Minden Ami Külföld | Ausztrál rosszfiúk? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • Image Caption

Ausztrál rosszfiúk?

Ausztrálok nagyon vidámak, nyugodtak, és állandóan mosolyognak, még akkor is ha elküldenek a melegebb éghajlatra valakit. Lazán veszik az életet, szeretik kimondani amit gondolnak, őszinte egy nemzet. De ennek talán van egy kis hátulütője is, méghozzá, hogy ezzel nem lehet felérni a csúcsra, ahhoz kell egy kis alázat is, ami bennünk nem nagyon van meg. -Kosza írása

Jó példa erre, hogy bár a sportban kiváló tehetségek sokaságát vonultatják, fel, nagy eredményeket érnek el, de mióta szakítottak az angol hagyományokkal, azóta a végső nagy győzelmek elmaradnak. 

Ami biztos, hogy az ausztrál sportolók az egyik legszínesebb, de egyben legmegosztóbb egyéniségek. 

Készülj! Kivándorlás, utazás, nyelvtanulás és egyéb lehetőség egy helyen! Ha segítséget kérnél itt megteheted! Segítség külföldre készülök-ide kattintva

Napjainkban a tenisz egyik legnagyobb fenegyereke, már már fekete báránya több eltiltással és leléptetéssel a háta mögött Nick Kyrgios. 25 éves canberrai játékost sokáig a legtehetségesebbek között tartották számon. A tehetséggel még nem is lenne gond, de azt kell mondjam vicces lazasága, mára már átcsapott egyfajta bunkóságba. Aki képes arra, hogy mérkőzés közben azzal heccelje ellenfelét, hogy éppen előző este annak feleségével miket is „csinált”, nem éppen a tenisz úri emberei közé tartozik. Aki egy hálóhoz felfutó Nadalt szándékosan eltalál, majd nem képes bocsánatot kérni, mert közli, hogy akinek annyi pénze van, mint neki annak nem kell senkitől sem elnézést kérnie. Szeretem a játékát, mikor játszik és tényleg többre lenne hivatott, de az állandó dühkitörései és teniszpályához méltatlan megnyilvánulásai megakadályozzák, hogy az igazán nagyok közé lépjen.  Azt hiszem az ő túlzott lazasága meg állandó mosolya már túlzás kicsit. 

kép: pixabay
kép: pixabay

Szintén jó példa az ausztrál lazaságra Mark Philippoussis, akinek ugyan nagy botrányai nem voltak, de a játéka, tudása sokkal többre hívatta, mint amit elért. Williamstown-i születésű srác már kezdő játékosként a legnagyobb sztárok tudásával volt megáldva. A brutális szervája és hihetetlen magassága tökéletessé tette, hogy a szerva röpte játékot a legmagasabb szinten űzze. Sajnos azonban a nagy tehetség itt sem párosult megfelelő alázattal. Elhanyagolta az edzéseket, inkább járta az éjszakát és élvezte a hírnévvel járó ragyogást. Magyar vonatkozása is van a „hanyagságának” hiszen Krocskó József aki több, mint háromszáz hellyel volt hátrébb a tenisz világranglistán simán legyőzte az akkor még csak 19 éves pokoli tehetséget, mindezt annak köszönhetően, hogy az ausztrál óriás nem vette komolyan ellenfelét, és mire észbe kapott volna már el is vesztette a meccset. GS tornát nem is tudott nyerni mindössze két elveszített döntővel büszkélkedhet, ami bár szép eredmény egy teniszező életében, de nem egy Mark Philippoussis kaliberű és tehetségű játékos számára. 

Az autósport király kategóriájában a forma1 -ben is több ausztrál kiválóság van/volt. 

Mark Webber a szintén állandóan mosolygó az átlag versenyzőnél jóval magasabb ruha modellként induló kiváló versenyző, Vettel csapattársaként 2010 és 2014 között az akkori mezőny legjobb autóját lovagolhatta meg, de egy egy győzelemtől eltekintve nem igazán tudta megszorongatni akkor szárnyaló csapattársát. Nem a tehetségével, vagy az autójával volt a gond. Nekem olyan érzésem volt, hogy a sok vigyorgással, állandó mosollyal a saját szájából énekelte ki a végső győzelem esélyét.  Egy valami biztos, hogy nyugalmából nem igazán lehetett kizökkenteni, mert az egyik legmeredekebb baleset az ő nevéhez fűződik, mikor is 2011-ben hátulról beleszállt egyik ellenfelébe, majd autója a szó szoros értelemben felemelkedett a levegőbe, ahol mintegy 50 méter repült majd földet ért. Webber egy lágy mosollyal jelezte a kocsiból kiszállva, hogy na…hát ilyen is előfordul. Sőt mikor Törökországban saját csapattársa ütötte ki a vezető helyről egy rossz manővert követően, akkor is mosolyogva mondta, amit kisípoltak a csapatrádión.

A mostani mezőnyben is vitézkedik egy ausztrál tehetség. Daniel Ricciardo szintén nagy tehetség. Talán rá lehet azt mondani, hogy szorult bele némi alázat a sport iránt és talán elérheti a forma 1 csúcsát. Mindig a lehető legjobbat hozza ki magából és a kocsijából. Ő az egyik legviccesebb figurája a mezőnynek, aki a saját hibáin is képes egy jót mulatni. A múlt vasárnap rendezett Eiffel nagydíjon a Renault színeiben a 3. helyet szerezte meg. Ennek apropóján az interjúk alatt nem is az eredménnyel foglalkozott, hanem hogy egy fogadás miatt majd milyen tetoválást varratnak magukra csapat főnökével.  

kép: pixabay
kép: freepik

Természetesen itt is vannak kivételek. 

Lleyton Hewittnak sikerült elérni a tenisz világ csúcsára, és több évig a legnagyobbak között is tudhatta magát. Belőle egy ideig hiányoztak a fentebb említett túlzott lazaság negatív vonásai, de egy idő után nála megjelentek. És amilyen gyorsan ért fel a csúcsra olyan hamar is zuhant le onnan, és manapság hiába igyekszik visszatérni azok az idők már eljártak feltette. 

Ha Ausztráliába utazunk, készüljünk fel, hogy egy olyan fajta lazaság vár ránk, amit meg kell szokni. Amíg a nyelvet nem beszéljük rendesen, előfordulhat, hogy valaki jól eső nevetéstől övezve küld el minket a búsba. Lazaság közvetlenség miatt bármikor számíthatunk egy ausztrál segítségére, ha gondba kerülünk. Befogadóak, elfogadják a más kultúrát más felfogást, akár a másságot is. Náluk nem kell képmutatónak lenni, nyugodtan adhatjuk magunkat. Ha nem tetszik nekik, akkor is csak egy félmosollyal leráznak minket, nem igazán érdekli őket. Mondhatjuk, minden lepereg róluk és csak az élet szépségei, élvezetei érdeklik őket. 

„Csak Lazán” lehetne a mottójuk.

Ízelítő képek Ausztráliából:

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

Szólj hozzá