Minden Ami Külföld | Melbourne bevállalta - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • melbournemindenamikulfold1200x630

Melbourne bevállalta

Még javában tombol a koronavírus járvány és ez alól nem kivétel Ausztrália sem. Sőt ott igen komoly karantén intézkedések vannak hatályban és ha csak egy beteget is találnak egy bizonyos ponton, ott aztán bezárnak mindent és gócpontnak nyilvánítják. Ezért volt sokáig kérdéses, hogy megrendezik-e az év első Grand Slam tornáját az Australian Open-t.

Albert Park- Melbourne

Melbourne lakói sokáig ágáltak a torna ellen, hiszen nem akarták megkockáztatni, hogy a világ különböző részéről érkező játékosok behurcolják a vírus egyéb variánsait, esetleg újra elszabaduljon a járvány. Végül közel három hetes késéssel, de elkezdődtek a mérkőzések. A játékosoknak két héttel a verseny kezdete előtt már meg kellett érkezniük a helyszínre, hogy letöltsék a kötelező karantént. A selejtezőket nem is a kontinensen, hanem Dubajban és Dohában rendezték meg és a továbbjutottakat különgépek vitték a Grand Slam helyszínére. Egy ilyen rendezvény több ezer embert mozgat meg a világ minden részéről és ezalatt csak a játékosokat és az őket kísérő személyzetet értem. Ha a nézőket is ide veszem az már több tízezer embert jelent. Ezt vállalta fel Melbourne, hiszen anyagilag megéri neki, kérdés, hogy megússzák e a vírus elszabadulását. Nem is csoda, hogy félnek az ausztrálok is, hiszen komoly károk érték az ő gazdaságukat is a Covidnak köszönhetően. Nézők is lehetnek, de természetesen be kell tartani a távolságokat és az egyéb egészségügyi szabályokat. Komoly retorziók várnak azokra, akik megszegik ezeket. Ha betegség üti fel a fejét a játékosok között az már nehéz helyzetbe hozza majd a szervezőket, hiszen az elkülönítve élő játékosok ha elkapják, akkor lehet az egész torna folytatása veszélybe kerül. Lényeg a lényeg, hogy elstartoltak a mérkőzések, egy Nadal Federer bemutató meccsel. Több magyarnak is szurkolhatunk. Babos Tímea a selejtezőből jutott fel, míg Fucsovics Márton és Balázs Attila világranglista helyezése alapján jogosult az indulásra. Babos  Tímea csak egyesben indul idén. Női párosban bár ő a címvédő, de partnere lemondta az indulást, így Tímea is visszalépett.

A nagy sztárok közül ha már megrendezik a versenyt szerencsére mindannyian a pályára lépnek, így a játék minőségére nem lehet majd panaszunk. Bár ez egy érdekes kérdés, hiszen ne felejtsük el, hogy a játékosok már hónapok óta nem játszhattak komoly mérkőzéseket. Szerintem így kilátásban van egy két meglepetés is. Legyen már egy kis izgalom legalább a pályán, ha már legtöbben csak a fotelból bámulhatjuk a történéseket. 

Érdekes, hogy a szintén Melbourne-ben megrendezésre kerülő Forma1-es futamot azonban elhalasztották. Ennek nem a szervezők és a város lakói voltak az oka,i hanem a száguldó cirkusz szereplői. Ők ugyanis nem vállalták fel a két hetes karantént. Úgy gondolták, hogy a három napos verseny miatt nem éri meg két hét karanténba vonulni, ettől pedig az ausztrálok nem voltak hajlandóak eltekinteni. A versenyt egyelőre nem törölték, úgy mint tavaly, hanem csak az év végére halasztották. Reméljük, hogy addigra már a vírus fölé tudunk majd kerekedni és nem lesz akadálya, hiszen a forma 1-es naptár egyik legpatinásabb versenye az albert parki szigeten megrendezésre kerülő száguldás. 

Nagyon úgy néz ki, hogy ebben az évben a sportesemények még mindig nagyon ingatag lábakon állnak és bármikor keresztbe tehet nekik a vírus felbukkanása. 

Nagyon tisztelem Melbourne-t, hogy a még mindig tomboló járvány ellenére megrendezik híres tenisz tornájukat és a játékosokat is, hogy betartják a komoly szabályokat. Csak nagy fegyelmezetséggel lehet majd visszatérni a régi kerékvágásba és erre most jó teszt lesz az Ausztrál Open. Ha ott minden rendben megy majd, akkor szerintem nem lesz akadálya, hogy az év további nagy sportesemények is megrendezésre kerüljenek és kiléphetünk a bezártságból és az elszigeteltségből. A lényeg az, hogy mindenki tartsa be az előírásokat és akkor nem lesz gond!

Szólj hozzá