Minden Ami Külföld | Mi történt a Crocodile Dundee főhősével? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Paul Hogan most töltötte be a 83-at. Na de mik voltak életének LEGMEGHATÁROZÓBB fordulópontjai??>>>

Mi történt a Crocodile Dundee főhősével?

Október 8. … Mindenkinek mást jelent ez a dátum. Paul Hogan például 2022.október 8-án ünnepelte a 83. szülinapját. Hogy eltelt az idő nem?  Gondoltad volna akkor, hogy az ausztrál színész a Crocodile Dundeet követően is ennyi díjat bezsebel? És nem mellesleg 2020-ban  mutatta be a Prime Video a Krokodil Dundee örökségét.

Írta: Panna – Minden ami külföld

Eseménydús 83 év

Hogan már egész fiatalon munkába állt, de nem olyanba, amire te gondolsz! Miután  Sydney nyugati részére költözött, egy ideig a kikötőben dolgozott szerelőként. Nos? El tudod ezt képzelni? A Crocodile Dundee-t követően sorozatosan kapott felkéréseket, de a színészet mellett kipróbálta magát a filmipar többi területén is, a második résznek például már a producere is Ő volt. 

Hogan magánélete majdhogynem olyan eseménydús volt, mint színészi karrierje. A színész életében két meghatározó nő játszott szerepet. Az első felesége Noelene Edwards volt, akit Hogan mindössze 19 évesen vett feleségül. Több mint 20 év után a pár útjai egy időre különváltak, de ez mindössze csak egy évig tartott így újra összeházasodtak. Valami, azonban nem működött a pár között, így ez a második házasság 5 év után, Ausztrália legcsúnyább celeb válásaként végződött. 4 év múlva a sztár kolléganője oldalán találta meg a boldogságot, az esküvőre sem kellett sokat várni, 1990-ben feleségül vette Linda Kozlowskit. Azonban ez a kapcsolat sem bizonyult sírig tartó szerelemnek, 2014-ben Kozlowskit kezdeményezésére végleg elváltak útjaik. 

Paul Hogan most töltötte be a 83-at. Na de mik voltak életének LEGMEGHATÁROZÓBB fordulópontjai??>>>
Fotó: www.newidea.com.au

Adózási botrányok

Ugyan csak 2007-ben kerültek nyilvánosságra a színész botrányai, de a helyzet az, hogy Hogant már 2003 óta vádolták, mintegy 300 millió ausztrál dolláros adócsalással. Azt hitték, hogy a színész tengerentúli cégeket használt arra, hogy elrejtse a jövedelmét. A színész állítása szerint, azonban rengeteg adót fizetett. 2008-ban Hogan állítása bebizonyosodott, így nem emeltek vádat ellene. Ellenben Hogan 5 millió ausztrál dollár kártérítést követelt az évek alatt okozott nehézségekért.

Miután legfelsőbb bíróságon Hogan elvesztette az adóügyi dokumentumai tartalmának titokban tartásáért folytatott jogi küzdelmet, megnyílt az út az offshore számlái részleteinek nyilvánosságra hozatala előtt. Ennek következtében felmerült a gyanú, hogy a Crocodile Dundee és más filmek bevételeiből származó dollármilliókat offshore adóparadicsomokba irányították.  2010-ben a színész visszatért anyja temetésére, ezt követően, azonban az ATO távozási tilalmat rendelt el számára, amely megakadályozta, hogy elhagyja az országot. Legalábbis addig, amíg az állítólagos adótartozását nem rendezi, (ez körülbelül 37,5 millió ausztrál dollárt takar). Egy év múlva a színész ügyvédje bejelentette, hogy pert indítanak az ausztrál kormány ellen, miután az évekig folyó botránynak köszönhetően Hogan megkeresései és hírneve megtizedelődtek.

Paul Hogan napjainkban sajnos igen kevés szerepet vállal el, az utolsó film, amiben láthattuk a 2020-ban megjelenő Crocodile Dundee öröksége volt. Ezt azonban a nézők nem fogadták kitörő lelkesedéssel, az IMBD értékelések alapján is csak 4,9 pontot kapott. Ettől függetlenül mi azért reméljük láthatjuk még a mozivásznon!


Tudtad?

Paul Hogan legelőször egy amatőr tehetségkutatóban tűnt fel, ahol azt állította magáról, hogy “sztepptáncos késdobáló”, majd néhány vicc elmesélését követően, a műsort végül egy kezdetleges csoszogással és a kések padlóra dobásával fejezte be.

Karrierje kezdetén Paul Hogan azt állította, hogy az új-dél-walesi Lightning Ridge-ben született, hogy érdekesebbnek találják.

Hogan 80. születésnapja alkalmából az ausztrál ABC kétrészes epizódot készített az Australian Story című műsorból “A Fortunate Life – Paul Hogan” címmel, amelyben Hogan és családja visszatekint életére és karrierjére


Forrás(ok):

Érdekességek

Paul Hogan

Paul Hogan kép

Crocodile Dundee kép

imdb

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Szólj hozzá