Tequila, taco, avokádó? Igen jó helyen jársz 😉 Mexikó a világ egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, ahol az isteni ízek, a gazdag történelmi és kulturális örökség mellett gyönyörű természeti szépségek is várnak. Mint például Cancun. A népszerű üdülőváros, amely a Yucatán-félszigeten található, gyönyörű strandjairól, kristálytiszta tengeréről és éjszakai életéről ismert. Aztán itt van Chichen Itza a kihagyhatatlan maja romváros, mely számos templomnak, piramisnak és más építménynek ad otthont, melyek mind-mind a maja civilizáció építészeti és kulturális remekei. Ha itt jársz ne hagyd ki Mexico City, Mexikó fővárosának, forgatagát sem. A város számos múzeumnak, parknak és templomnak ad otthont, valamint számos történelmi és kulturális látnivalónak is.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Mexikó időjárása változatos és sokszínű az ország kiterjedt területe és domborzata miatt. Az éghajlat általában trópusi és szubtrópusi, azonban az ország északi részén sivatagos éghajlat is előfordulhat. A tengerparti területeken, például a Karib-tenger partján és a Csendes-óceán partján, általában meleg és párás az időjárás, és gyakoriak az esőzések is. A magashegységekben, például a Mexikói-felföldön, a hőmérséklet lehűlhet, és a hegyek csúcsain akár hó is eshet.

Költségek

Mexikóban a megélhetési költségek általában alacsonyabbak, mint a fejlett országokban. Az általános költségek, mint az élelmiszer, a szállás és a szolgáltatások, általában megfizethetőek. Azonban a nagyvárosokban, például Mexikóvárosban, a megélhetési költségek magasabbak lehetnek, emellett a vidéki területeken és a kisebb városokban a költségek általában alacsonyabbak. Az élelmiszer és az éttermek árai általában kedvezőek, és a helyi termékek és piacok lehetővé teszik a költséghatékony vásárlást is.

Sport

Mexikóban imádják a sportot, ok leginkább a labdarúgást. A mexikói futballcsapatok és játékosok világszerte híresek és elismertek. Mit szeretnek még? A baseballt és a bokszot. 

Közlekedés

Az országban belföldi repülőjáratok kötik össze a főbb városokat és turisztikai célpontokat. A buszok és vonatok is elterjedtek és viszonylag olcsó a városok közötti és a vidéki utazás. Mexikóvárosban és más nagyvárosokban a metró és a taxik is rendelkezésre állnak, és természetesen autót is bérelhetsz!

Gazdaság

Mexikó gazdasága a legnagyobb és a legfejlettebb a latin-amerikai régióban. Az országban az autóipar, az elektronika, az élelmiszerfeldolgozás és az olajipar a kiemelkedő gazdasági ágazatok. Mexikó jelentős olajkitermelő ország, és az olajexport jelentős bevételi forrást jelent. A turizmus is fontos gazdasági ágazat, a látogatókat leginkább a lenyűgöző történelmi és természeti látnivalók, valamint a gyönyörű tengerpartok vonzzák az országba.