Minden Ami Külföld | Család három alappillére az „erő,ész és a hit” - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Young Parents Children and Dog Picnic in Park.

Család három alappillére az „erő,ész és a hit”

Manapság olyan sokan mind fiatalabbak, mind idősebbek lézengenek céltalanul, tervek nélkül akár hetente munkát vagy iskolát váltva. Nem tudják mit akarnak, mi hasznuk ebben a világban. Elkezdtek valamilyen iskolát vagy elhelyezkedtek egy munkahelyen amihez semmi közük, semmi nem köti oda őket. Túl fiatalon akarunk mostanában önálló életet kezdeni, hogy fogalmunk sincs igazából mi is az amit valóban a hivatásunknak tekintenénk. Ez a kulcsszó! Hivatás! 

Ebben nagy szerepe van a szülőknek is. Nem figyelnek oda, hogy mi az ami igazán érdekli a gyereküket, pedig véleményem szerint már ekkor észre lehet venni, mi is lehetne gyerekünk hivatása. Nem akar mindenki ügyvéd, közgazdász, vagy kereskedő lenni. Legalábbis fiatalon még nem.

Pedig legtöbbször ezeket erőltetik. Menj egyetemre, ami pedig nem is érdekel, vagy kezdj el dolgozni, de hol máshol tudsz 18-20 évesen komolyabb végzettség nélkül, mint a kereskedelemben? Persze, hogy belefásul az ember, mert tudja, hogy ez nem az ő útja, mert neki még ilyenkor nincs is saját kialakult útja. Meg kell érni az embernek. Így a későbbiekben támaszai sem tudnak majd lenni a családjuknak. Mert egy céltalan ember gyereket ugyan tud csinálni, de azt egyben tartani, összefogni már képtelen, hiszen magáról sem tudja kicsoda valójában. 

Erre a problémára még a XX. század első évtizedeiben egyszerű megoldást találtak ki a szülők. Tehetősebbek a fiakat három pálya felé indították el. Pap hivatalnok vagy katona. A szegényebbeknek maradt a katona és esetleg a pap. Miért is volt jó ez?  

Mind a három hivatás, – mert ezeket nevezhetjük annak – komoly megbecsülésnek és tiszteletnek örvendett, ezekből lehetett továbblépni. – Kosza írása

Szerencsére a mai világban elég sok hivatás közül választhatunk. Megnyíltak a határok, az idegen nyelv tudása szinte elkerülhetetlen: fejleszd angol nyelvtudásod válassz angol nyelvtanár partnereink közül, ha úgy érzed erre van szükséged. Ide kattintva tudod felvenni velük a kapcsolatot
Ha külföldi piacokat hódítanál itt a technológiai segítség. Napról napra fejlődik tarts lépést, vedd fel a kapcsolatot itt egyszerűen, hogy mindenki előtt egy lépéssel legyél ha technológiáról van szó.

Pap

Értem én, hogy manapság nem egy vonzó karrier a fiatalok számára, de nem kell mindig papnak maradni. Mégis egy komoly hivatás, ahol rengeteget lehet tanulni, világot lehet járni, megismerni más kultúrákat, népeket. Olyan tapasztalatokat szerezhet az ember a világ és az emberek szépségeit és szenvedéseit látván, amivel könnyen kialakul benne a hivatástudata. Ami nem feltétlenül a papi pálya. Sok egyházi személy lett később a pályát elhagyva vagy azzal egyetemben híres orvos, jogász, tudós, politikus és a világtörténelem bővelkedik a harcos papokban is!

Hivatalnok

Hu, de rosszul hangzik, de igazából nem az! A hivatalnok igazából a népet szolgálja, mint egy katona csak fegyverek nélkül. Mivel ez egy állami szféra a karrier az egzisztenciális előrelépés biztosított. Egyébként a miniszterek is hivatalnokok, tehát ez egy elég széles skálán mozgó életpálya. Ha az ember ügyesen keveri itt a lapjait, könnyedén utazgathat, kiküldetésekre, tanulmány utakra. Rengeteg kiváló kapcsolatot alakíthat ki, amit ha polgári pályára lép könnyedén tud kamatoztatni. Egyáltalán nem egy unalmas szakma, ha az ember elég rátermett és mivel bizonyos kereteken belül biztos megélhetést biztosít, így időt nyerünk, amíg rájövünk mit is akarunk, mi is a valós hivatásunk, ha véletlenül nem ez lenne az. Innen vezetett sok híres ember útja vagy komoly politikai pozíciókba vagy lettek a gazdasági élet meghatározó szereplő. 

Katona

Véleményem szerint alapkövetelmény kéne, hogy legyen, aki elindul az életbe teljesítsen katonai szolgálatot. Nem az öldöklésről beszélek, hanem, hogy itt az ember megszerez egy megfelelő alázatot, el tudja magát helyezni a társadalomban. Nem véletlen, hogy az angol királyi család minden férfi tagjának kötelező a „szolgálat”. Henry herceg még éles bevetést is teljesített, mint helikopter pilóta az afgán misszió alatt. Horthy Miklós fia, István, aki a második világháború alatt teljesített szolgálatot, bár egy baleset következtében hősi halált halt a keleti front poklában. Vagy a híres amerikai elnök Dwight David „Ike” Eisenhower, aki mielőtt politikai pályára lépett, tábornokként szolgált a második világháborúban. Nem is akármilyen tábornokként! Ő vezényelte a szövetségesek teljes nyugati frontját olyan alárendeltekkel, mint a jó öreg Montgomery, vagy Patton tábornok. A katonai teljesítményével alapozta meg azt a hírnevet és népszerűséget, amivel később több ciklusra is az Amerikai Egyesült Államok elnökévé választották.  Én azt veszem észre, hogy az a korosztály, aki már nem töltötte le a kötelező katonai szolgálatát, teljesen elpuhult, és sokkal többet képzel magáról, mint kéne. Soha nem volt igazi megmérettetésben részük, amit akár egy komolyabb kiképzés adna. 

troop of long range patrol military army

A katonai karrier, hivatás sajnos manapság már nem örvend megfelelő megbecsülésnek. Ez a tudatlanság, elkényelmesedettség számlájára írható.  Pedig aki nem tudja mit akar, vagy anyagilag nem teheti meg, hogy kezdésnek azt a hivatást választja, amit szeretne, annak kiváló lehetőséget biztosít a hadsereg. Fedezik, ha kell a tanulmányaid költségeit, külföldi missziókat vállalva megismerhetsz távoli egzotikus helyeket, és férfivé érhetsz. Aki már képes támaszt és biztonságot nyújtani a családja számára is.  

Ha olyan szerencsések vagytok, hogy van három fiatok is, és nem akarjátok rájuk erőltetni a saját vágyaitokat, vagy ami nektek nem jött össze, de időt is akartok adni nekik, hogy rájöjjenek mi is az Ő útjuk, akkor ebbe a három irányba tereljétek őket. Semmiképpen nem hagyjátok, hogy elpuhult, számítógép és telefon függő élő halottak váljanak belőlük. Ezzel olyan hármas pillér jön létre, amivel egymást is titeket is támogatni tudnak az életben. 

Hiszen ezek a legfontosabbak az ember életében: “Erő, Ész, Hit”! 

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá