Minden Ami Külföld | Így találd meg a lehető legjobb utazási formát! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Az egyik sarkalatos pontja a költözésnek a lelki nehézségeken túl maga az utazás. Hogyan jutunk el az úticélig, ÚJ OTTHONUNKIG?>>>

Így találd meg a lehető legjobb utazási formát!

A külföldre való költözésnek, az utazásnak rengeteg nehézsége van. Az egész életed bepakolni pár bőröndbe, dobozba, felkerekedni, sok órát utazni és egy teljesen új közegbe kerülni, hátrahagyva mindent, olykor a szeretteidet is….valljuk csak be, nem olyan egyszerű dolog új életet kezdeni! Felmerülhet a kérdés, hogy alapvető fontosságú az is, mivel is utazz?!?

Írta: Mayerné Répási Adrienn – Minden Ami Külföld

Az egyik sarkalatos pontja a költözésnek a lelki nehézségeken kívül az utazás, és a fontos dolgok, holmik, csomagok utaztatása. Nem kis sakkozással járhat, hogy minden fontos, kellő dolog eljusson a kinézett, új otthonba, akkor, amikor te. Ha túl sok holmid van, akkor megint csak bajos a dolog. Szerencsére számos lehetőség adott már, hogy te és a cuccaid is eljussatok A-ból B-be, külföldre költözéskor. Nézzük, mivel költözhetsz, melyik, miért előnyös a számodra, vagy pont miért előnytelen. Érdemes mérlegelni, melyik mellett tedd a voksod, még inkább belevágsz a nagy kalandba! Íme, pár érv, és ellenérv a különböző utazási formák mellett.

Az egyik sarkalatos pontja a költözésnek a lelki nehézségeken túl maga az utazás. Hogyan jutunk el az úticélig, ÚJ OTTHONUNKIG?>>>

Repülés

A repülés a lehető leggyorsabb időben és a legpraktikusabb is, ha messzire szeretnél költözni. Bármilyen távolságot is kell megtenned, bármilyen elérhetetlen helyre is készülj, repülővel a leggyorsabban ebben a formában lehetsz ott, az szinte biztos. Viszont ez az utazási forma költözéskor csak akkor előnyös, ha csak egy, vagy maximum két bőröndbe befér minden fontos, magaddal szándékozni vihető dolgod, holmid. Hogy pontosan mekkora és milyen nehézségű bőrönd vihető fel egy repülés során, az nagyban függ a választott légitársaság szabályaitól. A helyszínen akár 50 euróig is terjedhet a maximum 8-10 kilós poggyász feladásának ára, de előre is vehetsz neki jegyet, ami körülbelül a felébe kerül ennek.

Az egyik sarkalatos pontja a költözésnek a lelki nehézségeken túl maga az utazás. Hogyan jutunk el az úticélig, ÚJ OTTHONUNKIG?>>>

További nehézség, hogy számítani kell várakozási időre, indulás előtt, és olykor érkezéskor is, míg átnézik a poggyászod! Illetve a reptérről valahogy el kell jutnod a kiszemelt lakásig is! A repülőútnak és a repülőjegynek megvan a pontos, fix ideje, és az ára is, amit azért a legtöbbször nem tudsz eltolni. És nem egyedül utazol, alkalmazkodnod kell másokhoz!

Saját autó

A saját autó is megfelelő opció lehet költözéskor, hiszen ekkor nincs súlymegkötés, mennyi bőröndöt, holmit vihetsz magaddal, feltételezve, hogy rendelkezel saját autóval. A jó műszaki állapotban lévő, megfelelő papírokkal rendelkező autóval, érvényes jogosítvánnyal viszont már nekivághatsz a költözésnek. De a benzin, és autópályadíjakkal ekkor is számolnod kell. Az utazási idő is lényegesen hosszabbra nyúlhat, mint repülővel. Illetve nem árt egy nagy adag bátorság, helyismeret, türelem is, míg elérsz az úti célig. Bármilyen kiszámíthatatlan dolog közbejöhet. Lerobbanhat az autó, nem engednek át a határokon, csak hosszas várakoztatás után…

Az előnye, hogy a magad ura vagy, kevesebb alkalmazkodással jár mások felé, és az autó méreteinek megfelelően, annak keretein belül befér az egész ruhatárad, könyveid, apróbb holmid, ha nagy szekrények, ágyak, nagyobb bútorok nem is. Utóbbiakhoz egy nagyobb autó szükséges, egy kis személyautó nem elegendő. Ennél az utazási formánál tudsz változtatni az utazás idején, eltolhatod, előrébb veheted. Nagyjából költségekkel is kalkulálhatsz, bár vannak azért változó tényezők itt is. Meg kell állnod pihenni, megszomjazhatsz, éhes lehetsz, eltévedsz, drágább lesz egy útdíj. Az viszont mellette szól, hogy a saját autód, ha megfelelő műszaki állapotban van, elvisz az úti célodig, nem kell még keresned további fuvart házig.

Költöztető cég

Költöztető céggel azért éri meg lebonyolítani a költözést, mert ők szinte biztos, hogy rendelkeznek akkora autóval, amibe minden ingóság, bútor befér. Sokszor a csomagolást, dobozolást, az autóba be és kipakolást, a lakásba való becipelést és a bútorok elhelyezését is vállalják. Viszont ennek megvannak a maga díjai, a kiszállási díj, a rakodási díj és az autó km díja is például. A messzebbre való költöztetést, a speciális bútorokat, a külföldre való költözést viszont érdemes kifejezetten erre specializálódott költöztető cégre bízni. A további előnye ennek a formának, hogy a költöztető cégnek megvan a költöztetéshez szükséges tudása, a megfelelő eszközei, technikai és személyi feltételei is, hogy az értékeid biztonságban legyenek.

Busz

Busszal szeretnél költözni az is megoldható, ha a bepakolást alapos szortírozás és lomtalanítás előzi meg. Busznál is megvan a vihető poggyász számának, méretének, súlyának a határa. Természetesen nagyon törékeny holmikat például nem tudsz költöztetni e módon, de a ruháid, a bőröndökbe beférő apróságokat igen. A buszos utazás kényelmes, kiszámítható az ára, de ha messzire szeretnél utazni, akkor nagyon fárasztó is, hiszen sok időt vesz igénybe. De nem kell vezetned, az utat tudnod.

Vannak olyan buszok, amelyek háztól házig visznek, de menetrend szerinti vagy külföldi járatok is. Utóbbiaknál értelemszerűen még a buszmegállóból fuvart kell szerezned, mely elvisz a holmiddal közvetlen az új otthonodig. Itt nagyfokú alkalmazkodó képesség szükségeltetik a részedről. Megvan az indulás fix időpontja és más utasokkal osztozol rendelkezésre álló csomagtartón, illetve ülőhelyeken. Az alvás nehézkes ennél az utazási formánál. És bizony átszállás is előfordulhat, melynél egy plusz pakolásra számíthatsz a bőröndjeiddel.

Vonat

A vonattal utazás szinte megegyezik a buszossal. Talán annyi lényegi különbség van a kettő között, hogy vonattal kevesebb helyre tudsz eljutni, külföldre is nehezebben, mert sok helyen kevesebb van kiépítve a vasúthálózat. Kevesebb induló járattal kell számolnod, viszont vannak hálókabinok is, ahol aludni tudsz, ha éjjel utazol. Ellenben a vonatos utazás mellett szól, hogy a nemzetközi vonatjegy ára vonzóbb lehet a repülőjeggyel szemben.


Bárhogy is dönts, ha szükséged lesz profi szakemberekre más területen is, akkor bízd magad a Minden ami külföld csapatára, akik segíteni tudnak Neked szinte minden fontos dologban!


A költözés nagyobb fejtörést igénylő, megoldandó, érdemi részét a szállítás teszi ki, és nem a szanálás, dobozolás. Hanem a pakolás, a holmik eljuttatása az új lakhelyig. Érdemes jól megfontolni, milyen hosszú időre költözöl, mi az, ami feltétlenül szükséges a számodra, mik a nélkülözhető, az új helyen megvehető dolgok. És természetesen az is fontos, hogy milyen módon utazol az új otthonodba, a szükséges holmiddal!

Az egyik sarkalatos pontja a költözésnek a lelki nehézségeken túl maga az utazás. Hogyan jutunk el az úticélig, ÚJ OTTHONUNKIG?>>>

Ha megtaláltad a legjobb utazási formát, akkor nézz körül a

Minden ami külföld oldalán,

mire vagy kire lehet még szükséged utazás és költözés során!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá