Minden Ami Külföld | 9 dolog, amiről a légitársaságok nem beszélnek - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • AZ UTAZÁS legbiztonságosabb módja a repülés? Túlfoglalás, mentőmellény hiánya, van-e elég oxigén maszk, hogy landolnak a pilóták? Megírtuk!

9 dolog, amiről a légitársaságok nem beszélnek

A statisztikák szerint a repülés még mindig a legbiztonságosabb közlekedési forma.

Vajon ez tényleg így van?

Írta: BOGI – Minden Ami Külföld

Az biztos, hogy a légitársaságok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az emberek érezzék, biztonságban vannak. Vigyáznak rájuk, ők pedig kellemes időtöltésre, utazásra számíthatnak, ha az ő légitársaságukat választják. Na de lássuk, mi az a 9 dolog, amiről nem igazán szeretnek beszélni.

1. Túlfoglalás

A légitársaságok rendszeresen több repülőjegyet adnak el, mint ahány hely van a repülőgépeken. Miért? Hogy a jegyárakat alacsonyan tudják tartani és hogy minden járat biztosan profitot termeljen a légitársaságnak. Egy járat ugyanis csak akkor profitábilis, ha legalább 75%-os a kihasználtsága. Az jegyértékesítés során abban reménykednek, hogy lesznek olyanok, akik nem érnek oda időben reptérre vagy fennakadva a biztonsági ellenőrzéseken végül lekésik a gépet. Szóval igen, meg van az esélye, hogy a helyet, a jegyet, amit lefoglaltál másnak is eladták már!


Meglátogatnád a világ legélhetőbb városait?

Nézd meg a 2023-as listát, olvass róluk többet!


2. Csavarok

Egy utazás során előfordulhat, hogy kinézel az ablakon és az a látvány fogad, hogy a repülőgép testéből hiányoznak a csavarok. Vajon van okod az instant pánikra? A jelentések szerint rengeteg olyan gép volt, ami több napon keresztül sok ezer kilométert repült úgy, hogy a testéből 20-30 csavar hiányzott. Nem okozott semmiféle problémát, aggodalomra semmi ok.

3. Üzemanyag

Az előírások szerint egy repülőgépben felszállás előtt összesen annyi üzemanyag kell, hogy legyen ami a tervezett útra plusz 45 perc extra távra elegendő. Igen, ez azt jelenti, hogy a gépeket nem mindig töltik fel üzemanyaggal felszállás előtt. Azért hozták ezt a szabályt, hogy vészhelyzet esetén a gép egy kisebb reptéren, vagy autópályán is landolni tudjon.


Azért megnyugodhatunk, általában elég üzemanyag lesz a repülőn és eljutsz oda, ahová vágysz!

Melyik országot választanád, ha oda költözhetnél ahová csak szeretnél?

AZ UTAZÁS legbiztonságosabb módja a repülés? Túlfoglalás, mentőmellény hiánya, van-e elég oxigén maszk, hogy landolnak a pilóták? Megírtuk!

4. Oxigén maszk

Ha eddig azt gondoltad, hogy egy vészhelyzet esetén az oxigénmaszkból kifogyhatatlan mennyiségű levegőhöz juthatsz, akkor tévedtél. A repülőgépen található oxigénmaszkokból körülbelül 12-15 percre elegendő oxigénhez juthatsz, ami ráadásul nem is oxigénpalackokból jön, hiszen az rendkívül robbanásveszélyes lenne. Az életmentő oxigén egy kémia reakció során keletkezik és az így létrejött oxigén jut el hozzánk a maszkon keresztül.

5. Mentőmellény

A mentőmellény rendkívül fontos egy vészhelyzet esetén, de semmit sem ér, ha hiányzik az ülésed alól. Az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy hány ilyen mellényt lopnak el az utasok csak úgy a poén kedvéért és az egészben az a legszomorúbb, hogy a légiutaskísérők nem ellenőrzik azt, hogy minden mentőmellény a helyén van-e.

Sajnos ismerjük azt az amerikai tragédiát, ahol a repülőgép a Hudson folyóba csapódott és a fedélzeten lévő 155 emberből csak 33 embernek jutott mentőmellény!

6. Pilóták

Egy 2015-ös felmérés során, a felmérést kitöltő pilótáknak az 56%-a ismerte be azt a szomorú tényt, hogy előfordult már olyan, hogy repülés közben elaludtak és ennek az 56%-nak a 26%-a azt is elismerte, hogy volt már olyan, hogy a szundikálásból arra ébredtek fel, hogy a másodpilóta is bizony elaludt!

7. Potyautasok

Az a gép, amivel a legutóbb utaztál valószínűleg olyan dolgokkal volt megpakolva, persze az utasokon kívül, amire nem is gondoltál volna. A repülők csomagterébe az egzotikus állatoktól kezdve a különféle transzplantációhoz szükséges emberi szerveken át egészen a hullákig, mindenfélét felpakolnak!


Ha már szóba kerültek az egzotikus állatok…felfedeznéd mondjuk Ausztráliát? Olvasd el korábbi írásunkat, ahol megmutatjuk turistaként mire figyelj! Turista vízumot is minden további nélkül megigényelheted nálunk, és ha rendesen felkészülnél mindenről, ami Ausztrália, ne felejtsd el beszerezni az Ausztrál kisokost sem!


8. Zárt ajtók

Elgondolkoztál már valaha azon, hogy miért zárják be a repülőkön az ajtókat olyan hamar a felszállás előtt? A szabályok szerint a személyzet akár 3 órán keresztül is a gépen tarthatja az utasokat mielőtt a gép felszállna, ennek miértjére azonban nem találtunk választ.

9. Landolás

Szörnyen fog hangzani, de a a legtöbb pilóta szereti a nehéz landolásokat, mivel ilyenkor felvághatnak és bemutathatják a hatalmas tudásukat. A világ legjobb pilótái között elvégzett felmérés során a pilóták első 3 kedvenc helye a landoláshoz Gibraltár, Nápoly és Madeira.


Tudtad?

Tudtad, hogy a világban repkedő, tetszőleges Airbus A320-ason vagy Boeing 737-esen ülő utasok közül egynek tuti minden esetben elhagyják a bőröndjét? A legnagyobb utasszállító, az Airbus A380 esetében pedig átlagosan három embernek nem lesz ott a kezében a csomagja amikor elhagyja a repteret


Új tájakra utaznál, új embereket, kultúrákat ismernél meg?

Legyen az Európa rejtett kincsei, egy külföldi esküvő, egy távolabbi kontinens felfedezése vagy egy óceánjárós nyaralás, Szakértőink segíthetnek az utazás tervezés és szervezésében!


Ismerik a legjobb útvonalakat, a legkedvezőbb szálláslehetőségeket, és a helyi kultúrával kapcsolatos fontos információkat.

Ők azok is akik pontosan tájékoztatnak az adott országba való belépés feltételeiről, a vízumról, az oltásokról és az esetleges utazási korlátozásokról >>>


Forrás(ok):

Legjobb magyar Top 10

Köz-Hír

Dívány


Külföldre vágysz? Érdekelnek a hasznos tanácsok, személyes élmények? Keresd profi tanácsadóinkat, nyelvtanárainkat, ha nem akarod, hogy meglepetések érjenek! Szörfözz a Minden Ami Külföld oldalán!

Kérj segítséget profi tanácsadóinktól, nyelvtanárainktól:

partnereit, hogy minél felkészültebben tudj nekivágni az utadnak, ha itt az idő és ne érjenek majd semmilyen meglepetések!

Anglia, Ausztrália, Új-Zéland, Amerika akár Kanada, vagy Európán belül maradnál?

Megoldást keresel?

Csapat, aki segít Neked: Ide kattintva fel tudod felvenni a kapcsolatot Partnereinkkel és Szakértőinkkel!


A csapból már majdnem mindenhol a Minden ami külföld folyik és nap, mint nap törekszünk arra, hogy minél több emberhez jussanak el naprakész információk, valós tapasztalatok!

Kövesd a Minden Ami Külföld csatornáit és ne maradj le a fontos, hasznos és sokszor érdekfeszítő témákról:

📳

FACEBOOK

YOUTUBE

TIKTOK

INSTAGRAM

TWITTER

PINTEREST

PODCAST csatornáinkon meghallgathatod a beszélgetéseket is, úton-útfélen Veled vagyunk:

🎧⚛️

ANCHOR

SPOTIFY

GOOGLE PODCAST

APPLE PODCAST

OVERCAST

CASTBOX

BREAKER

Ha tetszik ami csinálunk akkor lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a munkánkat az alábbi képre kattintva, akár havi szinten. Köszönjük!

Lehetőségeidhez mérten kérlek támogasd a Minden Ami Külföld munkáját! Köszönjük!

Szólj hozzá