Minden Ami Külföld | „Elfeledett Ausztrália” - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x630Tram_rozell_depot

„Elfeledett Ausztrália”

Szinte minden ország „büszkélkedhet” elhagyott, elfeledett, enyészetnek átengedett helyekkel. Elnagyolt, félbehagyott építkezések maradványai, a természet rombolásának átadott ásványkincsekből kifosztott területek. Ez alól Ausztrália sem kivétel, itt találunk szép számmal ilyen helyeket. Valamilyen oknál fogva az emberek számára ezek titokzatosnak egzotikusnak hatnak. De vajon miért? Nem hiszem, hogy a mocsok, az itt található romok és szemét ami vonzó, sokkal inkább, hogy nem tudjuk mi is történt ezekkel valójában és ezáltal megindulhat a fantázia, különös érdekes történeteket kanyaríthatunk köréjük. Ha Ausztráliába látogatunk és érdekelnek minket az elhagyott, szinte már félelmetes helyek mindenképpen nézzük meg a következőket. – Kosza írása

Kivándorlás, utazás, nyelvtanulás és egyéb lehetőség egy helyen! Ha segítséget kérnél itt megteheted! Segítség külföldre készülök-ide kattintva
Ha konkrétan Ausztrália a cél: ide katt és megtudhatod lehetőségeid

Brisbane, Red Hill Skate Rink

Az 1920-ban felhúzott épület 2002-ben leégett. Azóta csak az enyészet pusztítja, bár többször tervezték már az újjáépítését, de mindeddig nem történt előrelépés az ügyben. Ha erre járunk érdemes megnézni az elhagyott, szeméttengerben úszó épületmaradványokat. 

kép forrása : https://stylemagazines.com.au/lifestyle/red-hill-skate-rink/

Perth, South Fremantle Power Station

Ez egy mindössze 20 évig üzemelő erőmű volt, amit a 80-as évek közepén bezártak. A városba látogatók egyik kedvenc helye, bár már nem sokáig, mert a Perthi városvezetés hamarosan közösségi térré alakítja át. Addig is ha lehet nézzük meg.

kép forrása: https://www.coogeelife.com.au/rumoured-plans-for-the-south-fremantle-power-station/

Sydney Tooth & Co. Brewery

A 30-es években épült sörfőzde egészen a 80-as évek végéig nem csak Sydney, de az egész régió legnagyobb ilyen üzeme volt. Sajnos bezárása után nem hasznosították újra a területet, és csavargók Graffitisek martalékává vált.  

Sydney Tarban Creek Asylum

Ez talán a legijesztőbb hely mind közül, ugyanis ez egy bazárt kórház, sőt elmegyógyintézet volt. Ha kísértetekkel akarunk találkozni, itt esélyünk lehet rá, hiszen az épület feltárása közben több mint ezer ismeretlen elhagyott holttestet találtak. 

kép forrása: https://www.youtube.com/watch?v=j49P0gLVKBg

Goulburn St John’s Orphanage

Eredetileg árvaházként funkcionált a 70-es évek végéig, majd a misszionáriusok használták, míg a 90-es végén ők is magára hagyták az épületet. 20016-ban tűzvész pusztította el. 

forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/St._John%27s_Orphanage

Brisbane Textile factory

Textilgyár volt, amíg megmagyarázhatatlan módon olyan hirtelen hagytak ott, hogy a gépekben még a mai napig benne vannak a szövetek és egyéb alapanyagok. 

kép forrása: reddit.com

Brisbane Queensland College of Arts

A város egyik leglátogatottabb helye volt, az önjelölt művészek és mondhatni „érdekes” arcok találkahelye. Mára már elbontották, mert sajnos a kábítószeresek és hontalanok vették egy idő után birtokba. De mivel nagyon kedvelt hely volt, mint ahogy fentiekben említettem, ezért rengeteg fotó maradt utána. 

Sydney Rozelle Tram Depot

Egy kis emlék volt, amikor még közlekedtek villamosok Sydneyben. Remízként funkcionált, majd mikor a 60-as évek elején bezárták nem hivatalos múzeum volt. Nem régiben felismerték a területben rejlő anyagi lehetőségeket és lebontották az egészet, hogy egy elegáns étterem komplexumot építsenek fel. Sajnos így egy komoly emlékhely szűnt meg. 

kép forrása: https://www.wikiwand.com/en/Rozelle_Tram_Depot

Brisbane Moyra’s House

Talán az egyik legtitokzatosabb hely. Olyan fejvesztve hagyták el a helyet a tulajdonosok, hogy a szó legszorosabb értelmében mindent hátra hagytak. Találunk itt műtárgyakat, gyógyszereket és számos egyéb érdekességet. Mai napig nem tudják pontosan mi késztette ilyen fejveszett menekülésre az itt lévőket.

kép forrása: https://www.dailymail.co.uk/news/article-7502257/Moira-Crosss-house-Brisbane-gives-insight-womans-life-including-relics-Scrabble.html

Mint látjuk, Ausztrália szinte minden régiójában találunk érdekes titokzatos helyeket, amit ha arra járunk semmiképpen nem szabad kihagynunk. Hozzá tartozik a városok sokszínű múltjához, betekint enged abba az elfeledett világba ami megmutatja, hogyan is éltek az emberek régen. 

Szólj hozzá