Brazília, amely a világ ötödik és legnagyobb portugálul beszélő országa. A lenyűgöző természeti szépségektől a gazdag történelmi és kulturális örökségen át a hangulatos városokig, minden megtalálható itt. A helyiek, barátságosak, vendégszeretőek és nekik köszönhetjük, hogy minden reggel kávé van az asztalunkon. Rio de Janeiro Brazília egyik leghíresebb városa, és a világ egyik legszebb városa. A várost a világhírű Cristo Redentor szobroja és a Copacabana és Ipanema strandok teszik ismertté. Az országban találod az Iguazu-t a világ egyik leglátványosabb vízesését, amely Brazília és Argentína határán fekszik. A vízesés maga 275 vízesésből áll, amelyek több mint 2,7 kilométer hosszan húzódnak el, hihetetlen látványt nyújtva.

 • Utazás Peru és Dél-Amerikában

  Peru Dél-Amerika harmadik legnagyobb, valamint az Andok legnagyobb területű országa, ami mintegy 2000 km hosszú, csendes-óceáni partszakasszal rendelkezik. Vendégszerető, humoros emberek, tele életerővel! A 30 milliós társadalom etnikai, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Brazília hatalmas területen elterülő ország, ezért az időjárása változatos és sokféle. Általában trópusi és szubtrópusi éghajlat jellemzi. A tengerparti területeken, mint például Rio de Janeiro vagy Salvador a meleg és nedves időjárás a jellemző. Az esős évszak során, a déli régióban gyakoriak a záporok és a viharok. A brazil Amazonas esőerdő régiójában az éghajlat nedves és forró egész évben.

Költségek

Brazília méretéből adódóan a megélhetési költségek eltérőek lehetnek az ország különböző részein. Nagyvárosokban, mint São Paulo vagy Rio de Janeiro, a megélhetési költségek általában magasabbak, különösen az ingatlanok és a szolgáltatások terén. Azonban a vidéki területeken és az egyes kisebb városokban a költségek alacsonyabbak lehetnek. Az élelmiszer és a közlekedés ára általában megfizethető, és lehetőség van olcsóbb szállásokra is.

Sport

Brazília egy szenvedélyes ország, ahol a futball a király. A brazil futballcsapatok és játékosok világszerte elismertek és tiszteltek. A labdarúgópályák és stadionok mind-mind tele vannak lelkes szurkolókkal, akik az egész országot beharsogják szenvedélyes kiáltásaikkal. DE más sportágak is népszerűek, mint például a röplabda, az úszás és az autóversenyzés. Brazília házigazdája volt olimpiai játékoknak és a világbajnokságnak is, melyek minden sportrajongó számára kivételes élményt nyújtottak.

Közlekedés

Az országban több reptér is található, melyek belföldi járataik segítségével kötik össze a nagyobb városokat. A buszok és vonatok is elterjedtek és viszonylag olcsók a városok közötti és a vidéki utazáshoz. A városokban a taxiszolgáltatás is elérhető.

Gazdaság

Brazília gazdasága a legnagyobb és a legfejlettebb a dél-amerikai régióban. Az agrárium jelentős szerepet játszik a gazdaságban, ahol a szójabab, a kávé és a cukornád a fő exporttermékek. Az iparágak közül kiemelkedik az autógyártás, az acélipar és az olajipar. Brazília turizmusa is fontos gazdasági ágazat, amely a lenyűgöző természeti szépségek, a karneválok és a kulturális események miatt vonzza a látogatókat.