Ausztria a hegyek, erdők, tavak és folyók országa, ha imádod a természetet ez az ország egy igazi kincs lehet a számodra. Túra, síelés, snowboardozás vagy egy fürdőzés a Zell am See-n? A lehetőségek tárháza végtelen. Gazdag történelmének, kultúrájának számos jelentős emlékével találkozhatsz városaiban. Az egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Bécsi Operaház, amely az egyik legszebb operaház a világon. Egy másik népszerű turisztikai látnivaló Ausztriában a Schönbrunni-kastély, amely a Habsburg-dinasztia egykori nyári rezidenciája. A kastély csodálatos parkjában állatkert, botanikus kert és egy vízesés is várja, hogy felfedezd.

Időjárás

Az ország alpesi területein, mint például Tirol és Salzburg, hideg és hóval teli tél várható, ideális feltételeket teremtve a téli sportok, a síelés és a snowboardozás, szerelmeseinek. A nyár melegebb és kellemesebb, ami kiváló lehetőséget nyújt a hegyi túrákra és más szabadtéri tevékenységekre. Az ország más részein, mint Bécs és Graz, mérsékelt kontinentális éghajlat uralkodik, enyhébb telekkel és melegebb nyarakkal.

Költségek

Ausztriában a megélhetési költségek általánosságban véve magasabbak,  mint a környező országokban. Különösen igaz ez a fővárosra, Bécsre. Az ingatlanárak és a bérleti díjak az ország néhány – főleg nagyobb – városában jelentős kiadásokat jelenthetnek. Azonban az alapvető élelmiszerek és szolgáltatások minősége magas, és az egészségügyi és oktatási rendszer is kiváló. A vidéki területeken és a kisebb városokban jellemzően olcsóbb a megélhetés.

Sport

Ausztria híres a téli sportokról, és a síelés és a snowboardozás a legnépszerűbb sportágak az alpesi területeken. Az országban található hóval fedett hegycsúcsok és sípályák az egész világról vonzzák a síelőket és snowboardozókat egyaránt. Emellett a túrázás, hegymászás, kerékpározás és vízi sportok is nagyon népszerűek. A nyári hónapokban a hegyek és tavak környékén számos szabadtéri tevékenységet élvezhetnek az emberek.

Közlekedés

Ausztriában a közlekedési hálózat jól kiépített és hatékony. A városokban és a nagyobb településeken tömegközlekedési hálózatok, mint például a metró, buszok és villamosok, segítik az embereket a könnyű és gyors utazásban. Az országban számos autópálya és jó minőségű autóutak biztosítják az autós közlekedést. Emellett az intercity vonatok és vonatjáratok lehetővé teszik az egyszerű és kényelmes utazást az ország különböző részei között.

Gazdaság

Ausztria erős és fejlett gazdasággal rendelkezik. Az ország gazdaságát számos ágazat, köztük az ipar, az építőipar, a turizmus és a pénzügyi szektor hajtja. Ausztria iparágai közé tartoznak az acél-, gép- és autógyártás, amelyek hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez. A turizmus is jelentős szerepet játszik a gazdaságban, mivel az ország természetes szépségei és kulturális látnivalói sok turistát vonzanak. Ausztria szintén kiemelkedő teljesítményt nyújt a mezőgazdaság és a szolgáltatások területén, amelyek hozzájárulnak az ország gazdasági stabilitásához.