Minden Ami Külföld | Ha a nő kezeli a pénzt… - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • ha a no kezeli a penzt

Ha a nő kezeli a pénzt…

Ázsia nagy részén még mai napig elfogadott tény, hogy a férfi odaadja a fizetését a párjának, aki azt a lehető legjobb tudása szerint osztja be. Ez így jól hangzik és be kell vallani, hogy igenis a nők jobban bánnak a pénzzel, de azért vannak kivételek. Jó példa erre a híres japán színész Watanabe Ken esete, aki a szokásoknak megfelelően a felesége gondjaira bízta a vagyonát/vagyonukat.

Az ő esetében nem kis összegről beszélhetünk, hiszen a 2003-as “Utolsó Szamuráj” című Hollywoodi kasszasikert követően olyan hatalmas alkotásokban szerepelt, mint a Godzilla legújabb feldolgozásai. Rengeteg pénzt, hoztak számára ezek az alkotások, de valahogy a feleségének sikerült ezt a hatalmas vagyont felemésztenie. Még a házukat is elárverezték és hosszú időbe telt mire sikerült a Watanabe-nak ismét talpra állnia. Természetesen elváltak az esetet követően, hiszen nagy szégyen az ilyen eset Ázsiában. Ez persze csak egy kirívó eset és az igazság az, hogy az esetek nagy százalékában igenis az Ázsia hölgyek ügyesen osztják be a rájuk bízott vagyont. A férj természetesen nincs kisemmizve, csak jeleznie kell, hogy mire mennyire van szüksége. Ez hagyomány oda vezethető vissza, hogy régen Ázsiában a vagyon mértéke a rizs volt. Zsák rizsben mérték kinek mekkora a vagyona.  Mivel a rizs élelmiszer természetesen a nőkre lett bízva ők gazdálkodtak vele. A másik ok, hogy a “pénzzel” való foglalkozás degradáló egy ázsiai férfi számára. Nem szeret nem akar ezzel foglalkozni és nem is tudnak túl jól bánni vele az esetek nagy többségében. Az ilyen “alantas” dolgok a nőkre hárulnak. 

Az ázsiai nevelés teljesen eltér a nyugatitól. A nőket a mai napig arra nevelik, hogy legfontosabb számukra a háztartás vezetése a család irányítása az anyagi javak megfelelő kezelése. Így férfira más feladat nem hárul, mint hogy megteremtse az anyagi feltételeket, fenntartsa a családot.

. Ehhez minden feltételt biztosít számára a felesége, még némi burkolt irányítást is gyakorol a férjére. Valljuk be nem olyan nagy baj az, hiszen egy nő sokkal racionálisabban tud gondolkodni nem megy a micsodája után mint egy férfi. Kisebb az esély, hogy meggondolatlan döntéseket hozzon, amivel veszélyezteti a család anyagi biztonságát. Természetesen ennek ellen példáját láthattuk Vanatabe esetében, de ott a feleségét megcsapta a “hanyatló” nyugat szele. A pénzszórás a felelőtlen pazarlás világa ,ami ázsiában a mai napig nem jellemző. 

Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy elnyomásban élnek a nők arra, igenis tisztelet övezi őket, mert ázsiában már felismerték, hogy milyen nehéz feladat a család ügyeinek intézése, egybentartása. Sokkal nagyobb felelősség, mint a férj feladata az anyagi feltételek megteremtése, bár azért azt sem kell lebecsülni. 

Nagy divat lett mostanában ázsia feleséget “beszerezni” a nyugati világban. Ennek nem csak a szexualitás az oka, bár nagyot nyom az is. A férfiak ott is kezdik felismerni, hogy milyen kényelmes is ha nincs semmi gondjuk, dolguk, csak pénzt kell keresni. Nem kell foglalkozni semmi mással, mert a felesége elvégzi helyette. Nem kell pénzzel törődni, ha kell valami jelzik és megkapják, mert egy ázsia feleség hihetetlen modon tiszteli a férjét. Ez számunkra megbotránkoztató lehet, de mégis sokkal kiegyensúlyozottabban élnek, mint a nyugati társadalmakban. Nyugaton a férfiak már sokszor annyira elpuhultak, hogy nem csak a háztartás kezelését, de a pénz előteremtését is nőktől várják. Ez a hölgyek hibája is, hiszen nem kéne hagyniuk, mert ha ez így megy tovább teljesen el fognak férfiasodni, a férfiak meg….Nem tudom mi lesz belőlük!? 

Szólj hozzá