Minden Ami Külföld | Karantén Thaiföldön, első nap - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • 1200x720thaifold

Karantén Thaiföldön, első nap

Sziasztok! Augusztus 5-én jelentkeztünk a belépési engedélyre, Thaiföldre. Szeptember 30-án kaptuk az üzenetet a Canberra Royal Thai Embassy-tól hogy október 12-én repülhetünk az ő általuk szervezett hazatelepítési repülőgéppel. Elküldték, hogy mi a járatszám és e szerint kellett ASQ hotelt foglalnunk (csak alternatív karantén hotelben szabad megszállni)-Szilvi írása, tapasztalatai

Szerencsémre az egyik facebookos oldalon Asq Hotel Thailand összegyűjtötték a hotelek nevét, árait, elérhetőséget szóval már csak ki kellett választanom és hívnom őket van e szabad hely. Feltöltöttem a skype egyenlegem 5$-al és már kezdtem is a hívásokat. 26 hotel hívása után végre a 27.-ben volt szabad hely 16 napra a mi dátumunkra. A fizetés azonnal 24 órán belül kellett. Amint megvolt és elküldtük a foglalást vissza Canberraba küldték a Thai Airways foglalási számunkat és a bankszámlát ahova a jegy árat ki kellett azonnal fizetni.
A biztosítás intézése jött. Luma vagy Axa vagy Heymondo ami árban a legjobb volt.
Küldtek egy online adat nyilvántartási lapot, amit mindig frissíteni kell és feltölteni az újabb adatokat amint megvannak.
Miután feltöltöttük a megvásárolt jegyet és szállást, jött a vízum. Mi Perthiek vagyunk és Canberraba kellett küldeni az útleveleket, hogy a vízumokat bepecsételjek majd vissza küldték az útleveleket.
Itt megjegyezném,hogy a hajam is kihullott. mert odafelé elvesztek az útlevelek az express postán,visszafelé pedig az indulás előtti estén érkeztek meg nagy szerencsénkre. Ha nem érkezik meg időben nincs visszatérítés se a szállás sem a repjegy.
Na, itt kezdődött a stresszes időszak, mert hétfőre tették reggel 10-re az indulást Sydneyből. Sydneybe pedig csak csütörtökön vagy szombaton volt járat .Mivel 72 órával az indulás előtt az az péntek reggel 10 -kor kellett volna covid tesztre menni majd szombaton felvenni és megkapni az eredményt és a fit to fly azaz “egészséges vagy” repülni dokumentumot amit az orvosod állít ki,
Szombaton nem értük volna el a gépet Perth-Sydneybe úgy, hogy ez mind meglegyen ezért mi csütörtökön repültünk.Bekértük az engedélyt hogy berepülhessünk Sydneybe.
Sydneybe megcsinálták a tesztet ingyen és a fit to fly-t is.Feltöltöttük,megkaptuk az engedélyt COE hogy beléphetünk Thaiföldre. Majd a repülőn kiderült, hogy pár ember, aki Perth-i szombaton jött mert nem a covid tesztnek kell 72 órával indulás előtt meglennie hanem az eredménynek. Sebaj, elvoltunk Sydneybe, kerülve a coviddal fertőzött részeket, de jó páran akik a csütörtöki géppel jöttek velem káromkodtak csúnyán

Mindent ki kellett nyomtatni kb. 2 példányban

– Lakcím otthon (személyi és valamilyen számla)

– Lakcím Thaiföldön (bérleti szerződés vagy hotel foglalás vagy saját lakás)

– Biztosítás, ami fedezi a covidot és 100 000 amerikai dollár felett fedez.

– Levél amiben elmondod miért kell visszatérned Thaiföldre

– Útlevél az összes belepecsételt oldallal

– vízum oldal

– Asq hotel foglalás és bizonyíték a fizetésről

– Repülőjegy és bizonyíték a fizetésről

– Fit to Fly dokumentum

– Covid PCR negatív teszt

– T8 form (csak az adatokat kell benne megint kitölteni)

Hétfőn reggel már vártam a szokásos thai káoszt de meglepetésemre minden simán ment.
Maszk használata kötelező volt a reptéren és a gépen is.
A légiutaskísérő “búvár” szemüveget is használtak és teljesen bevoltak öltözve, mint a kórházban.
A gépen minden második hely üres volt úgyhogy volt helyünk bőven. Nagyon kevés kb 10%-a az utazóknak volt fehér ember a többi ember mind thai volt aki tért haza. Nekik ingyen van a karantén,de nem ők választják.
Bangkokban szintén nagyon felkészültek voltak . Sorban álltunk elvették a papírokat és már egy óra alatt kint is voltunk és várt ránk a mi karantén hoteles kisbuszunk. Belül le volt műanyag plexivel választva a vezető az utazótól.
Hullák voltunk ezért fürdés és alvás.


Másnap reggel vettük észre, hogy a függöny mögött csak betonfal volt,azonnal rám jött a klausztrofóbia és szobát cseréltünk.
Napi 2 szer jönnek lázat mérni és online egy appot kellett letöltenünk ahova elküldjük, hogy milyen reggelit ebédet és vacsorát kérünk .Van többféle amiből választani lehet/ez benne van az árba, de lehet rendelni külön a hotel oldaláról is. A maszk viselése kötelező amikor jönnek lázat mérni.
Az internet katasztrófa volt és nincs mikro sem. Már előre felkészültem azok tanácsaiból, akik már végeztek a karanténból hogy só,bors,fém evőeszközt és HDMI kábelt hozzák. :)Na meg egy bőrönd játékot a gyereknek.
Az 5. napon a covid teszt után ha negatív kimehetsz sétálni a hotel erre kijelölt részére,majd a 12. napon a második negatív teszt után kimehetsz a medencéhez és az edzőtermet is használhatod.
Szerencsémre volt nálam meg thai készpénz úgyhogy gyorsan hívtam a recepciót és felküldettem valakit. Adtam 200 thb-t a fiúnak és ő fél órán belül szerelt be a szobánkba saját internetet meg kaptunk egy smart TV-t is

Reméljük hamar elmegy ez a 15 nap és mehetünk haza Koh Samuira!

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá