Az Egyesült Arab Emírségek, az az ország, ahol a tényleg semmi nem szab határt a képzeletnek. A tervezők, építészek szabadon alkothatnak: a különleges épületek, szigetek, felhőkarcolók mind-mind a kreativitás és a luxus birodalmának ékkövei. Itt található a világ legmagasabb épülete a Burj Kalifa, de természetesen nem feledkezhetünk meg az autóversenyekért rajongók földi paradicsomáról a Ferrari Worldről sem. Nézelődhetsz, begyűjtheted a relikviákat és te is kipróbálhatod magad a versenypályán. Abu Dhabi az egyik legcsodásabb helyszíne a Forma 1-nek. A luxus még a leghétköznapibb helyeken is utolér… a szállodákban, a metrón, a tengerparton, a botanikus kertben és természetesen a bevásárlóközpontokban is, például a Dubai Mallban, mely a világ legnagyobb bevásárlóközpontja.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Dubaj cégalapítás, vízumügyintézés, ingatlanbefektetés

  Indulj el a siker útján! Krisztáék az Egyesült Arab Emirségekben évek óta sikerrel támogatják ügyfeleik adóoptimalizálási törekvéseit, bármilyen vállalkozási formáról legyen is szó. Többek közt …

  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Költözési tanácsadás külföldre költözőknek és hazaköltözőknek
  Egy hatalmas kaland, de megmérettetés is! Amennyi szépsége van a külföldre költözésnek, annyi kihívással és áldozattal is jár!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fordító-tolmács,-szinkrontolmács-lektor | olasz, magyar, angol, spanyol
  HIVATALOS fordítani valód van? Külföldi üzleti partnereddel tárgyalnál? Nem szeretnél félreértéseket? EMANUELE a Te embered!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Az Egyesült Arab Emírségek időjárása meglehetősen forró és száraz. A téli hónapokban (novembertől áprilisig) az idő enyhébb, amikor a hőmérséklet kellemesen meleg, ideális a strandolásra és a kültéri tevékenységekre. Nyáron azonban a hőmérséklet nagyon magasra emelkedik, gyakran meghaladva a 40 Celsius-fokot is. Ezért, ha ebben az időszakban utazol az országba, ajánlott megfelelő napvédelemről és hidratálásról gondoskodnod.

Költségek

A nagyobb városok, mint Dubai és Abu Dhabi, általában drágábbak, különösen a luxus életstílust tekintve, azonban az országban található adómentesség, valamint az olcsóbb élelmiszer és az olaj alacsony ára kompenzálhatja ezt. Az ingatlanpiac és a szolgáltatások árai általában magasabbak, de az élelmiszerek és a közlekedés ára kedvezőbb.

Sport

A futball és a golf rendkívül népszerűek az országban, de a térség híres a versenylovak tenyésztéséről és a lovas sportokról is. Emellett a vízi sportok, mint a jetski, a vitorlázás és a búvárkodás is rendkívül népszerűek a tengerparti városokban.

Közlekedés

Az Egyesült Arab Emírségekben a közlekedés jól fejlett és modern. Autópályák és jól karbantartott utak hálózata megkönnyíti az autóval való közlekedést. Több városban is van metróhálózat, és elérhető a buszos tömegközlekedés és taxi szolgáltatások is. Emellett népszerűek a dhow hajók, amelyekkel a vízen lehet közlekedni és élvezheted a tengerparti városok gyönyörű panorámáját.

Gazdaság

Az Egyesült Arab Emírségek gazdasága erőteljesen a kőolaj és a földgáz kitermelésére épül. Azonban az ország aktív erőfeszítéseket tesz a gazdasági diverzifikáció és a turizmus fejlesztése terén is. Az ingatlanfejlesztés, a kiskereskedelem és a vendéglátóipar is fontos szerepet játszik a gazdaságukban, emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az innovációra és a technológiai fejlődésre is.