Az Egyesült Arab Emírségek, az az ország, ahol a tényleg semmi nem szab határt a képzeletnek. A tervezők, építészek szabadon alkothatnak: a különleges épületek, szigetek, felhőkarcolók mind-mind a kreativitás és a luxus birodalmának ékkövei. Itt található a világ legmagasabb épülete a Burj Kalifa, de természetesen nem feledkezhetünk meg az autóversenyekért rajongók földi paradicsomáról a Ferrari Worldről sem. Nézelődhetsz, begyűjtheted a relikviákat és te is kipróbálhatod magad a versenypályán. Abu Dhabi az egyik legcsodásabb helyszíne a Forma 1-nek. A luxus még a leghétköznapibb helyeken is utolér… a szállodákban, a metrón, a tengerparton, a botanikus kertben és természetesen a bevásárlóközpontokban is, például a Dubai Mallban, mely a világ legnagyobb bevásárlóközpontja.

  Időjárás

  Az Egyesült Arab Emírségek időjárása meglehetősen forró és száraz. A téli hónapokban (novembertől áprilisig) az idő enyhébb, amikor a hőmérséklet kellemesen meleg, ideális a strandolásra és a kültéri tevékenységekre. Nyáron azonban a hőmérséklet nagyon magasra emelkedik, gyakran meghaladva a 40 Celsius-fokot is. Ezért, ha ebben az időszakban utazol az országba, ajánlott megfelelő napvédelemről és hidratálásról gondoskodnod.

  Költségek

  A nagyobb városok, mint Dubai és Abu Dhabi, általában drágábbak, különösen a luxus életstílust tekintve, azonban az országban található adómentesség, valamint az olcsóbb élelmiszer és az olaj alacsony ára kompenzálhatja ezt. Az ingatlanpiac és a szolgáltatások árai általában magasabbak, de az élelmiszerek és a közlekedés ára kedvezőbb.

  Sport

  A futball és a golf rendkívül népszerűek az országban, de a térség híres a versenylovak tenyésztéséről és a lovas sportokról is. Emellett a vízi sportok, mint a jetski, a vitorlázás és a búvárkodás is rendkívül népszerűek a tengerparti városokban.

  Közlekedés

  Az Egyesült Arab Emírségekben a közlekedés jól fejlett és modern. Autópályák és jól karbantartott utak hálózata megkönnyíti az autóval való közlekedést. Több városban is van metróhálózat, és elérhető a buszos tömegközlekedés és taxi szolgáltatások is. Emellett népszerűek a dhow hajók, amelyekkel a vízen lehet közlekedni és élvezheted a tengerparti városok gyönyörű panorámáját.

  Gazdaság

  Az Egyesült Arab Emírségek gazdasága erőteljesen a kőolaj és a földgáz kitermelésére épül. Azonban az ország aktív erőfeszítéseket tesz a gazdasági diverzifikáció és a turizmus fejlesztése terén is. Az ingatlanfejlesztés, a kiskereskedelem és a vendéglátóipar is fontos szerepet játszik a gazdaságukban, emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az innovációra és a technológiai fejlődésre is.