Minden Ami Külföld | Légiközlekedés Ausztráliában - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x720quantas

Légiközlekedés Ausztráliában

Nem elég, hogy Ausztrália nagyon messze van és ha nem akarjuk a fél életünket utazással tölteni, akkor csak a repülés jöhet számításba, de maga az ország is olyan nagy távolságokkal bír, hogy a kontinensen belül is csak a repülés a legkifizetődőbb. Szerencsére ennek hatására az ausztrál légitársaságok nem csak kontinensen kívül, de belföldön is jelentős kapacitásokkal rendelkeznek. -Kosza írása 

Melbourne és Sydney között például óránként indulnak járatok, de a kisebb eldugottabb régiók is jól megközelíthetőek repülővel. Az árak elég kedvezőek, a belföldi járatok, leginkább az európai fapados társaságok áraival vannak egy szinten. A belföldi járatokat is korszerű modern gépek repülik, leginkább az Airbus A320 és a Boeing 737 különböző altípusai a jellemzőek, a személyzet jól képzett, ennek köszönhetően az ausztrál repülés több, mint száz éves történetében alig akad komoly halálos áldozatokat követelő baleset.   

A nagyvárosok mind rendelkeznek nemzetközi repterekkel, ahonnan a világ minden része elérhető és ahol a legtöbb komoly légitársaság üzemeltet irodát. A sétarepülések a kisebb szigetek megközelítése kis pár személyes gépekkel történik. Élményszámban megy egy-egy tengerparti szakasz  végigrepülése alacsonyan szinte érintve a sziklákat és akár a homokot. 

Kép: pixabay
Kép: pixabay

Kivándorlás, utazás és egyéb lehetőség egy helyen! Segítség külföldre készülök-ide kattintva

Még hidroplánokkal is találkozhatunk ha nagyon akarunk, mert ezek a tengerparti részeken nagyon kedveltek, mivel külön repteret nem igényelnek. 

A repülés szinte minden formája nagyon kedvelt és persze praktikussági okokból szükséges a nagy távolságok miatt Ausztráliában. 

Személyszállító helikopter flották is üzemelnek a nem túl messzi, de nehezen megközelíthető helyekre, amiket érdemes igénybe venni, hacsak nem akarunk autóval nekivágni a végtelen sivatagnak aztán ki tudja mi lesz, hova jutunk el.

Ausztrália belföldi légi közlekedése, szinte már olyan, mint a legtöbb európai nagyváros tömegközlekedése. Folyamatos, széles hálózatú, pontos, biztonságos és túlzsúfolt…

Természetesen mivel egy külön kontinensről, egy szigetről beszélünk természetesen nemcsak a belföldi de a nemzetközi repülés is igen jelentős. Európa szinte minden jelentősebb légi kikötőjét elérhetjük Ausztráliából. Az ausztrál légitársaságok elsők között helyezték üzembe az 1970-es években az ég királynőjét az akkor legnagyobb és leghosszabb távolság megtételére képes Boeing 747 Jumbot, amit mostanában kezdenek kivonni, mert felváltja helyét a még ennél is nagyobb és gazdaságosabb Airbus A380! Mindig út török a légiközlekedés legújabb vívmányaiban, helyezik üzembe a legmodernebb típusokat. Természetesen ez azt jelenti, hogy hatékonyan nyereségesen üzemelnek, mert anyagilag megengedhetik maguknak. 

Kép: pixabay

Az ausztrál légitársaságok abba az impozáns társaságba tartoznak, akiknek a jet korszak kezdete óta nem volt halálos áldozatot követelő légi balesetük, a legbiztonságosabb, utasok által legnagyobbra tartott társaságok közé sorolandók. 

Ha ott járunk mindenképpen vegyük igénybe és fedezzük fel a kontinens távolabbi, egzotikus településeit is!

Kép: pixabay

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá