Minden Ami Külföld | Magyar Kulturális Központ Northamptonshire Perecsi Katalin #15
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • PerecsiKatalinmindenamikulfold

Magyar Kulturális Központ Northamptonshire Perecsi Katalin #15

Vendégem Perecsi Katalin, Northamptonból. Mindig is aktív, társaságkedvelő ember volt, és mikor szembesült azzal, hogy ebben a hatalmas városban és vonzáskörzetében nagyon sok magyar él, megfogalmazódott benne a gondolat, hogy talán jó volna összefogni a közösséget, megélni magyarságunkat ebben a környezetben is, ápolni és tovább örökíteni a hagyományainkat és a magyar nyelvet. Ekkor kezdődött a Magyar Kulturális Központ Northamptonshire (MKKN) története 2019 tavaszán, amit ősszel kiegészítették a hétvégi iskola működtetésével. Ezt család és munka mellett önkéntesként irányítja non-profit vállalkozásként, ahol közel 20 további önkéntes tevékenykedik.

Facebook csoportjai:

https://www.facebook.com/groups/1332334096846114/?ref=share

szállásadó csoport, ahol szerte a világban vannak tagjaik, szállásadóik jelenleg 7200 fővel. Alapszabály, hogy a szállást ingyen adják, segítve embereknek csökkenteni ezáltal egy-egy utazás költségeit, illetve eljuthatnak kevesebb pénzből élők is olyan helyekre, ahova a magas szállásköltségek miatt nem tudnának.

https://www.facebook.com/Magyar-Kulturális-Központ-Northamptonshire-862933240729682/

Ez a magyar közösségük csoportja, egyik ága a tanoda, másik pedig események, rendezvények, klubok, foglalkozások szervezése.

https://www.facebook.com/groups/164317471940105/?ref=share

Ez egy idén februárban alakult csoport, minden ami sport, mozgás, egészség. Megyei szinten indították el, de szeretnék kiterjeszteni országos szintűre. Angliában élő sportolni kedvelő magyaroknak az összefogása a cél.

https://www.facebook.com/groups/459972392010130/?ref=share

Ez szinten egy új csoport, kizárólag egymás segítésére, bajba jutottak támogatására. Télen volt egy megkeresés, miszerint egy térségükben élő idősödő férfi hajléktalanul betegen tengődött az utcán. Összefogtak Katiék, pénzt gyűjtöttek, élelmet, ruhát, dokumentumokat beszerezték, hazajuttatták, otthont találtak neki.

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól. Szörfözz a https://mindenamikulfold.hu/ oldalon!

Szólj hozzá