Minden Ami Külföld | Ausztrália-halálos cápatámadás
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Ausztralia Sydney cápatámadás
17 February 2022

Ausztrália-halálos cápatámadás

Halálos cápatámadás történt ausztrál idő szerint szerdán. Az áldozat  Simon Nellist búvároktató. Ő, akit halálosan megharapott egy cápa Ausztráliában Little Bay partjainál.

Minden ami külföld

A 35 éves Wolli Creek-i lakos rendszeres úszó volt a Little Bayben. Barátai úgy emlékeztek rá, mint “az egyik olyan emberre, aki könnyebbé teszi ezt a földet”.
“Minden, ami Simonhoz kötődik, az óceánhoz kötődik” – mondta Della Ross, Nellist barátja a Hetes Csatornának csütörtökön.A hatóságok szerint legalább három méter hosszú fehér cápa harapta meg Nellist. Csütörtökön egy 25 kilométeres partszakaszon lezárták a strandokat, mivel a cápa keresése folyamatos.

Ausztrál mentőszolgálat intézkedései 

Az ausztrál mentőszolgálatokat 2022. február 16-án, szerdán 16.35 körül hívták a Little Bay part szikláihoz, miután bejelentették, hogy egy úszót megharapott egy cápa. Este 6 órakor a rendőrség közleményben erősítette meg, hogy a rendőrök emberi maradványokat találtak a vízben.

A rendőrség DNS-vizsgálatot is kezdeményezett a felszínre került maradványokon. A tengerészeti körzet parancsnokságának tisztjei csütörtökön is a helyszínen maradtak.
Csütörtök délután Dominic Perrottet, (Premier of New South Wales) beszélt a szörnyű tragédiáról. Szerinte “mindannyiunk számára emlékeztetőül szolgál az élet törékenységére”.
Arra kérte az embereket, hogy kövessék a strand lezárására vonatkozó utasításokat, és ne menjenek a vízbe, és azt mondta, hogy a megfigyelés folyamatos. Keresik a cápát, aki okozta a halálos kimenetelű támadást.

“Ez az ő területük és élőhelyük, és azt hiszem, amikor mindannyian úgy döntünk, hogy bemegyünk a vízbe, meg kell értenünk, hogy ez az ő területük” – mondta. “A tegnap történtek alapján ez sokkoló, mindenki rosszul lesz, ha csak rágondol, és a gondolataink és a szívünk nagyon együtt érez az áldozat családjával és barátaival.”

1934 óta nem volt olyan sok cápatámadás Ausztráliában, mint 2020- ban

Nyolc ember vesztette életét cápatámadásban 2020- ban Ausztráliában. Ilyen sok áldozatra 1934 óta nem volt példa. Több cápatámadás csak sérülésekkel végződött, de nem volt halálos kimenetelű.


Szólj hozzá