Minden Ami Külföld | Anglia négy lépcsőben enyhít - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Anglia negy lepcsoben enyhit
25 February 2021
|

Anglia négy lépcsőben enyhít

Itthon már azt hallani a bennfentesektől, hogy ősz előtt nem igazán várható lényeges enyhítés a korlátozó intézkedések terén. -Kosza írása

Erre azt olvasom, hogy Anglia már március elejétől négy lépcsőben, június végéig teljesen fel akar oldani minden korlátozást! 

Huha!

Aztán kicsit jobban elolvastam!

Többször is elolvastam!

Utána már nem lepett meg annyira, hiszen kell valami reménysugarat adni az embereknek, mert már egyre nehezebben bírják és félő, hogy főleg a jóléti társadalmakban nem fogják ezt olyan hangtalanul tűrni, mint mondjuk nálunk. 

Az első lépcső még rendben is van! Újra minden iskolát megnyitnak, a szabadtéri vendéglátó helyek szigorú szabályok mellett kinyithatnak és szabadtéren már találkozhatunk ismerőseinkkel is. Persze csak kettesben. Ja! És zárt térben például a lakásunkban továbbra sem fogadhatunk senkit. 

Ez az első szakasz. Amit március 8-tól el is fognak indítani. Reméljük tényleg így is lesz. A fennmaradó három szakasz csak tervezet. Sajnálom, hogy ilyet kell mondanom, de szerintem az is fog maradni, olyan feltételek mellett, amiket az angol kormány támaszt, hogy ne csak tervezet maradjon.

A következők a feltételek:

  • oltási program sikeresen folytatódik
  • ha a vakcina bizonyíthatóan csökkenti a kezelésre szorulók számát
  • ha az aktuális fertőzöttségi ráta nem veszélyezteti az egészségügy fenntarthatóságát. 
  • ha nem lesz olyan vírus variáns, ami megváltoztat mindent

Szóval! Szerintem itt most mi járunk jobban, mert minket legalább nem hitegetnek.

Ha megnézzük, hogy az utóbbi időben hányan próbálkoztak részleges nyitással és mi lett az eredménye, akkor legnagyobb sajnálatomra, ez ott Angliában sem lesz másként. Szorítok nekik, hogy ne legyen igazam.

Csak azt nem értem ,hogy már mindenki látja, hogy tarthatatlan a helyzet. Próbálkoznak ilyen és ehhez hasonló dolgokkal, de valahogy nincs meg a bátorság és az elszántság, hogy az egészet végig is vigyék. Angol kormány is tisztában van vele, hogy az első lépést nem fogja követni a második, mert igenis nőni fog a megbetegedések száma, már csak a nagy számok törvény alapján is. Akkor meg minek hitegetni? Mondják azt, hogy tesztelünk egyet, ez az első lépés, aztán meglátjuk! Nem pedig tételesen napra pontosan megmondják mikortól lehet majd fokozatosan kiszabadulni a vírus szorításából. Egy valamit szerintem megmutatott a vírus. Azt, hogy nem szabad félvállról venni, mert könnyen keresztülhúzza a számításokat. Példának gyanánt egy újabb mutánssal!

Nekem nem az a bajom, hogy nyitnak! Sőt!

Mindenhol nyitni kéne, mert látható, hogy a korlátozások nem hogy javítják de még jobban elmérgesedik a helyzetet. Maga a vírus is ugyan úgy repked, terjed, fertőz, és még a társadalmi, emberi gondok is sokasodnak!

Ebből robbanás lesz, ha tényleg nem vállaljuk fel végre a nyitást. Legalább a szabad döntést kapjuk meg, hogy megyünk vagy nem, így akkor ha baj lenne, akkor a hatalom moshatja kezeit, hogy ők megmondták.

Ezek az ámítások, meg hitegetések már egyre rosszabbak. Semmit nem lehet csinálni, csak bizonytalanságban tengődni!

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

1 hozzászólás

  1. |

    Kedves ìrò, szerencsére baromira nem lett igazad… Szerintem nem vetted szàmìtàsba, hogy Angliàban a lockdown kb hàromszor tovàbb tartott, mint példàul otthon, ùgyhogy nem kell vészmadàrkodni. Ennyi oltottnàl màr a nyàjimmunitàs miatt is csak csökkenni fognak a szàmok.

Szólj hozzá