Málta a Földközi-tengeren, Szicíliától délre, Szardíniától keletre található. Területe 316 km², lakossága pedig körülbelül 450 000 fő. A sziget fővárosa és legnagyobb városa Valletta. Málta nem csak szép tengerpartjairól, színes éjszakai életéről, de gazdag történelméről is híres. Mit érdemes megnézned, ha itt jársz? Valletta a világörökség része, számos ókori rommal és műemlékkel rendelkezik, pl.: a Szent János-székesegyházzal, a Grandmasters Palotával és a Máltai Lovagrend Múzeumával. Mdina egy óváros, amely a középkorban Málta fővárosa volt. Mdina ma is megőrizte középkori hangulatát nézd meg a Nagy Palotát, a Szent Pál-katedrálist és a Mdina Múzeumot is. Gozo Málta kistestvére, látogasd meg a nyugodtabb kis szigetet és fedezd fel a Ggantija-templomokat, a Hypogeumot és a Ta’Pinu-templomot is. Ha tovább hajóznál, menj el Comino szigetére, fedezd fel a Blue Lagoon-t és pihenj meg gyönyörű tengerpartján.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvi- és kulturális felkészítés a külföldi élethez
  Ne érjen hideg zuhanyként az új kultúra, a nyelv, a különböző dialektusok! Érvényesülj gyorsan a mindennapokban és a munkaerőpiacon is!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol nyelvtanulás, IELTS nyelvvizsga felkészítés
  Továbbtanulás, munka, vagy épp a partner vízum miatt van szükséged angol nyelvvizsgára? DÖNTSD LE A FÖLDRAJZI AKADÁLYOKAT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Angol - német - magyar nyelvtanár, tolmács és hivatalos fordító
  SZERETNÉD, hogy rendben legyen a fordítandó dokumentumok? Külföldi céged üzleti terve professzionális legyen? HIVATALOS FORDÍTÁS >>>
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Málta mediterrán éghajlattal rendelkezik, így az időjárás rendkívül enyhe és napos egész évben. A téli hónapok enyhék és esősek, a hőmérséklet ritkán csökken 10 Celsius fok alá. A tavasz és az ősz kellemes időt kínál, a hőmérséklet általában 15-25 Celsius fok között mozog. Nyáron a hőmérséklet gyakran 30 Celsius fok fölé emelkedik, és a tenger vize is kellemesen meleg lesz.

Költségek

Málta megélhetési költségei jellemzően mérsékeltek és megfizethetőek az idelátogatók számára. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában nem túl magasak, és a helyi termékeket választva még tovább lehet csökkenteni a költségeket. Az ingatlanárak és a bérleti díjak városonként változhatnak.

Sport

Málta az aktív életmód kedvelőinek paradicsoma. A futball és a röplabda a legnépszerűbb sportágak, de az országban számos más sportot is űznek, mint például a kosárlabda, a tenisz és a vízi sportok. A tengerparton a búvárkodás és a snorkel, különösen népszerűek az érintetlen vízi élővilág miatt. Málta dombos tájai remek lehetőségeket nyújtanak a túrázás és a kerékpározás szerelmeseinek is.

Közlekedés

Máltán a közlekedés könnyen megoldható, mivel az ország területe nem túl nagy, és jól kiépített közlekedési hálózattal rendelkezik. Az országban található buszok és a távolsági járatok kényelmesen összekötik az ország különböző részeit. De az autóbérlés is elterjedt, leginkább a turisták körében, ha saját tempójukban fedeznék fel Málta gyönyörű tájait.

Gazdaság

Málta gazdasága jelentős mértékben függ a szolgáltatási szektortól, különösen a turizmus területén. Az ország nemcsak a történelmi és kulturális látnivalói, hanem kellemes időjárása miatt is vonzza a turistákat. A nemzetközi befektetők, különösen az online játék- és iGaming-iparágak, szintén jelentős bevételt hoznak az országnak. Emellett a kereskedelem és a pénzügyi szolgáltatások is fontos szerepet játszanak a gazdaságban.