Minden Ami Külföld | Lejárt a felfedezések kora? - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • two brothers are played with a toy airplane and a suitcase on a beige background. dreams and travel concept

Lejárt a felfedezések kora?

Szinte már nincs olyan hely a világon, amit az ember nem hódított volna meg. Már tudjuk, hogy a föld nem lapos, köszönhetően a kalandor kedvű nagy utazóknak. Ha nincsenek a nagy vállalkozó szellemű, hihetetlen veszélyeket vállaló kapitányok, mint például Kolumbusz, vagy James Cook, vagy a holland tengerészek, nem ismernénk az újvilágot, vagy a csodálatos és egzotikus Ausztráliát és azt övező szigeteket. – Kosza írása

Ezzel talán lejárt már a felfedezések kora? Most, hogy a műholdak segítségével, mindent fel tudunk térképezni a világűr sötétjéből? 

Nem! Nem járt le! Mi magunk is lehetünk felfedezők! Hiszen minden új hely, ahol még nem jártunk, amint még nem érintett a talpunk, nem lélegeztük be levegőjét, mind egy új világ, egy felfedezésre váró egzotikus ismeretlen hely. El kell indulni! A saját szemünkkel kell látni a világ csodáit, bőrünkön kell érezni a számunkra szokatlan éghajlat „kihívásait”, ízlelnünk kell az általunk „felfedezett” világ csemegéit, vagy megpihennünk egy csodálatos sziklán, büszkén merengve a távolba: „ez már az enyém! Senki nem veheti el tőlem!” 

Nekünk már nem kell éheznünk a hullámokon hánykolódó hajók gyomrában, rettegve, hogy a vihar életben hagy e minket.

Nem kell egy életöltőt várnunk, hogy eljussunk a titokzatos Japánba, vagy a kéklő Ausztráliába, élvezhetjük a technika nyújtotta sebességet, amivel ha akarjuk, 24 óra alatt a levegőben átszelhetjük az egész kerek sárgolyót. 

Lehetünk felfedezők, aki a „kikötőbe” hazatérve, ámulatba ejthetik a fogadó közönséget. Az élmény és tudás, amit megszerzünk az életünk folyamán csak az valójában a mienk. Bármit elveszthetünk, elvehetnek tőlünk, de ezeket sosem. 

Ezek tesznek gazdagabbá minket, akár a szó szoros értelmében is. Egy világlátott, széles tapasztalatokkal rendelkező ember a munkaerő piacon is sokkal kelendőbb. Érdekesebb, kreatívabb lehetőségek közül válogathat, mint aki csak egy beszűkült „világból érkezik.”A nyelvtudása, ami manapság elengedhetetlen egy komoly munkahelyen, biztosabb talajon áll, mint aki csak megtanulta egy iskolában. 

A megismert idegen kultúrák, látásmódok, életszemléletek is jobban segítenek eligazodni ebben a nehéz világban.  

Fedezd fel a világot! Ha segítséget kérnél itt megteheted! Utazás és egyéb lehetőség egy helyen! Segítség külföldre készülök-ide kattintva

Megörökítenéd hasonló élményeid? Kérj profi segítséget! Vedd fel a kapcsolatot Zolival >>kapcsolatfelvétel<<

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

1 hozzászólás

  1. |

    Biztos hogy a Föld nem lapos🙂😀?

Szólj hozzá