Minden Ami Külföld | Elhunyt II. Erzsébet brit királynő! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Az egész világ GYÁSZOL! Elhunyt II. Erzsébet brit királynő életének 96. évében! Részvétünk a közvetlen családnak és a VILÁGNAK!

Elhunyt II. Erzsébet brit királynő!

Életének 96. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynő

– Minden ami külföld –

Életének 96. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynő 2022. szeptember 8-án.

Remélte az egész világ, hogy ez minél később következik be! Buckingham palota nemrég közzétett közleménye alapján II. Erzsébet brit királynő elhunyt.

2022. szeptember 8-án Balmoralba tartózkodott Őfelsége, majd délutáni órákban már Charles, Wales hercege, a trónörökös és felesége, Camilla cornwall-i hercegné, és William, Cambridge hercege is. Információk szerint ekkor még úton voltak Őfelségéhez- Andrew, York hercege, Anne királyi hercegnő, Edward, Wessex grófja és felsége, Sophie Harry, Sussex hercege.

Reggeli orvosi vizsgálatok utáni közlemény

2022. szeptember 8 -án a kora reggeli orvosi vizsgálatok után annyi tájékoztatás adtak, hogy teljes orvosi felügyeletet javasolnak Őfelségének. Akkor még csak sejthető volt, hogy komoly baj van.

Uralkodása, hivatalba lépése

1952 február 6-a, ezen a napon lépett hivatalba és 1953. június 2-án koronázták meg a Westminsteri apátságban.

2022. február 6-án az egész világ ünnepelte uralkodásának 70. évfordulóját. II. Erzsébet brit királynő a világon a második leghosszabb ideig trónon lévő uralkodója volt. Mindössze 25 éves volt mikor apja halálával 7 nemzetközösségi állam királynője lett. Címeinek száma folyamatosan változott. Személyes népszerűsége mindig magasan tudott maradni pedig ez idő alatt a brit királyi család rengeteg válságot élt át.

II. Erzsébet brit királynő az Egyesült Királyság királynője és további 14 tagállam uralkodója és az anglikán egyház feje volt!

Gyászol az egész világ!

Operation London Bridge- London-híd protokoll

Elmúlt hónapokban sokunknak megfordult a fejében, hogy mi történik majd, amikor Őfelsége már nem lesz köztünk.

Őfelsége halálakor lépett életbe az ún. Operation London Bridge (London-híd protokoll), melynek tervei még az 1960 -as évekre nyúlnak vissza. ( Az elhalálozásokra vonatkozó tervek neve általában tartalmazza a híd szót, szimbolizálva élet és halál, a két oldal közötti összekötő hidat.)

2021-ben részletesen erről magyar nyelven a Windsor krónikák FB oldalon olvashattatok:

” A rádióállomások műsorvezetőinek a stúdiókban felvillantják a kék lámpát, melyeket hetente tesztelnek, hogy egy nemzeti katasztrófa alkalmával használhatóak legyenek, így jelezve nekik, hogy kezdjenek el nyugodtabb stílusú zenét játszani, készülve a közelgő szomorú közleményre. Chris Price, a BBC Radio producere 2011-ben ezt nyilatkozta: “Ha a rádiót hallgatva hirtelen a Hounted Dancehall (Nursery Remix) dal szólalna meg napközben a BBC Radio 1-en, akkor azonnal kapcsolja be a televíziót, mert valami szörnyű dolog történt”. -(idézet Windsor krónikák FB oldalról)

A dalt itt tudod meghallgatni.

Az Operation London Bridge-ről itt olvashattok részletesen:

Protokoll, ami akkor lép életbe, ha bekövetkezik a szomorú esemény és Őfelsége elhalálozik.


Nyugodjék békében II. Erzsébet brit királynő!

Részvétünk az egész családnak!


II. Erzsébet brit királynő legemlékezetesebb idézetei közül:

  • “Nem vezethetlek csatába. Nem adok nektek törvényeket és nem adok igazságot, de mást tehetek – átadhatom szívemet és odaadásomat ezeknek a régi szigeteknek és nemzetek testvériségének minden népének. ” – II. Erzsébet királynő
  • „Mindenki előtt kijelentem, hogy az egész életem, legyen az hosszú vagy rövid, az Ön szolgálatára és nagy császári családunk szolgálatára, amelyre mindannyian tartozunk. – II. Erzsébet királynő
  • „Mindig tudtam, hogy népeim, a világ minden kontinensén és óceánján messze elterjedtek, egyesültek, hogy támogassanak nekem abban a feladatban, amelyre most szenteltem ezt az ünnepélyességet.” – II. Erzsébet királynő
  • „Nem csak a több mint ezer éves pompás hagyományok és évkönyvek állnak mögöttem, hanem a Nemzetközösség és Birodalom élő ereje és fensége; régi és új társadalmak; a történelem és a származás szempontjából eltérő földek és fajok, de mind Isten akarata által, egyesítve lélekben és célokban. ” – II. Erzsébet királynő
  • „Az őszinteségemben elköteleztem magam a szolgálatodra, ahogyan sokan meg vannak ígérve az enyémre. Egész életemben és egész szívemmel törekszem arra, hogy méltó legyen a bizalom. – II. Erzsébet királynő

forrás:

Legjobb idézetek II. Erzsébet királynőtől

Érdekesség

Amikor Vilmos herceget megkérdezték, mit tanult meg az alatt az idő alatt, amikor felnőtt, így felelt: „A legnagyobb lecke: ne húzd fel a nagyidat.”


II. Erzsébet brit királynő képek


Cikk források:

Wikipedia II. Erzsébet brit királynő

Windsor krónikák FB oldal

Szólj hozzá