Ha egy felejthetetlen utazásra vágysz, akkor Paraguay a tökéletes úti cél számodra! Tudtad, hogy a világ egyik legbékésebb országa? És, hogy ők a világ legnagyobb verba mate termelő országa? Asunción Paraguay fővárosa gyönyörú, számos történelmi és kulturális látnivalónak ad otthont, köztük a katedrálisnak, a San Blas-templomnak és a Cerro Cora Nemzeti Emlékműnek is. Ha itt jársz érdemes felfedezned az Isla Yacyretá szigetét, amit a Paraguay és Paraná folyók találkozásánál találhatsz. A sziget egy hatalmas vízerőműnek ad otthont, de számos strandnak és túraútvonalnak is.

Időjárás

Paraguay időjárása jellemzően trópusi kontinentális. Az országban két fő évszakot különböztetünk meg: a száraz évszakot és az esős évszakot. A száraz évszak általában áprilistól szeptemberig tart, amikor a hőmérséklet magas, és a csapadék alacsonyabb. Az esős évszak októbertől márciusig tart, amikor gyakoriak az esőzések és a záporok. A hőmérséklet és a páratartalom az év során viszonylag magas marad.

Költségek

Paraguayban a megélhetési költségek általában alacsonyabbak, mint a fejlettebb országokban.Az élelmiszer és az alapvető szolgáltatások árai is viszonylag kedvezőek. Az ingatlanárak, a szolgáltatások és a közlekedés költségei is alacsonyabbak. A megélhetés költségei azonban eltérhetnek a városok és a vidéki területek között. A fővárosban, Asunciónban, számítani kell arra, hogy a költségek magasabbak lesznek.

Sport

Paraguayban a labdarúgás a legnépszerűbb és legkedveltebb sportág. A helyiek szenvedélyesen szurkolnak a helyi labdarúgócsapatoknak és aktívan részt vesznek a mérkőzéseken. Paraguay számos tehetséges futballistát adott a világnak, akik sikeresen képviselték az országot a nemzetközi színtéren is. Emellett a tenisz és a golf is népszerűek az országban.

Közlekedés

A főbb városokat és a nemzetközi célállomásokat repülőjáratok kötik össze. A buszok és vonatok is elterjedtek és viszonylag olcsó a városok közötti és a vidéki utazás. A taxik is elterjedtek és könnyen hozzáférhetők a városokban. A közlekedési infrastruktúra általában jól kiépített, és az utak állapota javulóban van.

Gazdaság

Paraguay gazdasága főként az agráriumra és az exportra támaszkodik. Az ország jelentős mezőgazdasági termékei, a szójabab, a kukorica és a marhahús. Emellett az energiaipar, az építőipar és az autóipar is fontos szerepet játszik a gazdaságban. A turizmus is kezd fokozatosan fejlődni, mivel Paraguayban számos természeti szépség és kulturális látnivaló található.