Minden Ami Külföld | Az idő és az információ pénz - Minden ami külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • ido penz

Az idő és az információ pénz

Sokszor hallhattuk már ezt a mondatot, vagy akár ehhez hasonló mondásokat is. Most elmondjuk Nektek, számunkra mit is jelent. -Paulikovics Réka írása

Mindegyik fogalom, az idő, az információ és a pénz is, életünk meghatározó elemei, ha úgy tetszik, mértékegységei. Sokban hasonlítanak egymásra és sokban különböznek is. 

A helyzet az, hogy ezt a három dolgot semmiképpen sem szabad elvonatkoztatni egymástól, vagy teljesen külön kezelni – ebben a cikkben legalábbis nem fogjuk. Lássuk csak, mire gondolunk! 

Mi is az információ? 

Az információ latin eredetű szó, amely értesülést, hírt, üzenetet, tájékoztatást jelent. Egyébként egyben az informatika alapfogalma is. Számos jelentése, kifejtése ismert, különböző tudományágak különböző módon közelítik meg, írják le, azonban egyértelműen elfogadott definíciója nem ismert, mivel mindenki számára mást jelent. Általánosságban információnak azt az adatot, hírt tekintjük, amely számunkra (!) releváns és ismerethiányt csökkent. Az egyik legleegyszerűsítettebb megfogalmazás szerint az információ nem más, mint a valóság (vagy egy részének) visszatükröződése, hiszen attól, hogy mi nem tudunk valamit, lehet, hogy valaki más igen. 

Oké, jöhet az idő? 

Mindennapi életünkben az idő az események látszólag folyamatos sorrendjének érzékelésére utal. A szubjektív idő, az egyén belső időészlelése eseményekhez, történésekhez kötődik. Ez az idő sohasem egyformán telik, tartamérzete függ az életkortól és főként az események személyes jelentőségétől, körülményeitől. Az idő nem látható, érzékszervekkel nem érzékelhető. Az emberiség történelme során a különböző kultúrákban és korokban bekövetkező jelentős tényleges és gondolati világnézeti változásoknak megfelelően az idő mibenlétéről alkotott fogalmak is jelentősen változtak. Ezen felül megfigyelhető, hogy a korok gondolkodói és a mindennapok emberei gyakran eltérő nézeteket vallanak az idő és a haladás tekintetében, melyek egymást kölcsönösen befolyásolták. Itt meg kell említenünk azt is, hogy a huszadik században a lélekelemzés és lélektudomány fejlődése új elemeket hozott e kérdéskörbe, melyek az évszázadok óta minden tudományágban folytatott vitát tovább élezik. A kérdés az, hogy az idő a világmindenség alapvető tulajdonsága-e, vagy egyszerűen szellemi megfigyelésünk, azaz érzékelésünk terméke. Ha ezt mind figyelembe vesszük, elmondható, hogy az idő tehát a változás mérésére szolgáló fogalom. 

Végül, de nem utolsósorban pedig lássuk a pénz fogalmát! 

Pénz minden olyan meghatározott értékkel bíró tárgy, amely a kereskedelmi forgalomban hosszabb-rövidebb ideig, mint állandó fizetési eszköz használatos, amelynek átadásával dolgokat lehet megvásárolni. A pénz szükségszerűen csereeszköz, vagyis a dolog árának (értékének – ennek a későbbiekben még nagy jelentősége lesz) megfelelő mennyiségű pénzt egy adott piacon a dologra el lehet cserélni. Pénz az, amit a piac annak fogad el. A modern pénz (az ősiekhez hasonlóan) lényegében egy emberek között kötött bizalmi egyezmény. Fizikai valójában nem, csak szimbolikusan bír értékkel, értéket csupán az emberek bizalma ad neki. Ugye, mennyire más megközelítés ez, mint, amit eddig gondoltunk? 

És, hogy ez a három dolog hogyan kapcsolódik össze a Minden ami külföldnél? 

A mi küldetésünk az, hogy segítsünk. Azoknak, akik külföldi utat terveznek vagy egy másik országba szeretnének költözni. Azért vagyunk, hogy megszerezzük és továbbadjuk az információkat azoknak, akik megkeresnek bennünket. Időt és energiát fektetünk abba, hogy valaki a mi segítségünkkel megtalálhassa magában az igazi motivációt, megtanuljon egy idegen nyelven beszélni, biztonságosan utazhasson és megvalósíthassa az álmait. 

Csapatunkat, partnereinket itt találod: https://mindenamikulfold.hu/a-csapat-aki-segit-neked/

Korábbi cikkünk Partnereinkről, akik segítenek megvalósítani álmaid:

Igen, elsőre valószínűleg sokan úgy gondolják, hogy „de hiszen egy vízum mindenkinél ugyanaz a folyamat” vagy „nyelvet tanítani minden órán ugyanaz”. Ez korántsem így van, hiszen minden ember más és más, más háttérrel, más anyagi lehetőségekkel, más vágyakkal és álmokkal, más elképzelésekkel érkezik hozzánk. 

Gondold csak végig!

Időt töltesz a munkahelyeden, (vagy a munkáddal, attól függ, ki mit is csinál), információkat cserélsz a kollegáiddal a partnereiddel, az ügyfeleiddel. És ezért kapod a fizetésedet vagy juttatásodat. A munkaidődnek van egy pénzben is meghatározható értéke. Hiszen senki sem dolgozik ingyen. Nem azért tanultál, fejlődtél és nem azért mész be mindennap a munkába, hogy ne keress egy fillért sem. (Persze, az önkénteskedés más, de ez majd egy másik írás témája lesz.)

Mindannyian tudjuk, hogy az időnknek és a birtokunkban lévő tudásnak értéke van. Az már egy másik dolog, hogy sokan nincsenek tisztában a saját értékeikkel, azzal, hogy mennyit is ér a munkájuk pénzben kifejezve. És itt most nem az órákról van szó, hanem az elvégzett feladatokról, a hozzáállásról. E sorok írójának például állást kellett váltania, hogy ráébredjen, mennyivel többet is ér az általa elvégzett munka, mint amit addig gondolt róla. Legalább kétszer annyit dolgoztam a munkaidőmben, mint a kollegáim, ráadásul hatalmas lelkesedéssel, feleannyi fizetésért. Érdekes volt erre ráébredni, és imádtam a munkámat, de tudtam, ott nincs esélyem arra, hogy értékeljenek. Így tovább léptem és már saját magamat is egyre inkább elismerem, mert rájöttem értékes vagyok. 

Az összeg, amit egy termékért vagy egy szolgáltatásért fizetsz (tehát valaki munkájáért), azt mutatja meg, hogy az illető mennyi időt és energiát fektetett be azért, hogy te hiánytalanul megkaphass minden információt az ő szakértlemének, lelkesedésének, segítőkészségének köszönhetően. A fodrásznál sem csak a hajfestéket fizeted, hanem a fodrász hozzáértését és idejét is. Ez sokszor eszünkbe sem jut, amikor reggel hatra kapunk időpontot. A boltban nem a kenyeret fizeted ki, hanem a búzát termesztő mezőgazdász, a molnár, a pék és az eladó munkáját és idejét. Amikor kifizeted a telefonszámládat, azt fizeted meg, hogy a világ másik végén bármikor felhívhatod a szeretteidet és van egy cég, akik ezt biztosítják számodra, mert időt és energiát fektettek abba, hogy ezt megvalósítsák. Érted már az összefüggést? És az érték és az ár viszonyát? 

Mi, a Minden ami külföld csapata és partnerei, azzal töltjük az időnket, sokszor hétvégén, vagy akár éjszaka is, hogy segítsünk Neked. Hogy rendelkezésedre álljon minden olyan információ, amire szükséged van ahhoz, hogy biztos lehess a döntésedben. Segítünk abban, hogy biztonságban érezd magad, hogy minden tudásra szert tegyél, hogy magabiztos lehess, hogy valóra válthasd az álmaidat, hogy megtudhasd, hogy a te időd és a te tudásod is értékes. 

Keress minket bátran! Érted vagyunk: https://mindenamikulfold.hu/a-csapat-aki-segit-neked/

Szólj hozzá