Változatos szigetvilág, tengerparti paradicsomok, vulkánok varázslatos világa. Indonéziában több, mint 17 000 sziget található, így az ország a világ egyik legváltozatosabb turisztikai célpontja. Gyönyörködhettek lenyűgöző természeti szépségeiben: vízesésekben, vulkánokban, szigetek és a korallzátonyok csodáiban. A szigetvilág gazdag történelmi és kulturális örökséggel is rendelkezik, így ha nyitott vagy rá megismerheted az indonéz nép hagyományos életmódját, a művészetét és a vallással is közelebbi kapcsolatba kerülhetsz. Bali az indonéz szigetvilág legnépszerűbb turisztikai célpontja. A sziget gyönyörű strandjairól, a hindu templomairól és a művészeti életéről ismert. Lombok egy a Bali szomszédságában található sziget, amely az aktív vulkánjairól, a vízeséseiről és a korallzátonyairól ismert. Jáva az indonéz szigetvilág legnagyobb szigete, amely számos történelmi helyszínnek ad otthont, mint például a Borobudur és a Prambanan buddhista templomok. Sumatra az indonéz szigetvilág második legnagyobb szigete, amely az orangutánok természetes élőhelye. Komodo egy szigetcsoport, amely a világ egyik leghíresebb ragadozójának, a Komodoi sárkánynak az otthona.

 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Minden ami Bali, online tanácsadás
  BALI az álmok szigete! Érdekel milyen ott az élet? Réka mindenben segít, hogy megtaláld amit keresel és csak élvezned kelljen a CSODÁT >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Indonézia változatos és trópusi időjárással büszkélkedhet. Az országban találkozhatsz esőerdőkkel, a vulkánokkal és csodálatos tengerpartokkal is. Az időjárás meglehetősen meleg és nedves egész évben, az esős és a száraz időszakok váltakoznak. Az esős évszak általában októbertől márciusig tart, de az esőzések a szigetenként és régiókban eltérhetnek. A legjobb időszak az utazásra általában a száraz évszak, ami áprilistól októberig tart.

Költségek

Indonézia egy viszonylag olcsó ország, ami megfizethető lehetőségeket kínál a turisták és a digitális nomádok számára is. Az általános költségek a városoktól és régióktól függően eltérőek lehetnek. A nagyvárosok, mint Jakarta vagy Bali, általában magasabb árszínvonalúak, de még mindig kedvezőbbek, ha összehasonlítjuk más nagyvárosokkal világszerte. Az ételek, a közlekedés és az ingatlan bérleti díjak általában olcsóbbak, de a luxus szolgáltatások és az importált termékek drágábbak lehetnek.

Sport

A legnépszerűbb sport a labdarúgás, amelyet a helyiek szenvedélyesen űznek. A badminton is nagyon népszerű, és Indonézia számos bajnokot termelt már ki. De természetesen a szörfözés és a búvárkodás is népszerű a csodálatos tengerpartokon.

Közlekedés

A közlekedés igen változatos és tele van kihívásokkal. A turizmus miatt a kiemelt desztinációk természetesen rendelkeznek repterekkel, a buszok és vonatok a szárazföldi utazáshoz elengedhetetlenek. A szigetek között hajóval  lehet közelekedni. A forgalom terheltsége eltérő lehet a városokban és a vidéki területeken.

Gazdaság

Indonézia gazdasága dinamikus és sokoldalú. Az ország a legnagyobb gazdasággal rendelkezik Délkelet-Ázsiában. Gazdaságát főként az agrárium, az ipar és a szolgáltatás szektorai hajtják. Az ország gazdag természeti erőforrásokban pl.: olaj, földgáz, szénbányák, faipar, mezőgazdaság. A turizmus is jelentős szerepet játszik, az ország szépsége, kulturális öröksége és a barátságos helyiek vonzzák a látogatókat.