Ausztria a hegyek, erdők, tavak és folyók országa, ha imádod a természetet ez az ország egy igazi kincs lehet a számodra. Túra, síelés, snowboardozás vagy egy fürdőzés a Zell am See-n? A lehetőségek tárháza végtelen. Gazdag történelmének, kultúrájának számos jelentős emlékével találkozhatsz városaiban. Az egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Bécsi Operaház, amely az egyik legszebb operaház a világon. Egy másik népszerű turisztikai látnivaló Ausztriában a Schönbrunni-kastély, amely a Habsburg-dinasztia egykori nyári rezidenciája. A kastély csodálatos parkjában állatkert, botanikus kert és egy vízesés is várja, hogy felfedezd.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Álláskeresés, munkaerőközvetítés, önéletrajz készítés

  Munka, Neked! Krisztián cége meghatározó szerepet tölt be a HR-tanácsadói piacon több országban. Tanácsadóik nem csak munkakeresésben, de a megfelelő önéletrajz megírásában is tudnak segíteni, vagy …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Csomagszállítás, költöztetés, céges áruszállítás, raktározás
  Megbízható kezekben szeretnéd tudni értékeidet az úton? Nemzetközi csomagszállítás, költöztetés, raktározás és céges áruszállítás!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Német nyelvtanulás, céges tanfolyamok | fordítás, tolmácsolás

  Egyetlen 1 hónapon belül magabiztosabban németül? LEHETSÉGES! Bibiana és csapata személyre szabott és kiscsoportos nyelvórákat nyújt szórakoztatóan, kicsiknek és nagyoknak, hogy könnyebben vidd sikerre a nyelvtanulást. …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az ország alpesi területein, mint például Tirol és Salzburg, hideg és hóval teli tél várható, ideális feltételeket teremtve a téli sportok, a síelés és a snowboardozás, szerelmeseinek. A nyár melegebb és kellemesebb, ami kiváló lehetőséget nyújt a hegyi túrákra és más szabadtéri tevékenységekre. Az ország más részein, mint Bécs és Graz, mérsékelt kontinentális éghajlat uralkodik, enyhébb telekkel és melegebb nyarakkal.

Költségek

Ausztriában a megélhetési költségek általánosságban véve magasabbak,  mint a környező országokban. Különösen igaz ez a fővárosra, Bécsre. Az ingatlanárak és a bérleti díjak az ország néhány – főleg nagyobb – városában jelentős kiadásokat jelenthetnek. Azonban az alapvető élelmiszerek és szolgáltatások minősége magas, és az egészségügyi és oktatási rendszer is kiváló. A vidéki területeken és a kisebb városokban jellemzően olcsóbb a megélhetés.

Sport

Ausztria híres a téli sportokról, és a síelés és a snowboardozás a legnépszerűbb sportágak az alpesi területeken. Az országban található hóval fedett hegycsúcsok és sípályák az egész világról vonzzák a síelőket és snowboardozókat egyaránt. Emellett a túrázás, hegymászás, kerékpározás és vízi sportok is nagyon népszerűek. A nyári hónapokban a hegyek és tavak környékén számos szabadtéri tevékenységet élvezhetnek az emberek.

Közlekedés

Ausztriában a közlekedési hálózat jól kiépített és hatékony. A városokban és a nagyobb településeken tömegközlekedési hálózatok, mint például a metró, buszok és villamosok, segítik az embereket a könnyű és gyors utazásban. Az országban számos autópálya és jó minőségű autóutak biztosítják az autós közlekedést. Emellett az intercity vonatok és vonatjáratok lehetővé teszik az egyszerű és kényelmes utazást az ország különböző részei között.

Gazdaság

Ausztria erős és fejlett gazdasággal rendelkezik. Az ország gazdaságát számos ágazat, köztük az ipar, az építőipar, a turizmus és a pénzügyi szektor hajtja. Ausztria iparágai közé tartoznak az acél-, gép- és autógyártás, amelyek hozzájárulnak a gazdaság versenyképességéhez. A turizmus is jelentős szerepet játszik a gazdaságban, mivel az ország természetes szépségei és kulturális látnivalói sok turistát vonzanak. Ausztria szintén kiemelkedő teljesítményt nyújt a mezőgazdaság és a szolgáltatások területén, amelyek hozzájárulnak az ország gazdasági stabilitásához.