabb vízi útja. Minden évben milliók látogatják.. Mit nem hagyhatsz ki ha idelátogatsz? Például a Casco Viejo-t Panamaváros történelmi negyedét, amely az UNESCO világörökség része. A negyed számos koloniális épületnek ad otthont, amelyek a város spanyol gyarmati múltját idézik. Boquete-t, mely egy gyönyörű város, Panama nyugati részén található és a világhírű Boquete-i kávétermő vidék központja, de számos túraútvonalnak is otthont ad. Szereted a természetet? Akkor a Darién Nemzeti Parkot imádni fogod! A park az Amazonas esőerdő egyik legérintetlenebb része, és számos ritka növény- és állatfajnak ad otthont.

 • Utazás Peru és Dél-Amerikában

  Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa, ami mintegy 2000 km hosszú, csendes-óceáni partszakasszal rendelkezik. Vendégszerető, humoros emberek, tele életerővel! A 30 milliós társadalom etnikai, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Panamában a trópusi éghajlat a jellemző, és az időjárás egész évben meleg és nedves. Az ország két fő évszakot különböztet meg: a száraz és az esős évszak. A száraz évszak a téli hónapokra, december és április közé esik, ilyenkor kevesebb eső esik és a hőmérséklet magas. Az esős évszak a nyári hónapokra, májustól novemberig, amikor gyakoriak az esőzések és a záporok.

Költségek

Panamában a megélhetési költségek általában alacsonyabbak, mint a fejlett országokban. Az általános költségek, mint az élelmiszer, a szállás és a szolgáltatások, általában megfizethetőek. A helyi termékek és az egyszerűbb ételek kedvező árúak lehetnek. Nagyvárosokban, mint Panama City, a megélhetési költségek magasabbak lehetnek. Az ingatlanárak változóak a városi és a vidéki területeket tekintve.

Sport

Panamában a baseball a legnépszerűbb sportág, és a helyiek szenvedélyesen szurkolnak a helyi baseballcsapatoknak. Panamában számos tehetséges baseballjátékos született, akik sikeresen képviselték az országot nemzetközi porondon is. A labdarúgás és a boksz is népszerűek az országban.

Közlekedés

Az országban belföldi repülőjáratok kötik össze a főbb városokat és a turisztikai célpontokat. A buszok és minibuszok népszerűek és viszonylag olcsók a városok közötti és a vidéki utazáshoz. A taxik is széles körben elérhetők, különösen a városokban. A Panamai-csatornához tartozó hajózás is fontos közlekedési mód a tengeri kereskedelem szempontjából.

Gazdaság

Panama gazdasága egyike a leggyorsabban növekvő gazdaságoknak Közép-Amerikában. Panamában fontos gazdasági ágazatok közé tartozik a tengeri kereskedelem, a turizmus, a pénzügyi szolgáltatások és az ingatlanipar. Az ország számos szabadkereskedelmi övezettel rendelkezik, amelyek vonzzák a külföldi befektetőket.