Minden Ami Külföld | A világ legélhetőbb városai 2023-ban - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
 • UTAZÁS, tanulás, letelepedés a világ legélhetőbb városainak egyikében? Kattints az idei listáért! Segítünk merre indulj!

A világ legélhetőbb városai 2023-ban

Te is kíváncsi vagy kik kerültek fel idén a listára? Az Economist Intelligence Unit (EIU) minden évben elkészíti a világ legélhetőbb városainak listáját. A rangsor 173 várost értékel 30 tényező alapján, amelyek az élet minőségére vonatkoznak.

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

A 2023-as lista élén Bécs áll!

Az EIU 2023-as listája szerint ismét Bécs a világ legélhetőbb városa. Ausztria fővárosa, egy gyönyörű város, amely gazdag történelemre és kultúrára tekint vissza. Bécs a biztonság, az egészségügyi ellátás, az oktatási rendszer és a kulturális lehetőségei miatt kiemelkedik a versenytársak közül.

Koppenhága

A lista második helyén áll Dánia fővárosa. Koppenhága egy másik biztonságos és élhető város, melyről jó tudni, hogy a fenntartható fejlődésre is nagy hangsúlyt fektet!

Melbourne

Az utóbbi években többször volt az élen Bécs, amit több Ausztrál város szorosan követett. Idén Melbourne a lista harmadik helyére került, Ausztrália második legnagyobb városa. Egy modern, dinamikus város, amely a kultúra, a sport és a kulináris élmények széles választékát kínálja.


A lista első tíz helyezettje a következő:

 1. Bécs, Ausztria
 2. Koppenhága, Dánia
 3. Melbourne, Ausztrália
 4. Sydney, Ausztrália
 5. Calgary, Kanada
 6. Zürich, Svájc
 7. Vancouver, Kanada
 8. Genf, Svájc
 9. Toronto, Kanada
 10. Osaka, Japán és Auckland, Új-Zéland

Ismerjük meg a városokat kicsit közelebbről

Bécs, Ausztria

Bécs Ausztria fővárosa, hamisítatlan közép-európai hangulatot árasztó, impozáns műemlékekkel telezsúfolt belvárosa, elegáns palotáival, páratlan templomaival, világhírű múzeumokkal, változatos kulturális életével, kitűnő bevásárlási lehetőségeivel, ínycsiklandozó gasztronómiájával Európa egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja.

Te is megismernéd? Bízd magad szakértő segítőkre!

Koppenhága, Dánia

Koppenhága – dánul: København – Dánia fővárosa. Nem a legnagyobb fővárosok közé tartozik Európában, de mégis kiérdemli a metropolisz címet élénk és gazdag kulturális, művészeti életének, történelmi látnivalóinak, szórakozóhelyeinek és üzleteinek köszönhetően. Egy igazi 21. századi nagyváros, ahol fontos szerepet játszik a dánok életében a szórakozás, a kultúra, az egészséges életmód és az élet apró örömeinek a szeretete.

Melbourne, Ausztrália

Az ausztrálok szerint is Melbourne a legeurópaibb város Ausztráliában. Hipszter cool faktor, Királyi Botanikus Kert, graffiti art, óceánpart és alig egy órányi autóútra hatalmas hófehér kakaduktól hangos vad erdők. A belvárosban mindenhol van ingyenes és jól működő wifi, a városközpontban ingyenes a villamos és bármelyik napon előfordulhat, hogy mind a négy évszak időjárásával találkozol.

Sydney, Ausztrália

Ausztrália legnagyobb és legnépesebb városa a csendes-óceáni partvidéken fekszik, és az idelátogató turisták leggyakoribb célpontja. A több, mint négymilliós Sydney városát 1788-ban alapították a brit tengerészek. Hogy mi miatt olyan népszerű Sydney, miért annyira vonzó a turisták számára? Például a nyugodt életmód, a vendégszerető és barátságos környezet okán, amely évente több ezer turistát vonz, beleértve a diákokat is – de mellette szólnak az egész évben kedvező éghajlat, a gyönyörű fehér strandok, a végtelen öblök és a botanikus kertek is buja növényzetükkel. Míg a sportolók számára az Olimpiai Park is egy kötelező látványosság, melyben 2000-ben a legszebb olimpiai játékok egyike zajlott, a természet kedvelői a Royal Botanic Gardenben találhatják meg számításaikat; itt 30 hektáron mintegy 7500 csodás fát találunk.

Kedvet kaptál az utazáshoz? Esetleg hosszabb távra tervezel? Szakértőink segítenek!

Calgary, Kanada

Talán nem a szikrázó napsütés ugrik be elsőre, ha Kanadára, vagy ha Alberta tartomány legnagyobb városának, a préri és a hegyek találkozásánál épült Calgary városára gondolunk, pedig a város népszerű jelzőjére a “Napfény Városa“.  A Sziklás hegység lenyűgöző nemzeti parkjaitól kanadai viszonylatban csak egy ugrásra található, tiszta levegőjű, modern, a világ legélhetőbb városai között számon tartott település. A település vérében van a kaland – már az alapítását is a szerencsevadászok renitens viselkedésének köszönheti. A jellegzetes egyenruhájáról és kalapjáról jól ismert kanadai lovasrendőrség ütött itt először tábort, hogy megfékezze az aranyásók és prémkereskedők anarchiába fulladó, pisztolypárbajokkal és több napos tivornyázásokkal sűrűn tarkított káoszát, a gátlástalan szeszkereskedők megrendszabályozásával egyetemben, akik a haszon reményében rászoktatták az indiánokat a “tüzes vízre”.

Szívesen megismernéd a várost, az országot? Szakértőink segítenek!

Zürich, Svájc

Zürich Svájc legnagyobb városa, azonban közel sem nagyváros. Belvárosa bájos, üzletei káprázatosak, könnyű beleszeretni. Zürich lakossága alig valamivel több 350 ezer főnél. Bájos “kisváros”, amely a terepakadályok miatt (tó, hegy és egyebek) korlátozottan tud terjeszkedni. Ennek megfelelően az ingatlanárak az egekben vannak. Az óváros a Limmat folyó két partján található, pár óra alatt töviről-hegyire bejárható. Hivatalos álláspont szerint maga a város is a folyó két oldalán terül el, azonban a térképen egészen úgy tűnik, mintha a Zürich-tó partján feküdne.

Vancouver, Kanada

Vancouver nem véletlenül szerepel a legélhetőbb városok listáján. Annak ellenére, hogy ez a kontinens egyik legsűrűbben lakott régiója, mégis mindenhol érezhető a természet közelsége. A belvárosban sétálva szinte minden utca végén megcsodálhatjuk az óceán hullámait és a metropolisz határában fekvő hegycsúcsokat. Vancouver az a hely, ahol céltalanul sétálgatni is igazi élmény. A legtöbb Észak-amerikai várossal ellentétben területe kicsi, így könnyen bejárható gyalogosan és biciklivel is. A belváros (downtown) egy félszigeten fekszik, így az óceánparti sétányokról megcsodálhatjuk a környező hegyeket és kikötőket.

Megismernéd ezt a csodás országot? Félsz nekiállni az utazásnak egyedül? Utazásszervezés, vízum, munkavállalás? Itt segítségre találsz!

Genf, Svájc

Kevés olyan hely akad a világon, ahol az igazi havas tél, a történelmi múlt és a tipikus Svájcra jellemző “diszkrét gazdagság” olyan kézzelfogható lenne, mint Genfben. Ráadásul ezen elegáns város koránt sem mondható sznobnak, sőt, kifejezetten bővelkedik modern megoldásokban, s utcáin nyüzsgő nemzetközi forgatag hömpölyög.

Toronto, Kanada

Toronto, Ontario állam fővárosa es egyben Kanada legnagyobb városa is. Igazi világváros, egyben a világ egyik legmultikulturálisabb városa. Az elővárosaival mintegy 5,5 milliós lakossága közel 100 nációból tevődik össze. Kanada üzleti központja és gazdasági motorja, de emellett az elmúlt években többször is választották már a világ legélhetőbb városai közé. Lüktető, élettel teli metropolisz, melyben egyaránt megtalálható az urbanizáció és a természet közelsége. A szürke felhőkarcolókból álló városközpont körül kertváros, családi házas lakónegyedek nyúlnak a messzeségbe szétterülve. Egyetlen igazán híres épülete a városháza, az ívesen hajló, félig nyitott hengerre emlékeztető modern palota. Toronto az Ontario-tó partján sorakozó kisebb-nagyobb iparvárosok rengeteg régi és új bevándorlónak adtak munkalehetőséget. A kb. 150 ezer főt számláló kanadai magyarság fele is itt él.

Oszaka, Japán

Osaka, a Kansai régió, vagyis Nyugat-Japán nem hivatalos fővárosa. Közel húszmilliós lakosságával Japán második legnagyobb városa. A várost kevésbé jellemzik a történelmi látnivalók, annál inkább a modern világ, a mindennapos forgatag, a klubok, a bárok, a bevásárló központok és nem utolsósorban sok-sok ezer egyetemista az ország minden részéből, hiszen Osaka neves egyetemi város. Itt működik az Osaka Gaidai, az ország leghíresebb idegen nyelvekre szakosodott felsőoktatási intézménye. Igen, bármily hihetetlen, de van magyar tanszék is!

Kíváncsi lettél a városra? Segítünk megszervezni az odautat!

Auckland, Új-Zéland

Auckland városa Új-Zéland északi szigetének legjelentősebb települése. A szigetország egyetlen nagyvárosi hangulatú lakott helye, a főváros, Wellington eltörpül az aucklandi, metropoliszokra jellemző nyüzsgés, hatalmas kikötő és felhőkarcolók mellett. Aucklandban kellemes elegyét találjuk a bevásárlóutcáknak és parkoknak, a dombokra épült utcákban hangulatosan vegyülnek a régi épületek és a modern irodaházak. A városban ismeretlen a nagy forgalom és a dugók: olyan érzésünk van, mintha örökké péntek délután lenne. A vitorlásokkal telezsúfolt kikötőben nem sznob helyek feszítenek: játszóterek és street-food árusok lakókocsijai.


Megfogott az Új-Zélandi életforma? Szeptember 4-én élő beszélgetés Petrával, új-zélandi regisztrált bevándorlási ügynökkel az Új-Zélandi letelepedési vízumváltozásokról! Részt vennél?

>>> Kattints a részletekért! <<<


Persze van egy másik lista is…

A tíz legkevésbé élhető város 2023-ban:

 1. Damaszkusz, Szíria
 2. Tripoli, Líbia
 3. Algír, Algéria
 4. Lagos, Nigéria
 5. Karacsi, Pakisztán
 6. Port Moresby, Pápua Új-Guinea
 7. Dakka, Banglades
 8. Harare, Zimbabwe
 9. Kijev, Ukrajna
 10. Douala, Kamerun

Tudtad?

A bécsi Práterben álló óriáskerék a város egyik jelképe. Itt majdnem 65 méteres magasságból lélegzetelállító kilátás nyílik a városra. A bécsi óriáskereket 1897-ben állították fel Ferenc József császár trónra lépésének közelgő 50. jubileumának tiszteletére. Azóta a városkép szerves része. A Wurstelprater legelején helyezkedik el, a kocsikból pedig csodálatos kilátás nyílik a városra és a Práterre.


Ahogy egy rövidebb utazás, úgy a külföldre költözés is egy kihívással teli időszak az ember életében. Ahhoz, hogy megfelelően felkészült legyél, hiteles és naprakész információk birtokába kerülj, és pontosan tisztában legyél a lehetőségeiddel, a legfontosabb, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb szakembereket, akik segíthetnek megvalósítani a terveid, álmaid. Ha úgy érzed megismernéd az élhető városok valamelyikét, utaznál, tanulnál vagy hosszabb-rövidebb időre munkát vállalnál a vágyott helyen, szakértőink szívesen támogatnak mindenben!


Forrás(ok):

Origo

Inspirator blog

Invia.hu

Noklapja.hu

Utazom.com

Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva vagy a bal oldali képre, fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!

A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

1 hozzászólás

Szólj hozzá