Minden Ami Külföld | Új munkavállalási vízum Új-Zélandon 2021 november 1-től
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • uj-zeland-minden-ami-kulfold-2021-november-vizum

Új munkavállalási vízum Új-Zélandon 2021 november 1-től

November 1-től új munkavállalási vízum lép életbe Új-Zélandon. A jelenlegi 6 munkavállalási vízumkategóriát fogja az Accredited Employer Work Visa (AEWV) felváltani. Bár a pontos szabályozás még nem elérhető, az alábbiakat már kihirdette az új-zélandi Bevándorlási Hivatal.
November 1-től tehát a munkavállalási vízumkérelem egy akkreditált új-zélandi munkáltató támogatásával adható csak be.
Az új munkavállalási vízum folyamata 3 részből fog állni.

1. rész – A munkáltató leellenőrzése:
Amennyiben egy munkáltató külföldit szeretne egy adott pozícióra felvenni, akkreditáltatnia kell magát az Immigration New Zealand-nál. Egy adminisztrációs eljárás keretében lényegében be kell mutatnia, hogy jó üzleti helyzetben van és megfelel a bevándorlási és munkajogi előírásoknak. Attól függően, hogy hány külföldit szeretne a cégben alkalmazni, háromféle különböző akkreditációt különböztetünk meg.

2. rész – A munkaajánlat leellenőrzése:
A munkaajánlat megfelel a munkajogi előírásoknak, összhangban van a piaci árakkal, és legalább heti 30 óra foglalkoztatást ígér. A munkaerő-piaci teszt során bizonyítani kell, hogy a munkáltató, mielőtt egy külföldinek ajánlotta volna a munkát, országos szinten meghirdette a pozíciót, azonban minden törekvése ellenére képtelen volt új-zélandi állampolgárokat vagy letelepedési vízummal rendelkezőket felvenni a pozícióra egy adott régióban.

3. rész – A bevándorló leellenőrzése:
Ez a folyamat utolsó lépése, ahol a bevándorló akkreditált munkáltatói vízumot (AEWV) kérelmez, miután a munkáltatók teljesítették az első két ellenőrzést.
A jelentkezőnek igazolnia kell, hogy rendelkezik a felajánlott munka elvégzéséhez szükséges képességekkel és tapasztalattal, valamint teljesíti az egyéb követelményeket (orvosi vizsgálat, erkölcsi bizonyítvány stb).

A munkáltatók már szeptember végén jelentkezhetnek akkreditációért, de az új munkavállalási vízumra vonatkozó szabályozás csak november 1-jén lép életbe.

Letelepedési vízum
Sokan félreértik, hogy a letelepedési vízum ezentúl csak azok számára érhető majd el, akik több mint 106 080 dollárt keresnek évente.

A letelepedési vízumra lényegében kétféleképpen lehet majd jelentkezni. Megmarad a Work to Resident kategória azok számára, akik elérik a fenti fizetési küszöböt, illetve a Skilled Migrant kategória (vagyis a pontrendszer). Ez utóbbinál a fizetési küszöb jóval alacsonyabb, jelenleg $25.50 óránként, júliustól várhatóan $27 óránként.

Új-Zélandi regisztrált bevándorlási ügynök partnerünkkel itt tudod felvenni a kapcsolatot: https://mindenamikulfold.hu/member/petra-l/

Cikk fő képe: Új Zéland – Wharariki Beach /Itt olvashatsz róla/

Szólj hozzá