Portugália az Ibériai-félsziget nyugati partján terül el, észak-déli kiterjedése mintegy 600 km, keleti határai pedig az Atlanti-óceán partjától 150-160 km-re húzódnak. Az országhoz tartoznak az Atlanti-óceánban fekvő Madeira-szigetek és az Azori-szigetek is. A földrajzi felfedezésekben élen járó Portugália az 1500-as évekre óriási gyarmatbirodalmat épített ki, ekkor élte az ország virágkorát, s ekkor épültek a leglátványosabb, ma is megcsodálható katedrálisok, paloták és kastélyok. A hangulatos városok, Porto és Lisszabon mellett világhírű zarándokhelyek, neves borkultúra és csodálatos tengerpartok teszik teljessé Portugália vonzerejét. A legnépszerűbb strandok közé tartozik a Praia da Marinha, a Praia da Falésia és a Praia da Arrifana. Portugália egyik leghíresebb turisztikai látnivalója a Belém-torony. A torony egy 16. századi erőd, amelyet a portugál felfedezések emlékére építettek. Ha az erődök mellett a kastélyok is gyengéid, fedezd fel a Sintra-hegységet, itt sok-sok gyönyörű palota és kastély található, köztük a Pena-kastély, a Quinta da Regaleira és a Monserrate-kastély.

 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Portugáliai idegenvezető
  PORTUGÁLIÁBA vágysz? Az egyik legszebb portugál tartomány Algarve a célod? Portugál bortúra, kaland, esküvő az álmod? LÍVIA segít!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Portugália - Idegenvezetés és esküvőszervezés
  SZERETNÉD felfedezni Európa legnyugatibb földjét? ÉRDEKEL Portugália egzotikus, titokzatos világa? Portugáliában rendeznéd esküvőd?
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Portugália éghajlata változatos és vonzó, ami lehetővé teszi akár az egész éves pihenést is. Az ország északi részén az éghajlat mérsékelten kontinentális, a téli hónapok hűvösek és esőssek, míg a nyári hónapok melegek és kellemesen naposak. Az Algarve régióban a mediterrán éghajlat uralkodik, ahol a téli hónapok enyhék és a nyarak melegek és szárazak. Az azori és madeirai szigeteken az éghajlat enyhe és nedves, ahol a hőmérséklet általában 20-30 Celsius fok között mozog, ideális környezetet teremtve ezáltal a természeti szépségek és az aktív pihenés szerelmeseinek.

Költségek

Portugália az elmúlt években egyre népszerűbb célponttá vált a külföldiek számára, részben az alacsonyabb megélhetési költségek miatt. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek, és a helyi termékeket választva tovább csökkenthetők a költségek. Az ingatlanárak városonként változhatnak, de általában a vidéki területeken és a kisebb városokban az albérleti díjak és az ingatlanvásárlási lehetőségek is barátságosabbak árszínvonalat mutatnak. Portugália gazdag kulturális öröksége, lenyűgöző tájai és barátságos lakosai miatt vonzó célpont a világ minden tájáról érkező látogatók számára.

Sport

Portugália egy szenvedélyes sportnemzet, ahol a labdarúgásnak különösen nagy a jelentősége. Az ország híres labdarúgócsapata, a portugál válogatott többször is szerepelt a nemzetközi versenyeken. A labdarúgás mellett a kézilabda és a kosárlabda is népszerű sportágak. A tengerparti városokban a vízi sportok, mint a szörfözés és a vitorlázás, különösen népszerűek. Portugália természeti adottságai remek lehetőségeket kínálnak a túrázásra, a hegyikerékpározásra és más szabadtéri tevékenységekre is.

Közlekedés

Az ország kiváló vasúthálózattal rendelkezik, amely összeköti a nagyobb városokat és régiókat. Emellett az autópályák és a jó minőségű autóutak teszik lehetővé az autóval történő kényelmes közlekedést. A városokban a tömegközlekedés jól kiépített, és a villamosok, buszok és metrók könnyedén elérhetők. Portugália egyik különleges közlekedési élménye a hagyományos villamosok használata, különösen Lisszabon és Porto városában.

Gazdaság

Portugália gazdasága diverzifikált és a szolgáltatási szektoron alapul. Az ország jelentős turizmusiparral rendelkezik, és a gyönyörű tengerpartok, a történelmi városok és a természeti látnivalók vonzzák a látogatókat. Az IT és a kommunikációs szektor is nagy növekedési potenciállal bír. Portugália az európai országok között az egyik legnagyobb halászati gazdasággal rendelkezik, és az agrárszektor is hangsúlyos szerepet játszik, különösen a bor- és olívaolajtermelés területén.