Minden Ami Külföld | London a „szellemváros” - Minden Ami Külföld
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami kulfold logo feher
Minden ami külföld
  • London office building skyscraper, working & meeting
6 September 2020
|

London a „szellemváros”

Kísértetjárta kocsmák, szállodák és színházak. Szellemlátta metróállomások, hidak, dermesztő alagutak. Úgy tűnik, hogy bármerre is járunk Londonban, minden helyhez valamiféle ijesztő történet, akár szellemszerű jelenés kötődik. – Kosza írása

Ha megkérdezzük bármelyik londonit, londoni szellemvadászt, (mert ott ilyen is van) mi London legkísértetiesebb helye, azt a választ fogjuk kapni, hogy Berkeley Square 50. Sok londoni hátán már csak ennek az említésére is végigfut a hideg. 

Számtalan történet szólt megmagyarázhatatlan eseményekről, fel-felbukkanó jelenésekről. Olyannyira ijesztőnek, hátborzongatónak tartották a helyet, hogy évekig üresen állt, mert senki nem volt hajlandó kibérelni a szellemjárta házat. Furcsa villogó fényekről, félelmetes sikolyokról is számoltak már be az ide látogatók. Néha olyan érzése volt a bent lévőknek, mintha valaki állna mögöttük. Drury Lane-t, a híres színházat pedig nem más, mint a híres Grimaldi bohócnak öltözött szelleme látogatja rendszeresen. Grimaldi, a híres bohóc halála előtt azt kérte, vágják le a fejét és úgy temessék el. Már ez is elég ijesztő. A Londoni Tower titokzatos kísértete, aki egy hölgy alakjában szokott integetni a fehér toronyból a gyerekeknek talán a legismertebb londoni jelenés. Hogy ki lehet, hogyan halt meg, nem lehet tudni, de a Tower börtöne egyébként is bővelkedik szörnyű halálokban. Sok főnemesre, királyi feleségre sújtott le a pallos a Tower udvarán. Nem csoda, hogy szellemjárta hely. London legkísértetiesebb helye mind közül a „Spanyol Fogadó”. Ezt Dick Turpin szellemének köszönheti.  Turpin a kocsma tulajdonosának a fia volt. Több száz évvel a halála után látták árnyékos alakját a kocsma emeleti szobáiban, de olyan is előfordult, hogy lemerészkedett a vendégek közé, és megérintette őket. A fogadó néhány női vendége arról számolt be, hogy éjszaka valami láthatatlan alak bebújt az ágyba melléjük és hozzájuk simult. Nem csak Turpint, hanem kedvenc lovának szellemét is többször észlelték a fogadó környékén, és arról is hallani, hogy a ló és lovasa a kocsma környékén rója örök útját. Ha az nem lenne elég, hogy a borzongásra vágyók szellemet láthatnak, akkor gondoljuk el, milyen lehet, ha beszédbe elegyedünk velük. Pontosan ez történt sok szerencsés/szerencsétlen autóssal, akik a Blackwall alagúton keresztül utaztak. Számos alkalommal a sofőrök arról számoltak be, hogy egy motoros ruhában lévő stoppoló alakot láttak. Volt, aki fel is vette autójába a stoppost, aki elmesélte, hogy a barátnőjével kell találkoznia és néha még a konkrét címet is megadja, hova szeretne eljutni. De amint az autós kihajt az alagútból, „vendége” rejtélyes módon eltűnik. Egyszer az egyik „áldozat” úgy döntött, felkeresi a megadott címet, amit a fantomtól kapott. Miután beszélt a lakókkal, ők a személyleírás alapján ráismertek egy fiúra, aki régebben ott lakott, de évekkel azelőtt egy borzalmas balesetben meghalt. 

London

Alig várom már, hogy vége legyen a koronavírus miatt bevezetett szigorú utazási szabályoknak. Ráfér majd az emberekre egy kis kikapcsolódás a sok bezártság után. Szerintem nincs jobb, mint borzongani egyet egy olyan szép világvárosban, mint London. Itt nem csak a kísértetimádatunknak hódolhatunk, hiszen London bővelkedik látnivalókban, szórakozási lehetőségekben.

Oscar Wilde szavaival búcsúznék:

„Londonban nagy a köd és sok a komoly ember. Hogy a nagy köd van a sok komoly embertől, vagy a sok komoly ember van a nagy ködtől, azt nem tudom.”

Tervezed, hogy Angliába utazol vagy költözől? Vedd fel a kapcsolatot angliai tanácsadónkkal, hogy megtudd lehetőségeid >>>kapcsolatfelvétel<<<

A cikkben elhangzottakért felelősséget nem vállalunk. Ez a cikk nem feltétlenül tükrözi a mi álláspontunkat! Mivel szeretjük az elgondolkodtató, érdekes írásokat a Tiédet is várjuk szeretettel vagy ha szívesen megosztanád tapasztalataid, de nem erősséged az írás jelezd és egyeztetünk Veled akár egy interjút.

1 hozzászólás

  1. |

    A Madame Tussaud- panoptikum is elég para egy hely!

Szólj hozzá