Spanyolország több, mint a bikaviadal, forró strandok és a flamenco országa. Csodás paloták, kastélyok, katedrálisok, a vidéki tájakon megbúvó kis falvak mellett a napsütötte mediterrán strandok, a finom borok és persze a tapas is mind nevéhez fűződik! A tapas rendkívül sokszínű étel, tulajdonképpen bármiből lehet tapast készíteni, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak. Ülj be, vedd át a hely szellemét, iszogass, kóstolj, sétálj a pezsgő La Rambla-n, csodálkozz rá a córdobai nagymecset mór boltíveire, ismerd meg Spanyolország vibráló energiáit.

Időjárás

Spanyolország éghajlata változatos és lenyűgöző. Az ország északi részén az éghajlat mérsékelt, a téli hónapok enyhék és esősek, míg a nyári hónapok enyhe és napos időjárást kínálnak. A déli részeken, például az Andalúzia régióban és a Kanári-szigeteken a mediterrán éghajlat és a szubtrópusi éghajlat uralkodik, ahol a nyarak forróak és szárazak, míg a téli hónapok enyhe és kellemesek. A középső részeken az éghajlat kontinentális, ahol a nyarak melegek és a téli hónapok hidegek lehetnek.

Költségek

Spanyolország nagyon népszerű célország a külföldiek számára, részben az alacsonyabb megélhetési költségek miatt. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek, és a helyi termékeket választva tovább csökkenthetők a költségek. Az ingatlanárak városonként eltérőek lehetnek, a nagyobb városokban, mint Madrid vagy Barcelona, az albérleti díjak magasabbak lehetnek. A vidéki területeken és a kisebb városokban a hétköznapok általában kedvezőbben alakulnak, és vonzó lehetőségeket kínálnak azok számára is, akik nyugodtabb életre vágynak.

Sport

Spanyolország egy szenvedélyes sportnemzet, ahol a futball különösen nagy jelentőséggel bír. DE a tenisz, a kosárlabda és a kézilabda is népszerű sportágak, és a spanyol sportolók sikeresen szerepelnek nemzetközi versenyeken. A tengerparti helyszínek kiváló lehetőségeket nyújtanak a vízi sportok, például a vitorlázás és a szörfözés szerelmeseinek.

Közlekedés

Az ország fejlett vasúthálózattal rendelkezik, amely összeköti a nagyobb városokat és régiókat. Az AVE (Alta Velocidad Española), a magas sebességű vonat, kiváló lehetőséget nyújt gyors és kényelmes közlekedésre az ország különböző részei között. Emellett az autópályák és az autóutak is jó minőségűek, és lehetővé teszik az autóval történő könnyű közlekedést. A városokban a tömegközlekedés jól szervezett, és a metrók, villamosok és buszok könnyedén elérhetők, kényelmesen segítve a helyiek és a látogatók városi utazásait.

Gazdaság

Az országban nagyon hangsúlyos az autógyártás, az építőipar, az élelmiszeripar és az energiaszektor. A turizmus is kiemelkedő gazdasági ágazat, és Spanyolország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Európában. Az agrárszektorban az olívaolaj, a bor és a citrusfélék termelése kiemelkedő. Az export és az import is fontos szerepet játszik a gazdaságban, és Spanyolország a világ egyik legnagyobb szőlőtermelője és borexportőre is.