Minden Ami Külföld | Ausztráliát megszállták a skorpiók - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Beauty portrait of a girl with a live scorpion. Studio photography of a fashion portrait.

Ausztráliát megszállták a skorpiók

Egyre több őshonos faj került a kihalás szélére az ausztrál kontinensen az európaiak mintegy 200 éves megjelenése óta. Nem csak emberek, de állatok is érkeztek az öreg kontinensről, leginkább ragadozók, mint például a kutya és macska. Ezek igen nagy pusztítást végeztek az őshonos fajok között, ennek tudható be a skorpiók nagyszámú elszaporodása. A skorpiók legnagyobb ellensége az erszényes nyúl volt, amit olyan szinten megritkítottak az európai ragadozók, hogy már szinte eltűntek. Ennek következménye, hogy a skorpiók köszönik szépen, jól vannak, a populáció évről évre nő. Az erszényes nyulak szaporításával és visszatelepítésével szeretnék ismét kordában tartani a skorpió szaporulatot. Nem csak megeszik, hanem a terület „rendező” tevékenységüknek köszönhetően olyan ökoszisztémát alakítanak ki, ami nem tetszik a „mérges bogaraknak.” 

Ha vidékre, vagy a pusztába indulunk, vigyázzunk, nehogy összefussunk, vagy belelépjünk egy skorpió fészekbe. Ha levesszük a cipőnket, akár egy nagyobb városban is, mindenképpen ellenőrizzük, hogy nem e foglalta el egy hívatlan vendég, mert az igen sok kellemetlenséggel járhat. Akár a nagyvárosokban is megjelenhetnek a hívatlan vendégek, tehát érdemes vigyázni. 

Kivándorlás, utazás és egyéb lehetőség egy helyen! Segítség külföldre készülök-ide kattintva veheted fel Partnereinkkel a kapcsolatot!

Tervezz előre! Ha nem riadtál meg a skorpióktól érdemes megnézned ezeket a csodás ausztrál képeket!

Szólj hozzá