Minden Ami Külföld | Bevásároltunk a világ pár országában! - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Nagyon nem mindegy mennyit költünk az alapvető szükségleti dolgokra a mindennapokban. Nézzük, mennyi is az annyi néhány országban!

Bevásároltunk a világ pár országában!

Mindenkit más vezérel, amikor külföldre költözik. Van akit az életstílus vonz, van aki egy jó állás miatt költözik, van aki szerelemből, vagy csak épp külföldi tanulmányai után ‘ott ragad’. De akár van olyan is, aki egy-egy országhatárhoz él közel és néha átjár vásárolni egy szomszédos országba. Legyen bárhogy is, a megélhetési költségek mindenki számára fontosak, és nagyon nem mindegy mennyit költünk az alapvető szükségleti dolgokra a mindennapokban.

Nézzük, mennyi is az annyi néhány országban a világ körül!

Írta: Niki – Minden Ami Külföld

Egy külföldre költözés önmagában sem feltétlenül olcsó mulatság. Ha egy magasabb életszínvonallal rendelkező országba költözünk, az nagy valószínűséggel magasabb költségekkel is jár, de persze fizetésünk is magasabb. Megélhetési költségeink aránya nagyban függhet attól is, hogy mennyi pénzt keresünk, milyen életvitelt folytatunk, milyen régióban élünk. Ezen közös bevásárlás alkalmával olyan alapvető dolgok árát néztük meg, amit szinte mindenki rendszeresen vásárol és az árazás tekintetében nincs különbség aközt például, hogy nagyvárosban vagy kisebb városban élünk.

Minden Ami Külföld

Egy korábbi írásunkban már említettük, hogy ha van kedved, vásárolj be Te is velünk, ott, amelyik országban Te éled mindennapjaidat, de tudtad, hogy a Minden Ami Külföld csapata a világ különböző pontjairól dolgozik? Bizony mi, akik nap, mint nap veletek és értetek dolgozunk, különböző országokban tevékenykedünk, így most mindenki egy “közös” bevásárlásra indult!

A bejegyzés végén összegezzük az árakat!

Magyarország

Niki

Kishazánkban kezdtük a bevásárlást, hiszen ehhez szeretnénk viszonyítani a többi ország árait. Ezzel egy időben Angliától Ausztráliáig, több helyen is ‘bevásároltunk’ ugyanazokból a termékekből és minden árat forint alapon fogunk megmutatni nektek.

Niki úgy döntött, hogy egy átlagos, a magyarok közt népszerű áruházláncban fog bevásárolni, lássunk pár képet, miket is tett a bevásárló kosarába:

Ausztria

Niki

Muszáj megemlítenem, hogy Niki 500 méterre él az osztrák határ mellett, és mind a magyar, mind az osztrák boltok rendszeres látogatója. Bevallása szerint a hír nagyon is igaz…mivel az élelmiszerárak Magyarországon elszálltak, és noha más országokban is emelkedtek az árak, Ausztriában bizony olcsóbb a bevásárlás, a minőség pedig lényegesen jobb. Az üzemanyag ára az utóbbi években bőven olcsóbb és szintén jobb minőségű volt, de jelenleg (2023. augusztusában) pár forinttal drágábban tankolnánk az osztrák oldalon.

Meglepő módon és elég sűrűn tapasztalja, hogy átlagosan 10 – 40% közötti árkülönbségek is lazán előfordulhatnak egyes világmárkás termékek esetében (is). Mindeközben persze fényévekre vagyunk az osztrák fizetésektől, így sajnos van még mit bepótolni.

Németország

Ildi

Németország is említésre méltó, hiszen sokan közületek ott élnek, vagy terveznek kiköltözni. Bár hasonló lehet Ausztriához, azért kíváncsiak voltunk, hogy mégis mi a különbség nemcsak Magyarországhoz képest, de akár Ausztriához is. Akik német nyelvterületre indulnak, sokszor előfordulnak, hogy nehéz a döntés a két ország között. Ildi most Lipcsében vásárolt be, lássuk milyen árakkal találkozhatunk, ha ott intézzük az alapvető bevásárlásunkat.

Anglia

Szilvi

Angliában is több sokak számára is ismert áruházlánc található, ahol nagy választékkal várják a vásárlókat. Ilyen a Tesco és a Lidl. DE az Angliában lakók egyik kedvenc ilyen helye a Morrisons, ami több száz bolttal van jelen az Egyesült Királyságban. Szilvi és családja ezt a boltot vette célul, hogy a Minden Ami Külföld bevásárlólistáján szereplő termékeket bemutassa Nektek.

Ausztrália

Bogi

Utazva a világ másik oldalára egyik célvárosunk Ausztrália lett, hogy innen is hiteles információkkal tudjunk Nektek szolgálni. Bogi segített nekünk, összegyűjtötte a listánkon lévő termékek árát.

Új-Zéland

Kriszta

Tudjuk, hogy Új-Zéland sokatok számára bakancslistás ország, de nem csak rövidebb utazási céllal hanem akár végleges letelepedési céllal. Így ezt az országot sem hagyhattuk ki a listánkról. Kriszti nekivágott egy új-zélandi bevásárlásnak!


Ha Ausztrália vagy Új-Zéland a célod érdemes csatlakoznod az Ausztrália és Új-Zéland kérdezz felelek Facebook csoportunkhoz!


Jó hír annak, aki Új-Zélandot szemelte ki új hazájának!

Szeptember 4-én magyarországi idő szerint 21.00-tól élő bejelentkezéssel jövünk Petrával, új-zélandi bevándorlási ügynökkel. Téma: októberi vízumváltozások!


Összesítő! Na figyelj mire jutottunk!


FONTOS, hogy ezek saját tapasztalatok, akár országokon belül is lehetnek komoly különbségek az árakban! De ez a kis összefoglaló már sokatok számára iránymutatást adhat!


A VILÁG LEGÉLHETŐBB VÁROSAI 2023-BAN

Az Economist Intelligence Unit (EIU) minden évben elkészíti a világ legélhetőbb városainak listáját. Te is kíváncsi vagy kik kerültek fel idén a listára? A rangsor 173 várost értékel 30 tényező alapján, amelyek az élet minőségére vonatkoznak, itt megtudhatod melyikek állnak az élen.. TE HOL ÉLNÉL SZÍVESEN?


Bármelyik ország is legyen a célod, mielőtt nekivágsz az ismeretlennek érdemes felkészülni.Szolgáltató partnereik segítenek, hogy ne érjenek meglepetések! >>> ezen az oldalon <<< böngészhetsz!


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

2 Hozzászólás

  1. |

    erdemes lett volna a zoldseg-gyumolcs eseten nem az egy idopillanatban levo arakat osszehasonlitani, hanem szezont a szezonnal, tel vs nyar latszik boven a zelandi arakon, ahol nincs akkora kereslet, mint ausztraliaban 🙂

Szólj hozzá