Szlovénia Európa zöld szíve. Kevés olyan ország van, ahol ilyen sokszínű paletta várja az idelátogatókat: kultúra, gasztronómia és a természeti csodák, mind-mind rád várnak. Ha szeretsz a kitaposott ösvényeken járni – megteheted, ha letérnél az útról – megteheted, de ne felejts el körül nézni… és megállni egy pillanatra, nem maradhatsz le egy ott töltött percről sem. Mit nem hagyhatsz ki, ha ott jársz? Bledi tó – természetesen… gyönyörű hely, a közepén egy kis szigettel, településsel. Aztán ott van a Triglav hegyvidék, nemzeti parkjával, csodás túraútvonalaival, a tengerparti kisvárosok: Piran és Portoroz. Ha belefér még az idődbe, fedezd fel a fővárost Ljubljanát is, az óváros felejthetetlen élményeket  kínál.

 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Csomagszállítás, költöztetés, céges áruszállítás, raktározás
  Megbízható kezekben szeretnéd tudni értékeidet az úton? Nemzetközi csomagszállítás, költöztetés, raktározás és céges áruszállítás!
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Szlovénia éghajlata változatos. Az Alpok északi részén a kontinentális éghajlat uralkodik, ahol a téli hónapok hidegek és havasak lehetnek, míg a nyarak enyhék és csapadékosak. A középső és déli régiókban az éghajlat mediterrán jellegű, ahol a téli hónapok enyhék és naposak, míg a nyarak melegek és szárazak. Az Adriai-tenger partján a tengeri éghajlat érvényesül, ahol a téli hónapok enyhék és esősek, a nyarak pedig melegek és naposak.

Költségek

Szlovénia megélhetési költségei általában közepesnek mondhatók az európai viszonylatot tekintve. Az albérleti díjak és az élelmiszerárak városonként eltérőek lehetnek, de általában megfizethetőek. Ljubljana, a főváros, kulturális és gazdasági központként néhány területen magasabb költségeket von maga után, de a vidéki területeken és kisebb városokban a megélhetés költségei alacsonyabbak lehet. A szlovéniai egészségügyi ellátás magas színvonalú és hozzáférhető az ott élők számára, az oktatási rendszer is elismert és ingyenes a szlovén állampolgárok számára.

Sport

Szlovénia nemzetközi viszonylatban viszonylag kis ország, de sportban sikeres és elismert nemzet. Az ország büszkélkedhet olimpiai bajnokokkal és sikeres sportolókkal különböző sportágakban. A téli sportok, például az alpesi síelés és a sífutás, a hegyvidéki területeken népszerűek, a szlovén sípályák pedig a téli sportok szerelmeseit vonzzák. A kosárlabda és a kézilabda is elterjedt és népszerű sportágak az országban, ahol a helyi csapatok sikeresen szerepelnek az európai versenyeken is.

Közlekedés

Szlovénia jó közlekedési infrastruktúrával rendelkezik, ami lehetővé teszi az egyszerű utazást az ország különböző részei között. Az autópályák és a főutak jó minőségűek és jól karbantartottak, ami megkönnyíti az autóval történő közlekedést. A vasúthálózat és a vonatok kényelmes és hatékony közlekedést biztosítanak. Emellett a helyi és regionális buszok is rendelkezésre állnak.

Gazdaság

Szlovénia egy kis ország, de dinamikus gazdasággal. Az ipari termelés és az export a gazdaság meghatározó szektorai közé tartoznak, különösen az autóipar, az elektronikai és az élelmiszeripar. Az ország termékeinek minősége és megbízhatósága hozzájárul a nemzetközi piacokon való versenyképességhez. A turizmus is fontos szerepet játszik a gazdaságban, a szlovéniai történelmi városok, természeti látnivalók és sípályák népszerű célpontok az idelátogatók körében.