Minden Ami Külföld | Trendi minél hülyébbnek lenni! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • hulyemindenamikulfuld

Trendi minél hülyébbnek lenni!

Tudom, hogy buta kérdést tettem fel, mert szerintem legtöbben tudjuk rá a választ. Igenis trendi ha minél butábbak, vagyunk vagy legalábbis annak nézünk ki.

Trendinek trendi, de egyébként szerintem nagyon szánalmas. Az okos befolyásos emberek igyekeznek ezt sulykolni, hiszen nem érdekük, hogy az emberek minél tanultabbak, tájékozottabbak legyenek. Nekik az a jó, hogy ha megadják a cirkuszt és kenyeret, akkor az elég is a népnek és nem kérdezősködnek. Így lehet könnyen irányítani a tömegeket. Ma már ezt kicsit nehezebb megoldani. Régen még a legtöbben olvasni, írni sem tudtak és esélyük sem volt rá, hogy képezzék magukat, hiszen manapság már a kötelező oktatás lehetővé teszi bármelyik réteg számára legalább az alap képzettséget. Ennek ellenére nem valami rózsás a helyzet, mert ahogy látom sem olvasni sem tájékozódni nem akarnak a legtöbben. Régebben még a hatalom kérésére az egyház igyekezett formálni a tömegek hangulatát, félelemben tartani őket. Manapság ezt a szerepet átvette a média. A cél egyértelmű. Elérni, hogy senkit ne érdekeljen semmi, csak amit a TV közvetít neki. Az legyen a megkérdőjelezhetetlen igazság. Vegye maga elé a kis kajáját és piáját és némi delíriumos állapotban bámulja és hallgassa a rá zúdított blődségeket. Ha megnézzük a legnézettebb műsorok nem valamilyen műveltségi vetélkedők, vagy kulturális műsorok, hanem a minél csilivilibb semmitmondó műsorok. Ha legalább a hírműsorok nem csak a negatív híreket nyomnák az arcunkba nem kicsit elfogult formában, hanem tényleg tárgyilagosan tájékoztatnának minket és természetesen pozitív híreket is megosztva velünk. Mert higgyétek el vannak jó dolgok is szép számmal csak hát a jó hír senkit nem érdekel. Ez viszont nem igaz, hanem az az igazság, hogy a negatív hírekkel lehet félelembe és csendben tartani a tömegeket. Mi a fenéért érdekli az embereket ennyire a sok valóságshow? Semmi extra nincs bennük, hiszen bárki, akit összezárnának másokkal akár kamerák nélkül és nem lenne semmi dolga, akkor ugyanezt csinálná. Enne inna és…. Értitek. Olyan képmutatás amikor, bár senki nem nézi ezeket, mégis mindenki naprakész a történésekbe és olyan nagyon tudnak szörnyülködni, pedig adott helyzetben ők is ugyan ezekbe a szituációkba mennének bele. Mert igenis a valós életben is ezek történnek velük. Gyűlölködünk, másokat ócsárolunk leginkább a hátuk mögött, és megkívánunk embereket. Kezdem tisztelni a valóságshow szereplőit, mert szinte modern gladiátorként az oroszlánok elé vannak dobva.

Hogy egy könyvet a kezükbe vegyenek? Ne már! Az nem trendi! Őszinte leszek én sem sokszor olvasok könyvet, de legalább az interneten igyekszem tágítani a tudásomat, tehát legalább ott olvasgatok és nem csak a baromságokat bámulom. Hogy lehet az, hogy a legnézettebb videók amikor egy kislány sminkeli magát, vagy valaki kinder tojásokat szerel össze. Szánalmas!  

A média védelmében szólva közvetítenek azok érdekes, gondolkodtató, kulturális programokat is és még csak nem is nagyon eldugott sávban, de valahogy nem érdekli igazán az embereket. A legnagyobb gond az, amit az előbb említettem! Hogy nincs is igénye a legtöbb embernek, hogy tágítsa a tudását, inkább tompítani akarja, és valahogy átvészelni amíg eltelik a kis élete. Az “okos” emberek meg semmi rosszat nem csinálnak, még csak nem is kényszerítik őket, csak egyszerűen kihasználják az adott helyzetet és nyerészkednek az emberek tudatlanságán. Hogy ezen lehet e változtatni? Nem hiszem.   

El tudok hűlni mikor sokan mondják, hogy “bezzeg régen ez nem így volt”! Dehogynem! Ha valaki ismeri a történelmet egy kicsit is az láthatja, hogy mióta kiléptünk az ősközösségből azóta nem változott semmi, maximum a körítés!

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a https://mindenamikulfold.hu/ oldalon!

A csapból még nem a Minden ami külföld folyik, de törekszünk rá, hogy minél több emberhez eljussanak az információk, tapasztalatok!

Twitter: https://twitter.com/mindenamikfold
Pinterest: https://www.pinterest.co.uk/mindenamikulfold/minden-ami-külföld/
Instagram: https://www.instagram.com/mindenamikulfold/
Facebook: https://www.facebook.com/mindenamikulfold

A következő podcast csatornákon meghallgathatod a beszélgetéseket
️ Anchor: https://anchor.fm/mindenamikulfold
️ Spotify:https://open.spotify.com/show/18hvv6CeF445UOJI9LD6lD
️ Overcast: https://overcast.fm/itunes1497268140/minden-ami-k-lf-ld
️ Google Podcasts: https://podcasts.google.com/?feed=aHR0cHM6Ly9hbmNob3IuZm0vcy83N2VjNGIwL3BvZGNhc3QvcnNz
️ Castbox: https://castbox.fm/channel/id1545036?country=gb
️ Breaker: https://www.breaker.audio/irany-kulfold
️ Apple podcasts: https://podcasts.apple.com/au/podcast/minden-ami-k%C3%BClf%C3%B6ld/id1497268140

Ha tetszik ami csinálunk akkor támogasd a munkánkat: https://www.paypal.com/donate/?hosted_button_id=PLM2SLJHTNMC2
vagy olvasd be a QR kódot egy arra alkalmas eszközzel, akár a beszélgetés közben is van erre lehetőséged vagy a Minden ami külföld platformok fő képén. Így tetszőleges összeggel támogathatsz minket, akár havi szinten.

Kérj emlékeztetőt, hogy ne maradj le az élő eseményekről, rendezvényekről! Hogy teheted ezt meg?


Minden ami külföld összes élő eseményről és rendezvényéről szeretnél értesítést kapni akkor töltsd ki ezt a formot..


Szólj hozzá