Minden Ami Külföld | 7 félelmetes helyszín, amit muszáj kipróbálnod, ha szereted a kihívásokat!
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>

7 félelmetes helyszín, amit muszáj kipróbálnod, ha szereted a kihívásokat!

Imádod a kihívásokat? Imádod a véres-horror történeteke? Érdekelnek a paranormális jelenségek?

Csapatunk összegyűjtött hét eszméletlen félelmetes helyszínt, amely nem éppen a turisták szívügye. Viszont annak aki imádja a legendákat, kihívásokat, maga a paradicsom, és a felhőtlen szórakozás egyben.

Írta: Berki Patrik

A babák szigete – Mexikó

La Isla de las Muñecas valószínűleg az a hely, ahol sem éjjel, sem nappal se sétálgatnék.  Hihetetlenül hangzik, de rengeteg látogatót vonz, mert bizony szeretünk borzongani, legyen szó horror filmekről vagy éppen hátborzongató helyekről.

Sajnos a sziget története is bővelkedik szomorú eseményekben és nem csak a képzelet szüleménye. Egy Julian Santana Barrera nevű mexikó úriember élt a szigeten, elvonult a világ szeme elől, remete volt. Egy napon egy kislány holttestét találta meg a Xochimilco nevű csatorna partján. Hogy megbékítse a kislány szellemét babát akasztgatott a fákra.  Persze ennyi babája nem volt, ami ma látható, az ideérkező turisták is hoztak magukkal és felakasztották őket a fákra. Már-már kultusszá vált. Egy biztos, csak erős idegzetűek látogassák a helyet, mert nehezen felejthető. Sajnos Barrera úr azóta már meghalt, ő is a csatornába fulladt, éppen úgy és éppen azon a helyen, ahol a mexikói kislány …

Hashima-sziget – Japán

A “csatahajó-sziget” az 1800-as évek végétől működött. Nagaszaki városától 15 km-re található. Tengeralatti szénbányászatot folytattak itt, egészen 1974-ig. Volt olyan időszak, amikor 5000 munkás dolgozott ezen a zord természeti környezetben fekvő szigeten.

A második világháború ideje alatt koreai és kínai kényszermunkásokat hoztak ide. Szörnyű körülmények között éltek, 1300-an meg is haltak, akinek a holttestét sokszor csak a tengerbe dobták.

Hatalmas betonfalak veszik körül a szigetet, mert a tájfunoknak köszönhetően, akár több méteres hullámok is kerekedhetnek itt. Sokáig nem is lehetett látogatni, de Nagaszaki városa felismerte a helyben rejlő turisztikai lehetőségeket és mára már hajóstúrákat szerveznek, ahol körbehajózhatjuk a szigetet. 2009 óta pedig egy 220 méteres szakaszon még sétálhatunk is ezen a hírhedt szigeten.

A filmvilágot is megihlette ez a különleges hely, mert itt forgatták a James Bond-film – Skyfall egy részét (Dead City, “halott város”). Valamint a 2015-ös Attack on Titan-t is.

nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>
Hashima sziget, becenév: Gunkandzsima

Pripjaty – Ukrajna

Pripjaty 3 km-re fekszik a csernobili atomerőmű 4-es blokkjától ami 1986-ban felrobbant. A szörnyűséges atomerőmű-baleset előtt a Csernobilban dolgozó munkások családjai laktak itt. Megtalálható a mai napig minden a városban: elhagyatott iskola, óriáskerék, uszoda, 16 szintes panelház, vidámpark, mozi, rádiógyár. Egy igazán kísérteties hely, ahol megállt az idő és mindenkit emlékeztet arra a borzalmas napra, amikor a katasztrófa történt.

Rengeteg épületet kifosztottak, bár a 30 km-es sugarú tiltott zónában van, amit a mai napig a katonaság véd és ellenőriz. Még most is láthatóak a gyerekjátékok az óvodában, tanszerek az iskolában, szovjet címer a házakon.

nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>
nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>

Oradour-sur-Glane – Franciaország

A franciaországi Oradour-sur-Glane szomorú emléket állít a náci kegyetlenségnek. 1944-ben 642 embert öltek itt meg jobbára nőket és gyerekeket. A teljes lakosságból összesen öten menekültek meg, mert ők halottnak tetették magukat a mészárlás idején.

A nőket és a 14 alatti gyerekeket a falu templomába terelték és gránátot dobtak közéjük. A férfiakkal és a fiatal fiúkkal pedig géppuska végzett. Charles de Gaulle tábornok és Párizs arra a döntésre jutott, hogy maradjon Oradour mártírfalu, de ne költözzön senki vissza.

Manapság sok turista látogatja a világ minden pontjáról. Sétálnak a rozsdás autók és romos épületek között az elhagyatott utcákon.

Kolmanskop – Namíbia

 A namíbiai Kolmanskop egykori gyémántbányászati központ volt, ahol német bányászok dolgoztak. Rengetegen gazdagodtak meg itt. A német építészet és kultúra csak úgy buzgott a sivatagban. Volt ebben a kisvárosban minden, például kórház, bálterem, erőmű, iskola, színház és sportterem. Kaszinót, és jéggyárat is építettek. A déli félteke első röntgenállomása is itt épült és Afrika első villamosa is itt közlekedett.

Egészen addig, amíg a gyémánt ára lefelé nem zuhant az első világháború után és kezdett kimerülni a bánya is.

Miután a német bányászok elhagyták a várost, a homok lett az úr. A gyakori homokviharok betelítették homokkal a legtöbb épületet és manapság egy igazi szellemváros, ami természetesen látogatható. Külön engedély kell a látogatáshoz, mert a Namíb-sivatag korlátozott területén található.

nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>
Kolmanskop

Humberstone – Chile

Több ezren éltek és dolgoztak a chilei Humberstone-ban, ami a helyi salétrom bányászat központja volt az Atacama-sivatagban. Miután a bánya bezárt Pinochet uralma alatt koncentrációs tábort állítottak itt fel.

2005 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján és látogatható is. Nem teljesen lakatlan, nem “igazi” szellemváros, hiszen még 250 lakos maradt a kisvárosban. A legtöbb épület üres és pusztulófélben van.

Port Arthur – Tasmánia

Véres és kegyetlen története van ennek a tasmániai kisvárosnak, Port Arthurnak. A 18. és 19. századtól kezdve fegyenctelep működött a városban. 1996-ban egy szörnyű vérengzés is Port Arthur nevéhez fűződik, amikor a 28 éves Martin Byrant 35 embert ölt meg és 23-at pedig megsebesített. Az áldozatok között még volt egy hároméves kisgyerek is. Hátborzongató hely, ahol a látogatók különös hangokat hallanak a mai napig. Sokan kísértetjárta helynek tartják.

nem épp a turistákat vonzza....viszont aki imádja a legendákat, ez maga a paradicsom, felhőtlen szórakozás. SZERETED A KIHÍVÁSOKAT?>>>
Port Arthur-Tasmania

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

1 hozzászólás

  1. |

    Volt szerencsém jó néhány napot eltölteni a namíbiai Kolmanskop szellemvárosban – nekem nem annyira félelmetes, mint inkább szomorú volt látni, hogy egy hónapok alatt felépített kisváros, hogyan lesz az enyészeté a sivatag közepén. A német gyarmatosítók mindent megtettek, hogy a kor vívmányait élvezve – itt a 1900-as évek elejéről beszélünk – teremtsenek magunknak új otthont. Kisvasút járt a település házai között, hazaszállítva a hentestől, péktől az árut, és esténként bowlingozni is elmehettek az itt lakók, sőt még színházuk is volt! Az épen maradt és megőrzött kisvárosban sokat tanulhatunk a helyi gyémántbányászatról, amit valójában felszíni gyűjtés volt, illetve arról, hogy hogyan éltek az itt lakók. Az elhagyatott házak pedig az egyik legkeresettebb fotós helyszín ma Namiíbiában.
    Ma tényleg regisztrálni (és belépőt fizetni) kell ahhoz, hogy megtekintsük, de semmiképpen se hagyjuk ki!
    Ha be akarunk jutni a lezárt gyémántbányászati terültere, akkor oda tényleg engedély kell, amit érdemes előre beszerezni (de ebben tudok segíteni), mert csak szervezetten lehet bejutni! Gyémánt, homok, dűnék és régvolt életek után érdeklődőknek kötelező!

    Ma kiváló fotós helyszín Kolmanskop, ahol a homokkal betemetett házakat

Szólj hozzá