Minden Ami Külföld | Ma ünnepli 18. születésnapját Berki Patrik a Kísértés az erdő mélyén rendezője
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Kísértés az erdő mélyén horror film fiatal rendezője Berki Patrik

Ma ünnepli 18. születésnapját Berki Patrik a Kísértés az erdő mélyén rendezője

Ma ünnepli születésnapját Berki Patrik a népszerű gyerekszínész, nóta – énekes, rendező. 2004. Június 19 – én látta meg a napvilágot, Nagykárolyban.

Minden ami külföld

Gyerekszínészként

2015-ben 12 évesen, édesanyja biztatására jelentkezett a Magyar színjátszó csoporthoz. Tehetségére felfigyelt Kolbaszer Erzsébet így Patrik alakíthatta a Szegénylegények tragikomédia egyik főhősét. Utóbb szerepet kapott a Szentpétervári esték, Brüsszeli utakon, Gőgös asszony, Az elbűvölő szörnyeteg, Pályaválasztás, Minden ablak alatt, Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe, Az ember tragédiája, Három nővér, Jó estét nyár, jó estét szerelem, Szent Johanna, Hazafit nekünk, Csongor és Tünde, Sirály, A velencei kalmár, Mephisto, Ahogy tetszik, Boldogságlabirintus című színdarabban is, ahol szintén főszerepet kapott. A magyar és román televízióban 12 darabban  láthatták a nézők, megemlíteném: Szegénylegények, Szentpéteri esték, Három nővér,  Jó estét nyár, jó estét szerelem stb. Nagy hírnévre tett szeret, a szakma pillanatok allat megismerte, rengeteg elismerést kapott. Fiatal kora ellenére szakmai múlttal,  és tapasztalattal rendelkezik. Korát meghaladóan precízen, odafigyeléssel felelősségtudattal végzi a rábízott szerepet.

Előadóművészként

2015-ben énekelt először színpadon, egy kis zenekar szólistájaként.  2016-ban mindössze 13 évesen, az Eurpai Unió  vendég szereplésre hívta Brüsszelben, ahol prózát, és  cigánydalokat adott elő országos képviselőknek, az Európai Unió Parlamentjében. Ettől a perctől kezdve minden újságában megjelent, rengeteg helyen lépett színpadra. Kiemelkedően tehetséges fiatal fiúnak tartották.  

A 2018-as évben Balogh Tünde magyarnóta/cigánydal énekesnővel,  közös fellépése  volt. Első lemeze 2018- ban jelent  meg  ” Nem tudom az életemet ” címmel,  2019- ben megjelent az  

”Elmegyek én az éjszakába mulatni ” és  a  ”Kezd a hajnal hasadni ” című nagylemezek. Negyedik hanglemeze, illetve első DVD lemeze hamarosan megvásárolható lesz, melyen világhírű magyar – roma művészek állnak a háta mögött, közöttük a 100 tagú cigányzenekar szólistája, valamint A Gipsy Virtuózok cigányzenekara. A felvételt a Hatoscsatorna stábja rögzítette, Diener Róbert, Paor Lilla, és Berki Patrik rendezte. 

Berki Patrik zenei, színészi, írói pályáján a legfontosabb tényező talán a hitelesség. Ez a kulcsa annak a csodás érzésnek, ami elfogja az embert, ha dalait, szerepeit hallgatja/olvassa/nézi.

”Fontos küldetésemnek érzem, hogy a mai fiatal generáció, a korosztályom megismerjék és újra szeressék ezeket a dalokat.”

A rádiós és televíziós showműsorok rendszeres szereplője. Magyarország és Románia egyik legtehetségesbb gyerekszínésze, aki már 14 évesen műsorvezető és szerkesztői állásajánlatot kapott a Bredd rádióban Magyaroszágon. Fontosnak tartja a hagyományőrzést, ezen belül a muzsikus cigányoknál megszokott  zenei hagyományokat őrzi, és terjeszti. Ezen művészeti ágazata magyarnóták, csárdások és cigánydalok közvetítése a néző és a hallgatóság felé.

Mottója: ”Művészetemmel a békesség hídját  építem  roma és a magyar emberek között”

A magyar és roma kultúráért dolgozik. Berki Patrikot  nem nehéz megtalálni az interneten, sok bejegyzés és találat mutatja szereti a közösségi média világa.

Rendezőként

Színdarabot írt és rendezett. Több televizió felvételt, videóklipet rendezett. 

2021 – ben a GG Productionnal kezdett el dolgozni, ekkor készült a Love Story, Piel Morena, Ave Mária című videóklippek. 

2022 – ben pedig a GG Production gyártásában a Kísértés az erdő mélyén című horror film rendezője lett, forgatókönyvírója Dénes Christián megbízásából. 

Isten éltesse sokáig!

Szólj hozzá