Minden Ami Külföld | Siker a napsütötte Toszkánában - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Vineyard landscape in Tuscany, Italy.

Siker a napsütötte Toszkánában

B. Ágival a sikeres magyar-olasz üzletasszonnyal beszélgettünk. Sok -sok éve Toszkánában sikeresen működő olasz – magyar tulajdonban lévő Hotel & Étterem & Főzőiskola tulajdonos. Magyar származásánál fogva fontosnak tartja a magyarokkal való kapcsolattartást ami érthető is. A magyarok imádják az olaszos “dolce vita”-t, a prosecco-t, a finom ételeket, a tájakat, városokat, embereket és az  olasz kultúrát.

Több újság, folyóirat,  televízió , Youtube videó szól róluk. Minden ami külföld Youtube és podcast csatornán is több beszélgetést hallgathattok meg Ágival. Helyet adnak rendezvényeknek, toszkán nyaralásoknak; de specifikus túrákat is évek óta szerveznek. Bortúrák, gasztrotúrák és a kihagyhatatlan szarvasgomba vadászat. 

Látogass el Ágiékhoz a napsütötte Toszkánába, még ma kérj ajánlatot! >>>kapcsolatfelvétel Ágival<<<

Minden ami külföld: Kedves Ági köszönjük, hogy a sok elfoglaltságod mellett időt szántál ránk! Mi vitt rá arra, hogy Olaszország egyik legszebb ékkövében a napsütötte Toszkánában telepedj le?  

B. Ági: Egy nagy bankban dolgoztam és a munkámnak hála kerültem ki Toszkánába. 

MAK: Milyen szinten beszéltél olaszul, hogy emlékszel könnyű volt a beilleszkedés?

B.Á: Mikor kiköltöztem csak alapfokon beszéltem olaszul, de aki az angolt jól beszéli, annak könnyű dolga van. Én az angol tudásomnak köszönhetően könnyebben haladtam az olasz nyelvvel. Talán mostanra jutottam el arra a szintre mikor már mindenki törzsgyökeres olasznak mondana. Az olaszok elég nyitottak, nem zárkóznak el a külföldiek elől, ezért a beilleszkedéssel nem voltak komolyabb gondok. A férjem is mindenben segített és támogatott ahogy most is teszi. 

MAK: Könnyű volt munkát találnod, elhelyezkedned? 

B.Á: Azt tudom tanácsolni minden külföldre indulónak, hogyha könnyen munkát akar találni, akkor a turizmusban kell próbálkozni és mindenképpen ajánlott az adott ország anyanyelvét alapszinten beszélni.  Amíg az egyetemet végeztem (Storia dell’ Arte) Olaszországban, művészettörténet szakon, addig idegenvezetést vállaltam. Mellette szállásokat és utakat szerveztem, a turizmusban dolgoztam.

Mi a véleményed az olasz „mentalitásról”?

B.Á: Az olaszok nagyon szenvedélyesek, kissé öntörvényűek. Illik rájuk az „élj a mának” mentalitás. Szeretnek nagyokat utazni, jókat enni és inni. Egyre kevésbé fontosak számukra a „luxus” kiadások, megtanultak spórolni, félretenni idősebb korukra. Az utóbbi években inkább az élettársi kapcsolatot részesítik előnyben a házassággal szemben, aminek szintén anyagi okai vannak. Egy válás Olaszországban nagyon komoly anyagi vonzattal jár. 

Szeretnek elegánsan öltözködni, még a hétköznapokban is. Ez nem csak a nagy „divatvárosokra” mint például Milánó igaz, hanem az olasz kisvárosokra is. Ott is dívik az egyszerű elegancia. 

MAK: A férfiak tényleg olyan rámenős macsók? 

B.Á:  Valóban szeretnek udvarolni, bókolni, nagyon szenvedélyesek, de csak megfelelő határokon belül. Megértik a nemet is, egyáltalán nem tolakodóak és nem durván rámenősek. 

MAK: Nektek Toszkánában van szállodátok, éttermetek és főzőiskolátok. Mennyire szeretik a magyar turisták ez a vidéket? 

B.Á: Igen, a csodálatos Toszkánában van szállodánk, éttermünk a férjemmel. Csodálatos helyek vannak a környezetünkben, nem véletlen, hogy több Oscar díjas film forgatása is Toszkánához köthető. Itt forgatták a Gladiátor híres zárójelenetét. A híres búzamezőt mi is többször felkerestük, egyszerűen festői a táj. Sok magyar vendégünk szokott lenni, bár sajnos a mostani járványhelyzetben kevésbé merészkednek ide Magyarországról. Vendégül láttunk az évek során több magyar hírességet is, együttműködünk a Liszkai bor kúriával és Lukéj Gabi is nálunk fotózta egyik maga tervezett ruhakollekcióját.  A vendégek nagyon szeretik a szálláshoz kötődő főzőtanfolyamainkat és gasztro programjainkat is, ahol az olasz konyha néhány titkába segítünk bepillantani.   

MAK: Említetted a járványhelyzetet. Hogy éltétek/élitek meg a koronavírus hatásait?

B.Á: Tavasszal nagyon komolyan érintett minket. Május elejéig zárva kellett tartanunk, de szerencsére ez nem vette el a vendégek kedvét és ismét telt házzal üzemelünk. Az olaszok nem élik meg világvégének a vírust. A tengerpartok tele vannak, szívesen mennek étterembe, utazgatnak. Az olasz lazaság számlájára írható, hogy maszkviselés nem az erősségük, nem szeretik, ha határok közé szorítják őket, de többségében betartják.  A közvetlen környezetünkben nem találkoztam konkrét megbetegedéssel, személyes tapasztalatom nincs. Tesztet, ha valaki kéri, ingyen végeznek az olasz kórházakban, bár ez elég komoly tortúra, nem sokan élnek vele.  

MAK: Köszönöm Ági a beszélgetést! Remélem mihamarabb folytatjuk! 

B.Á: Enjoy Toszkána 

Minden ami külföld youtube csatorna: >>>megtekintés<<<

Minden ami külföld podcast: >>>hallgatás<<<

Szólj hozzá