Spanyolország több, mint a bikaviadal, forró strandok és a flamenco országa. Csodás paloták, kastélyok, katedrálisok, a vidéki tájakon megbúvó kis falvak mellett a napsütötte mediterrán strandok, a finom borok és persze a tapas is mind nevéhez fűződik! A tapas rendkívül sokszínű étel, tulajdonképpen bármiből lehet tapast készíteni, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak. Ülj be, vedd át a hely szellemét, iszogass, kóstolj, sétálj a pezsgő La Rambla-n, csodálkozz rá a córdobai nagymecset mór boltíveire, ismerd meg Spanyolország vibráló energiáit.

 • Sikeres álláskeresés, karrier külföldön
  Hozd ki magadból a legjobbat, képviseld a saját érdekeidet, akár Magyarországon akár külföldön, de szerezd meg az ÁLOM MUNKÁT!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Spanyolországi költözési tanácsadó
  A sikeres költözés alapja a legjobb segítség! Emőke költözési tanácsadóként személyre szabottan a legjobbat nyújtja Neked.
  Erre van szükségem! Tovább
 • Gran Canaria élmény specialista 

  Kanári-szigetek Ismerd meg a valódi Gran Canariát!     Gondtalan nyaralás Hagyd ránk a szervezés minden gondját, és tölts minőségi időt családoddal,  barátaiddal, míg mi minden …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Nemzetközi költöztetés, csomagküldés, kisállat szállítás │ EU
  Zökkenőmentes, rugalmas nemzetközi költöztetés, csomagküldés és áruszállítás, kutya és macskaszállítás az Európai Unió országain belül!
  Erre van szükségem! Tovább
 • "Költöznék! De hova menjek?!" - iránymutatás, tanácsadás

  Iránymutatás, tanácsadás, hogy tudd merre indulj Sokan vannak úgy, hogy megszületett az elhatározás: külföldre mennének rövidebb, vagy hosszabb távra, azonban nem feltétlen tudják, merre is induljanak, …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Spanyol ingatlanvásárlás teljeskörű lebonyolítása jogi garanciával

  Spanyolországban szeretnél ingatlant vásárolni? Szeretnéd elkerülni a félresikerült ingatlanvételeket és átveréseket? Szeretnéd biztosítani, hogy a lehető legjobb áron vedd meg a kinézett ingatlant és később se …

  Erre van szükségem! Tovább
 • Spanyol letelepedési- és hivatalos ügyintézés
  Te is megbízható, legális segítséget szeretnél kapni a spanyolországi letelepedési ügyintézéshez? Jó helyen jársz!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Digitális nomád szakértő, vállalkozás- és adózási tanácsadó
  KÜLFÖLDÖN alapítanál céget? Költöznél? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Költözési tanácsadás külföldre költözőknek és hazaköltözőknek
  Egy hatalmas kaland, de megmérettetés is! Amennyi szépsége van a külföldre költözésnek, annyi kihívással és áldozattal is jár!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Állampolgársági, letelepedési és adózási tanácsadó
  MÁS ORSZÁGOT választanál? Külföldön alapítanál céget? Bence letelepedési és állampolgársági kutató aki segít, hogy JÓ DÖNTÉST HOZZ >>>
  Erre van szükségem! Tovább
 • Európai utazás tervezés és tanácsadás
  LEGYEN az Tenerife, Spanyolország, Horvátország, Olaszország vagy Ausztria, Európán belüli utazás tervezés, Szilvi segít!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Tanulás, továbbtanulás külföldön
  SZERETNÉL külföldön tanulni? Szeretnéd külföldön tovább képezni magad? Nem tudod mi lenne a legjobb választás? Keresd Edinát!
  Erre van szükségem! Tovább
 • Fordító-tolmács,-szinkrontolmács-lektor | olasz, magyar, angol, spanyol
  HIVATALOS fordítani valód van? Külföldi üzleti partnereddel tárgyalnál? Nem szeretnél félreértéseket? EMANUELE a Te embered!
  Erre van szükségem! Tovább

Időjárás

Spanyolország éghajlata változatos és lenyűgöző. Az ország északi részén az éghajlat mérsékelt, a téli hónapok enyhék és esősek, míg a nyári hónapok enyhe és napos időjárást kínálnak. A déli részeken, például az Andalúzia régióban és a Kanári-szigeteken a mediterrán éghajlat és a szubtrópusi éghajlat uralkodik, ahol a nyarak forróak és szárazak, míg a téli hónapok enyhe és kellemesek. A középső részeken az éghajlat kontinentális, ahol a nyarak melegek és a téli hónapok hidegek lehetnek.

Költségek

Spanyolország nagyon népszerű célország a külföldiek számára, részben az alacsonyabb megélhetési költségek miatt. Az élelmiszerárak és az alapvető szolgáltatások általában megfizethetőek, és a helyi termékeket választva tovább csökkenthetők a költségek. Az ingatlanárak városonként eltérőek lehetnek, a nagyobb városokban, mint Madrid vagy Barcelona, az albérleti díjak magasabbak lehetnek. A vidéki területeken és a kisebb városokban a hétköznapok általában kedvezőbben alakulnak, és vonzó lehetőségeket kínálnak azok számára is, akik nyugodtabb életre vágynak.

Sport

Spanyolország egy szenvedélyes sportnemzet, ahol a futball különösen nagy jelentőséggel bír. DE a tenisz, a kosárlabda és a kézilabda is népszerű sportágak, és a spanyol sportolók sikeresen szerepelnek nemzetközi versenyeken. A tengerparti helyszínek kiváló lehetőségeket nyújtanak a vízi sportok, például a vitorlázás és a szörfözés szerelmeseinek.

Közlekedés

Az ország fejlett vasúthálózattal rendelkezik, amely összeköti a nagyobb városokat és régiókat. Az AVE (Alta Velocidad Española), a magas sebességű vonat, kiváló lehetőséget nyújt gyors és kényelmes közlekedésre az ország különböző részei között. Emellett az autópályák és az autóutak is jó minőségűek, és lehetővé teszik az autóval történő könnyű közlekedést. A városokban a tömegközlekedés jól szervezett, és a metrók, villamosok és buszok könnyedén elérhetők, kényelmesen segítve a helyiek és a látogatók városi utazásait.

Gazdaság

Az országban nagyon hangsúlyos az autógyártás, az építőipar, az élelmiszeripar és az energiaszektor. A turizmus is kiemelkedő gazdasági ágazat, és Spanyolország az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont Európában. Az agrárszektorban az olívaolaj, a bor és a citrusfélék termelése kiemelkedő. Az export és az import is fontos szerepet játszik a gazdaságban, és Spanyolország a világ egyik legnagyobb szőlőtermelője és borexportőre is.