Minden Ami Külföld | Radio HereWeGo - Angliai magyar rádió #12 - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • RadioHereWeGoMindenamikulfold

Radio HereWeGo – Angliai magyar rádió #12

Vendégeim március 3-án a Radio HereWeGo-tól Dániel és Attila volt! Itt az ideje, hogy megismerd és tudj meg többet az angliai magyar rádióról! Beszélgettünk a rádió küldetéséről, csapatáról, műsorairól.

Honlap: https://www.radioherewego.uk/

Radio HereWeGo facebook oldala: https://www.facebook.com/radioherewego

Hankó Dániel, a Radio HereWeGo alapítója, vezetője, állomáshangja és programigazgatója. Harmadik éve él Angliában, Southampton városában. Jelenleg harmadéves egyetemistaként tanul a Solent University hangmérnök (Audio Engineer) szakán. 16 éves korában került először egy kis közösségi rádió mikrofonja elé, szülővárosában, Miskolcon. Később aztán fokozatosan a mikrofon mögötti teendők kezdték érdekelni a rádióban, Magyarországon 5 különböző rádióban is megfordult, kiköltözését megelőzően a budapesti Jazzy és Klasszik Rádió munkatársa volt több mint 3 évig. 2019-ben volt szerencséje másodévesként az Egyetem jóvoltából részt venni Anglia és a világ talán egyik legnagyobb fesztiválján, a Glastonbury-n, mint hangtechnikus, illetve a fesztiválról szóló hírtudósítások készítésében is közreműködött melyeket több nemzetközi TV-csatorna, valamint a BBC is felhasznált.

Náray Attila András hírszerkesztő a Radio HereWeGo-nál. Újságírói gyakornoki éveit az egykori hírszerzőnél, később a hvg.hu-nál töltötte. Rádiózással ezután kezdett foglalkozni Budapesten a Klubrádiónál, amit élete egyik legnagyobb sikerének tart, később a Lánchídrádiónál annak megszűnéséig tevékenykedett. Elsősorban hírszerkesztőként és hírolvasóként dolgozott, de más műsorszerkesztési és tudósítói feladatokat is végzett. 2018-ban költözött a skóciai Glasgowba egy teljes karrierváltás reményében, azonban az út megtalálása még várat magára.

Szólj hozzá