Horvátországot tengerpartok, szigetek, hegyek és erdők tarkítják, ha szereted a természetet, itt biztosan jól érzed majd magad! Természeti látnivalói mellett, gazdag történelmének is számos emlékével találkozhatsz! Horvátország egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Plitvicei-tavak Nemzeti Park, amely az UNESCO világörökség része. A parkban 16 tó található, amelyek egymásba kapcsolódnak, és kristálytiszta vízükkel és buja növényzetükkel lenyűgöző látványt nyújtanak. Ha épített örökségét is megismernéd, sétálj egyet a dubrovniki óvárosban, amely szintén az UNESCO világörökség része. A várost középkori falak veszik körül, érdemes megnézned a Szent Blasius-templomot, a Sponza-palotát és a Lovrijenac-erődöt is. Ha a tengerpartra vágynál ajánlunk pár kihagyhatatlan szépséget: a Zlatni Rat (Aranyszarv) Brač szigetén, a Punta Rata a Makarska riviérán és a Vela Przina (Nagy strand) Korčula szigetén. Mit szólsz, kedvet kaptál?

Időjárás

A part mentén az ország mediterrán éghajlatú, így a nyarak melegek és szárazak, a tenger vize kellemesen meleg, ideális fürdőzésre és vízi sportokra. A téli hónapok enyhébbek és csapadékosabbak, de az idő még mindig kellemes, különösen a déli régiókban. A tavaszi és az őszi hónapok kellemes időjárást kínálnak, ideálisak a városnézésre és a természetjárásra.

Költségek

Horvátországban az általános megélhetési költségek viszonylag kedvezőek. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek, különösen a helyi termékeket választva. Az ingatlanárak és a bérleti díjak városonként változhatnak, a fővárosban, Zágrábban, és a népszerű üdülőhelyeken általában magasabbak lehetnek. A vidéki területeken és a kevésbé ismert településeken a megélhetési költségek általában alacsonyabbak.

Sport

A labdarúgás a legnépszerűbb sportág, és Horvátország labdarúgócsapata sikeresen szerepel a nemzetközi versenyeken is. Emellett a kézilabda, a kosárlabda és a vízilabda is népszerű sportok. A tengerparti területeken népszerű a vitorlázás, a búvárkodás és a szörfözés.

Közlekedés

A városok közötti közlekedést kiváló buszhálózat és vonatok biztosítják. Az országban található repülőterek összekötik Horvátországot a többi európai nagyvárossal. A helyi közlekedésben a villamosok és buszok széles körben elérhetők a városokban. De ha saját tempódban fedeznéd fel ezt a csodás országot, autót is bérelhetsz!

Gazdaság

Horvátország gazdasága a szolgáltatási szektor, a turizmus és az építőipar jelentőségén alapul. A turizmus kiemelkedő szerepet játszik az ország gazdaságában, mivel Horvátország gyönyörű tengerpartja, szigetei és történelmi városai sok látogatót vonzanak Az ország az egyik legnépszerűbb üdülőhely Európában, és évente több millió turista érkezik ide. Emellett a mezőgazdaság és a halászat is fontos ágazatok, és az ország természeti kincsei és a gazdag kulturális örökség hozzájárulnak a gazdaság sokszínűségéhez.